16-vuotiaat tytöt EM-kisoihin huolella valmistautuneena

24.7.2007 Suomen nuorten koripallomaajoukkueiden kiireinen kesä jatkuu Italian Chietissä, jossa järjestetään kuun vaihteessa 16-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisat. Suomen valmentaja Ilpo Rantasella on koossa hyvin valmistautunut ryhmä, jonka pelaajista yksikään ei ole aiemmin edustanut Suomea EM-kisoissa. Haaste on kova, mutta Rantanen luottaa omiinsa.

16-vuotiaat tytöt ovat harjoitelleet kaikessa rauhassa tulevia kisoja varten mm. Liettuassa vietetyllä runsaan viikon mittaisella leirillä. Rantanen uskoo huolellisen valmistautumisen kantavan hedelmää kisoissa.

- Kokemuksesta tiedän, että olisi ihan eri asia lähteä kisoihin siten, että takana olisi vain yksi kolmipäiväinen leiri. Tämä joukkue on mennyt eteenpäin ja kasvanut uskomattomalla tavalla yhteen viimeisen kuukauden aikana.

Maajoukkueen valmennusjohto valitsi EM-kisoihin lähtevän pelaajatusinan maanantaina Viron haastajamaajoukkuetta vastaan pelattujen otteluiden yhteydessä.

- Eihän karsintatilanne koskaan miellyttävä ole. Valmentajana olimme sikäli hyvässä asemassa, että meillä oli paljon lahjakkaita pelaajia, joista valita lopullinen rinki. Poisjääneille pelaajille voin sanoa kannustuksena, että naisten SM-sarjassa pelaa monta kovaa pelaajaa, jotka eivät olleet 16-vuotiaana mukana EM-kisajoukkueissa, kertoo Rantanen.

16-vuotiaiden tyttöjen pelityyli noudattaa Suomen nuorisomaajoukkueiden filosofiaa. Lähtökohtina ovat ankara joukkuepuolustus sekä mahdollisimman toimiva rytmitys hyökkäyspelissä.

- Menemme maajoukkueiden yhteisen pelityylin mukaan. Sen lisäksi autamme pelaajia lajitaidollisesti, henkisesti ja fyysisesti eteenpäin niin paljon kuin mahdollista.

Montenegro kummittelee jälleen

Vuosi sitten Serbiasta itsenäistynyt Montenegro on runnonut kuluvan kesän aikana kansallistunnossaan B-divisioonan EM-kisoissa voitosta voittoon. Montenegro kohtaa Suomen myös 16-vuotiaiden tyttöjen alkulohkossa.

- Montenegro näyttää olevan kaikille junnumaajoukkueille tänä vuonna tuttu vastus, Rantanen naureskelee.

- Alkulohkossa on kieltämättä kovat oltavat, kun vastaan tulee myös kisojen isäntämaa Italia sekä Slovenia, jolla on riveissään kisojen ehkäpä paras pelaaja. Yksi näistä joukkueista pitäisi jättää taakse, koska vain kolme etenee ylempään jatkosarjaan.

Rantanen kuitenkin lupaa, ettei Suomi tyydy manailemaan kehnoa arpaonnea alkulohkon aikana.

- Meillä on kova joukkue koossa ja lähdemme hakemaan palkintoa hyvin tehdystä työstä. Arpaonneen ja muihin olosuhteisiin emme voi vaikuttaa. Ainoa tapa vaikuttaa omaan turnaussijoitukseemme on oman pelimme taso, jonka pyrimme pitämään niin korkeana kuin se suinkin on mahdollista.

Huolellisen valmistautumisen lisäksi Suomi on kevään ja kesän aikana pelannut kolmasti Euroopan A-divisioonan joukkueita vastaan.

- A-divisioonajoukkueita vastaan pelatuista otteluista kehnoin oli 13 pisteen tappio Liettualle, joka on sentään yksi maailman kovimmista korismaista. Näin ollen en ole lainkaan huolissani. Kisojen jälkeen sitten voimme, Raimo Summasta lainatakseni, katsoa isoa kuvaa ja päätellä siitä, missä mennään.

Lahjakkuuksia tulvillaan

Vaikka 16-vuotiaiden kisat järjestetään pääasiassa 1991 syntyneille, Rantanen ja muu valmennusjohto ovat valinneet runsaasta tarjonnasta joukkueeseen myös 1992 ja peräti 1993 syntyneitä pelaajia. Joukkueensa tukipilarina Rantanen mainitsee jo naisten SM-sarjassakin muutaman ottelun pelanneen Peli-Karhujen Lotta Richterin.

- Lotta on hirveässä tikissä tällä hetkellä. Viime vuonna Lotta oli paras korintekijä A-tyttöjen SM-sarjassa, vaikka hän on itse vasta B-ikäinen. Se kertonee jotain.

Helsingin NMKY:n 183-senttinen keskushyökkääjä Laura Saarinen kuuluu joukkueen suurlahjakkuuksiin.

- Pakko sanoa, että Saarinen on yksi lahjakkaimpia pelaajia, mitä olen koskaan valmentanut, kaikki ikäluokat huomioiden. Hänen kehityksessään on taivas rajana.

Joukkueen kuopus on maaliskuussa 14 vuotta täyttänyt Tapiolan Hongan Evita Iiskola.

- Iiskola otettiin maajoukkuerinkiin siten, että tarkoituksenamme oli katsastaa ensi vuotta silmälläpitäen, mitä meille on luvassa. Iiskola on kuitenkin edennyt kevään ja kesän aikana huikein harppauksin ja on nyt joukkueen aloitusviisikossa.

Suomi aloittaa kisat myöhään perjantai-iltana ottelulla Sloveniaa vastaan. Kisojen otteluseuranta löytyy kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n internet-sivustolta. Pelaajien ja valmentajien kommentit otteluista on luettavissa koris.netistä otteluiden päättymisen jälkeen.

Alkulohkon otteluaikataulu (Chieti, Italia)

Pe 27.7. Suomi - Slovenia

La 28.7. Suomi - Montenegro

Su 29.7. Suomi - Italia

Suomi U16 EM-kisajoukkueen lopullinen kokoonpano

4 Lausti Jenny

166 cm

Turun Riento

5 Kilpijärvi Mirka

170 cm

Hyvinkään Ponteva

6 Richter Lotta

171 cm

Peli-Karhut, Karhula

7 Mäkitalo Anni

175 cm

Tapiolan Honka, Espoo

8 Väre Saara

176 cm

Tapiolan Honka, Espoo

9 Iiskola Evita

180 cm

Tapiolan Honka, Espoo

10 Heino Linni

177 cm

Wartti-Basket, Helsinki

11 Kesänen Vilja

177 cm

Orimattilan Jymy

12 Salmio Julia

181 cm

Helsingin NMKY

13 Saarinen Laura

183 cm

Helsingin NMKY

14 Koivunen Janniina

182 cm

Wartti-Basket, Helsinki

15 Mitikka Lotta

180 cm

Turun Riento

Joukkuetta valmentavat Ilpo Rantanen (päävalmentaja), Jyrki Suhonen ja Pasi Salervo. Fysioterapeutti Emma Korhonen.



Lisätietoja: http://www.fibaeurope-u16women.com/enDivB/
 
12.4.2022 09:54 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pääsi Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleille

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue on kutsuttu Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien (EYOF) koripalloturnauksen yhdeksi osallistujamaaksi. EYOF järjestetään 24.-30.7.2022 Banská Bystrica Slovakiassa.

1.7.2018 23:51 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa ja kaksi tappiota Viroa vastaan

Suomen nuorisomaajoukkueista 18- ja 16-vuotiaat tytöt jatkavat tappiottomina Pohjoismaiden mestaruuskisojen toiseksi viimeisenä päivänä. Sudenpentujen kokonaissaldo Viroa vastaan oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

30.6.2018 23:20 Sudenpennut

Kolme joukkueellista Sudenpentuja jatkaa puhtaalla pelillä PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen kolmantena päivänä nähtiin Suomelta kolme voittoa neljästä Tanskasta. Voittojen myötä kolme Suomen nuorisomaajoukkuetta jatkaa PM-kisoissa ilman tappioita.

30.6.2018 00:27 Sudenpennut

Sudenpennut löylytti Norjaa neljästi PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen toisena päivänä todistettiin Sudenpentujen puhdasta päivää, kun jokainen neljästä ikäluokasta pieksi Norjan Kisakallion Susi Training Centerissä.

28.6.2018 22:15 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme Islannin päänahkaa PM-kisojen avauspäivänä

Suomen 18- ja 16-vuotiaat tytöt sekä pojat käynnistivät Pohjoismaiden mestaruuden tavoittelun Kisakallion Susi Training Centerissä tänään torstaina. PM-kisojen avauspäivän saldo Islantia vastaan oli Sudenpennuille kolme voittoa neljästä.

27.6.2018 10:25 Pääjuttu

Suomen nuorisomaajoukkueet mittelevät Pohjoismaiden mestaruudesta Kisakalliossa

Suomen 18- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat Pohjoismaiden mestaruudesta 28.6.-2.7. Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisoihin ottaa osaa Suomen lisäksi Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti.

17.1.2018 EM-karsinnat

Sudenpentujen maajoukkuekesän EM-lohkoarvonnat suoritettu

FIBA Europe suoritti tiistaina 16. tammikuuta ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. A-divisioonassa Suomen 18-vuotiaat pojat saavat Latviassa pidettävissä EM-kisoissa C-lohkossa vastaansa Espanjan, Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan.

5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

Näytä lisää vastaavia