Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

5.1.2018 17:15 Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

Janette Aarnio hurjasteli 31 pistettä ja ansaitsi MVP-valinnan 16-vuotiaille tytöille...

... joilta Ruotsia vastaan onnistui myös Emmi Valtonen.

Ville Tahvanainen pääsi juhlimaan MVP-palkintoa 18-vuotiailta pojilta...

... joilta myös Erik Sajantila pelasi vahvan turnauksen.

18-vuotiaiden tyttöjen MVP oli Lotta Vehka-aho...

... kun taas Ebba Pekonen veisteli monipuolisen tilastorivin päätöspelissä.

16-vuotiaiden poikien MVP oli "konkari" Aarni Korkiatupa...

... ja päätöspelissä edukseen erottui mm. Jose Botti. Kuvat: Ville Vuorinen, Oma Design & Francois Perthuis.


Perjantaiaamun trilleristä vastasivat Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue, joka vajosi useaan otteeseen kuoppaan, mutta jokainen kerta kauhoi itsensä mullista takaisin maanpinnalle. Kolmannella neljänneksellä Sudenpennut olivat vielä 12 pistettä takana, mutta suomalaiset kuroivat eron ripeästi tasaiseksi päätösneljänneksellä.
 

Kaikki näytti jo hyvältä, kun kellossa oli aikaa pari minuuttia ja Telma Hakalan lay-up venytti eron viiteen pisteeseen 81-76 suomalaisten hyväksi. Kumpikaan joukkue ei onnistunut korinteossa hetkeen, kunnes 16 sekuntia ennen loppua Ruotsi nousi kolmosella kahden pisteen päähän.
 

Ruotsi ei enää onnistunut rikkomaan ja Janette Aarnio upotti loppulukemat 84-79 (35-35) summerin  soidessa.
 

– Vaikka vastustaja pääsi kolmosella hätyyttelemään, niin pidimme päämme kylmänä. Joukkue on kovanahkaisempi kuin eilen näytti. Tässä turnauksessa oli neljä hyvää joukkuetta, joista kuka tahansa voi voittaa toisensa. Helpolla tämä voitto ei tullut, hieno suoritus, päävalmentaja Jussi Räikkä virkkoi.
 

– Kun pelasimme omaa peliämme ja keskityimme meidän kivijalka-asioihin, niin pelasimme myös hyvin. Viimeisen neljänneksen 1-1-puolustus oli sillä tasolla, että pelaajilla oli fiilis, että tässä ei ole mitään hätää.
 

Suomen sankaritar oli joukkueensa arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Aarnio, joka taiteili loistavilla heittoprosenteilla (2p 10/14 71%, 3p 3/5 60%) 31 pistettä, jonka lisäksi hän repi viisi levypalloa ja riisti pallon viidesti. Tulitukea antoivat mm. Emmi Valtonen (6/0), Telma Hakala (10/3) ja tasapainoisen turnauksen pelanneet Alexandra Ailus (15/4/4 syöttöä) ja Kati Ollilainen (10/4/5 syöttöä/4 riistoa).
 

Kokonaisuudessaan Suomi voitti avauspäivänä Latvian, hävisi toisena päivänä Virolle, mutta pesi turkkinsa ja voitti päätöspäivänä Ruotsin.
 

– Meillä pitää olla ymmärrys siitä, että kun teemme kivijalka-asiamme riittävän laadukkaasti, niin se riittää. Ei ihmeteoilla, vaan perusduunilla.

Lisätietoja: Ottelutilastot

18-vuotiaat pojat ilottelivat 101 pistettä

18-vuotiaat pojat jatkoivat ensimmäisellä puoliajalla siitä, mihin eilen jäivät. Sudenpennut pisti länsinaapurin ahtaalle susipuolustuksella ja toisessa päässä pallo soljui jouhevasti mieheltä toiselle. Huippuhetki nähtiin toisen neljänneksen loppupuolella, kun Suomi äityi 15-0-juoksuun, jonka jälkeen ruotsalaiset joutuivat puoliajalle päät painuksissa.
 

Vaikka Ruotsi kohensi otteitaan toisella puoliajalle, niin voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä, kun suomalaiset juhlivat 101-75 (52-29) -voittoa loppusummerin soidessa.
 

– Jos eilen toinen puoliaika oli hyvää puolustusta, niin tänään Ruotsia vastaan se oli ensimmäisen puoliajan. Hyökkäyksessä pistimme palloa sisään, sieltä ulos, leikattiin ja liikutettiin palloa. Lopputulemana oli se, että heitimme kakkosemme 75% ja teimme 68 pistettä korin alta, päävalmentaja Jyri Lohikoski hymyili.
 

Suomen pistekärki oli joukkueen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Ville Tahvanainen (19/2), joka tavallisen hyökkäyspään antinsa lisäksi kohensi puolustuspelaamistaan merkittävästi. Mustapha Amzil (11/4/5 syöttöä) pääsi esittelemään catch and go -taitojaan, Erik Sajantila (18/5/3) oli ominaiseen tapaansa monipuolinen ja Mikael Jantunen (12/9/3) kantoi itsensä luotettavasti ja varmasti kuten kapteenin kuuluukin.
 

Suomi voitti turnauksen aikana Ruotsin lisäksi Viron, mutta hävisi avauspelissään Latvialle.
 

– Se tappio jäi vähän hampaankoloon, mutta onneksi EM-kisat pelataan kesällä Latviassa ja pääsemme hakemaan revanssia. Pystyimme koko turnauksen läpi parantamaan peliä nousujohteisesti varsinkin puolustussuuntaan. Se on tälle joukkueelle ja menestymiselle tärkeää, Lohikoski kiteytti.

Lisätietoja: Ottelutilastot

18-vuotiailla tytöillä ehjä kokonaisuus

Suomen 18-vuotiaat tytöt kangertelivat korintekemisen kanssa vielä ensimmäisellä puoliajalla, mutta puolustaminen oli läpi ottelun silkkaa rautaa. Puoliajalle Suomi asteli lukemissa 41-23, kunnes kolmannella neljänneksellä ketsuppipurkki avautui lopullisesti ja Sudenpennut juoksi taululle murskalukemat 108-50.
 

– Pelasimme ehjät 40 minuuttia. Pelasimme ensimmäisellä puoliajalla aivan yhtä hyvin kuin toisellakin, vaikka eroa oli alle kaksikymmentä. Heitto ei vain tippunut, mutta puolustimme vastustajan tilanteisiin, että he eivät saaneet ollenkaan heittoa ilmaan tai pakotimme todella vaikeaan heittoon, päävalmentaja Niko Hellman aloitti.
 

– Toisella puoliajalla heittokin tippui, mutta pidimme myös puolustuksen samalla tasolla. Eilen homma vähän lässähti, mutta nyt voi olla ylpeä kuinka tytöt jaksoivat painaa loppuvihellykseen saakka.
 

Suomelta viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroisille pistelukemille: Sara Bejedi (22/7/6 syöttöä), Awak Kuier (17/10/3 torjuntaa), Roosa Kosonen (11/6), Ebba Pekonen (10/0/5 syöttöä/5 riistoa) ja joukkueen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Lotta Vehka-aho (16/1/4 riistoa). Helman kuitenkin painotti, että erinomainen hyökkäyspelaaminen oli ennen kaikkea kollektiivinen esitys.
 

– Meiltä löytyi paljon pelaajia, jotka ajoivat puolustuksen keskelle, loivat etuja ja sitä kautta hyviä heittopaikkoja. Koko joukkuetta tarvitaan siihen, miten me haluamme hyökätä.
 

Myös 18-vuotiaat tytöt voittivat Ruotsin lisäksi Viron, mutta hävisivät avauspelissään Latvialle.
 

– Tärkein asia meille oli se, että paransimme peli peliltä. Ensimmäisessä peli ei lähtenyt oikein missään vaiheessa käyntiin, toisessa erinomainen puoliaika, mutta ei jatkettu, ja kolmannessa taas ehjä esitys aggressiivisen puolustuksen kautta. Pelaaminen kehittyi, se on positiivista.

Lisätietoja: Ottelutilastot

 

16-vuotiaille pojille kolmas tappio

16-vuotiaissa pojissa Suomi oli voiton päällä vielä päätösneljänneksellä, mutta edellisten päivien tapaan vastustajalta löytyi enemmän vipuvartta kääntää voitto. Ruotsi voitti lopulta yhdeksän pistettä 94-103 (41-52).
 

– Menetysten valossa olimme ensimmäisellä neljänneksellä ennätystahdissa, mutta pidimme sitten parempaa huolta pallosta. Kokonaisuutena turnauksen paras peli, hyvä signaali siitä, että pystymme kehittymään, päävalmentaja Antti Koskelainen kommentoi.
 

– Pärjäsimme ja pystyimme olemaan kentällä vastustajan kanssa, mutta vielä ei voiteta. Tämä on kuitenkin ensimmäinen askel, joka pitää ottaa. Murheenkryyni oli se, että vastustaja teki hirveän määrän pisteitä korin alta. Onneksi harjoittelemalla se tulee sille tasolle, että se ei ole enää voittoa estävä elementti.
 

Suomen pistekärki oli Eemi Luukkonen, joka tehtaili 25 pistettä ja kuusi levypalloa. Luukkonen sai apuja mm. Aarni Korkiatupalta (18/14/5 syöttöä), Kalle Koposelta (16/3), Joel Mäntyseltä (11/5) ja Jose Botilta (11/4). Korkiatupa valittiin Suomen arvokkaimmaksi pelaajaksi.
 

Suomi hävisi turnauksen aikana jokaisen kolmesta ottelustaan.
 

– Vastustaja teki jokaisessa pelissä yli sata pistettä, joten kehityskohteet ovat selvät, Koskelainen sanoi.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

Näytä lisää vastaavia