Sudenpennuille kolme Islannin päänahkaa PM-kisojen avauspäivänä

28.6.2018 22:15 Suomen 18- ja 16-vuotiaat tytöt sekä pojat käynnistivät Pohjoismaiden mestaruuden tavoittelun Kisakallion Susi Training Centerissä tänään torstaina. PM-kisojen avauspäivän saldo Islantia vastaan oli Sudenpennuille kolme voittoa neljästä.

Sudenpennut selätti Islannin kolmesti PM-kisojen avauspäivänä. Kuva: Vesa Koivunen.

Suomen 18-vuotiailla pojilla riitti työnsarkaa sitkeitä islantilaisia vastaan, kun kerta toisensa jälkeen Suomen karatessa jonkinmoiseen johtoon Islanti kipusi takaisin rinnalle.

– Islantia vastaan on aina kiva pelata. He ovat yritteliäitä, taitavia ja pelaavat viimeiseen minuuttiin saakka, Suomen 18-vuotiaiden poikien päävalmentaja Jyri Lohikoski kertoi.

Kaksi minuuttia ennen loppusummeria Suomi sai pallon sisälle Thomas Exaucialle, joka imi itseensä kiinni parikin vastustajan puolustajaa. Exaucia löysi vapaan syöttölinjan kaaren taakse Erik Sajantilalle, joka taas jakoi pelivälineen Jesper Granlundille kulmaan. Kolmonen sisään tilanteeseen 72-75.

Jesper Granlund nousi esille ratkaisuhetkillä. Kuva: Vesa Koivunen.

Islanti ei vähästä hätkähtänyt, vaan tasoitti ottelun vielä kertaalleen. Ratkaisevat Suomen pisteet syntyivät 17 sekuntia ennen loppusummeria, kun Exaucia kaapi hyökkäyslevypallon ja toimitti pallon Granlundille, jota rikottiin. Granlund nakutti kylmänviileästi vapaaheittoviivalta loppulukemat 75-77 (39-41), kun viimeisillä sekunneilla Suomen 1-1-puolustus kesti islantilaisen pyrkimyksen.

– Peli meni vähän siihen kategoriaan, että nihkeä voitto. Paljon positiivista, mutta myös paljon parannettavaa. Positiivisin oli ensikertalaisten sisääntulo. He pelasivat ennakkoluulottomasti, Lohikoski kertoi.

Päävalmentaja viittasi ensimmäistä kertaa Suomi-nutun ylleen pukeneiden Emil Uotilan (2/4), Touko Tainamon (9/2) ja Tiitus Kuukkasen (3/1) otteisiin. Kehut ansaitsivat myös ensimmäiset maajoukkueottelunsa tässä ikäluokassa pelanneet Markus Rautasalo (3/4/3 syöttöä/4 riistoa) sekä Joonas Timonen (4/4).

Markus Rautasalo väänsi monipuoliset tilastot. Kuva: Vesa Koivunen.

Pistenikkareina kunnostautuivat Granlund (18/2) ja Erik Sajantila (10/4/4 syöttöä), kun taas Exaucia  (7/12/4 syöttöä) käytti urheilullisuuttaan hyväksi irtopalloissa repien peräti kahdeksan hyökkäyslevypalloa.

Voitosta huolimatta Suomi heitti läpi ottelun kehnosti. Kolmen pisteen heitot osuivat vain 5/34 (14%) ja vapaaheitot 14/24 (58%).

– Tuskin elokuussa ihan hirveän isoja bileitä saadaan pystyyn, jos heitämme tuolla tavalla, Lohikoski kiteytti.

Islannin parhaat pistemiehet olivat Hilmar Petursson (18/10/5 syöttöä), Dui Jonsson (12/4) ja Sigvaldi Eggertsson (10/7).

Lisätietoja: Ottelutilastot

18-vuotiaat tytöt pistivät hulinaksi toisella puoliajalla

18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue taas piti koko ottelun mittaisesti Islannin aisoissa, kun suomalaiset eivät luovuttaneet johtoasemaa kertaakaan vastustajalleen. Missään nimessä Islanti ei tälläkään kertaa luovuttanut voittoa vaivatta, kun vielä puoliajalla islantilaiset huohottivat niskassa 40-31.

Toiselle puoliajalle Suomi onnistui loihtimaan kori-ilottelun, joka poiki 57 pistettä kahteenkymmeneen minuuttiin, eikä Islanti kyennyt vastaamaan huutoon. Suomi vei voiton lopulta selvänumeroisesti 72-97 (40-31).

Sara Bejedi johdatti Suomen selkeään voittoon. Kuva: Vesa Koivunen.

– Kesän ensimmäinen peli ja lähdettiin lyömään alkutahteja sille, että minkälaisen haluamme peli-ilmeen olevan kesän lopussa, 18-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Tuomas Oja aloitti.

– Vielä oli tässä vaiheessa normaalia tason heittelyä pelin sisällä, mutta oli ilo nähdä, että tytöt pystyivät tuomaan peliin harjoiteltuja asioita.

Onnistumisia Suomelle kertyi viljalti. Lotta Vehka-aho (18/2/6 riistoa), Sara Bejedi (15/6/4 syöttöä) ja tupla-tuplan ahkeroinut Awak Kuier (17/10/3 torjuntaa) heittivät kolme kolmosta naiseen. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät myös Sanni Tuomisto (10/6) ja Saga Ukkonen (10/3/3 syöttöä), kun taas Ebba Pekonen (7/1) tarjoili kuusi namupassia.

Sanni Tuomisto nakutti 10 pistettä Sudenpennuille. Kuva: Vesa Koivunen.

Levypallotaistelun Sudenpennut veivät peräti 54-39 ja kokonaisuudessaan suomalaiset antoivat 27 koriin johtanutta syöttöä.

Islannin etevimmät olivat Birna V. Benónýsdóttir (15/5), Hrund Skúladóttir (10/1), Anna Ingunn Svansdóttir (10/4) ja Kamilla Sól Viktorsdóttir (10/4).

Lisätietoja: Ottelutilastot

16-vuotiaat tytöt rökittivät Islannin 40 pisteellä

16-vuotiaissa tytöissä ei jäänyt kahta sanottavaa paremmasta, kun Sudenpennut raateli Islannin rökälenumeroin 48-88 (26-38). Valtaosan erosta suomalaiset laativat toisella puoliajalla, kun toinen neljännes oli karhea – Islanti vei kymmenminuuttisen 18-15.

– 75% ottelusta oli onnistunutta. Muut neljännekset olivat sellaista, mitä haluttiinkin, mutta toinen oli vähän huonompaa. Kaveri pääsi juoksemaan turhan paljon meidän selkään ja emme olleet riittävän kovia kamppailutilanteissa. Muuten hyvä peli, 16-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Jussi Räikkä kertoi.

Suomi aloitti räväkästi 11-0 ja sen jälkeen, notkahduksesta huolimatta, Islanti katsoi tuloksellisesti pölypilveä. Vaikka puoliajalla vastustaja oli vielä tusinallisen pisteitä takana, niin lopputulos puhuu karua kieltä.

Videohaastattelussa joukkueen kapteeni Alexandra Ailus (9/7/5 syöttöä) avaa ottelun jälkitunnelmia ja ratkaisutekijöitä.

Suomelta erottuivat muun muassa aggressiivisesti molemmissa päissä kenttää esiintynyt Henna Sandvik (15/8), tilastoissa näkymätöntä työtä tehnyt Maiju Sarajärvi (2/4) ja vaihtopenkiltä tullut ”supersub” Kati Ollilainen (19/5).

– Onnistujia oli paljon. Jokaiselle tuli hienoja suorituksia ja kukaan ei epäonnistunut, Räikkä kertoi.

Islannilta ainoana yli kymmenen pistettä heitti Natalía Jenný Lucic Jónsdóttir (14/5).

Lisätietoja: Ottelutilastot

16-vuotiaille pojille tappio tuplajatkoajan jälkeen

Vaikka poikien vanhemman ikäluokan ottelussa kotiyleisö joutui pureskelemaan kyntensä vereslihalle, niin avauspäivän todellisesti jännitysnäytelmästä vastasi Suomen 16-vuotiaat pojat ja Islanti.

Suomella oli valtaosan varsinaisesta peliajasta homma hallussa, mutta islantilaiset ominaiseen tapaansa kieltäytyivät häviämästä ilman nujakkaa. Kun 40 minuuttiin ei löytynyt kyvykkäämpää, niin jouduttiin turvautumaan jatkoaikaan, joka venyi vielä toiselle samanmoiselle.

Toisella jatkoajalla, 40 sekuntia ennen loppua, Islannin Sveinn Búi Birgisson (16/5) nousi hyppyheittoon, joka naulasi loppulukemiksi 97-95 (33-44, 77-77, 87-87). Suomi sai vielä muutamankin yrityksen joko tasoitukseen tai voittoon, mutta tällä kertaa heitot eivät osuneet.

Eemi Luukkonen ja Suomen 16-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon. Kuva: Vesa Koivunen.

– Tappio totta kai kirvoittaa, mutta jos katsoo isommassa mittakaavassa, niin meidän puolustuksen rakenne oli paremmin esillä kuin Baltic Sea Cupissa, päävalmentaja Antti Koskelainen kertoi.

– Nuorten maajoukkuekoripallo on taistelua helpoista koreista. Puolustuspelissä ”melkein” ei valitettavasti riitä. Tänään emme saaneet pidettyä vastustajaa yhdessä heitossa yhtä pallonhallintaa kohden riittävän usein. Tätä lähdemme huomenna parantamaan.

Maratonottelussa Suomen pistehai oli Lauri Hänninen, joka saalisti 24 pistettä, 7 levypalloa, 3 syöttöä ja 5 riistoa. Plus-miinus-tilastoissa Ura Basketin kasvatti oli +13.

– Lauri oli poissa Balticista ja hänen kehittymistään on ollut hienoa seurata kevään ja kesän ajan. Hän on ansainnut harjoittelulla aloitusviisikon paikan ja tämä esitys osoitti, että oli myös sen arvoinen, Koskelainen kehaisi.

Muuta pisteidentekijät Suomelta olivat Mashrur Jahan (18/3), Sebastian Lindberg (11/5/3 syöttöä) sekä pari kertaa pallon levyyn näyttävästi torjunut Aarni Korkiatupa (10/8/2 torjuntaa).

Mashrur Jahan pussitti 18 pistettä. Kuva: Vesa Koivunen.

Birgissonin lisäksi Islannin kärkinimiin kuuluivat Gabríel Douane Bama (18/8) ja ÁstÞór Atli Svalason (16/5).

Lisätietoja: Ottelutilastot

PostNord ja Pirkka tukemassa nuorten maajoukkuetoimintaa

Kisakallion hulppeilla tiluksilla Susi Training Centerin kolmella kentällä nähdään myös Sudenpentujen tukena PostNord ja Pirkka.

Lohjalainen K-Market Puistokatu on pystyttänyt Susi Training Centerin aulaan Pirkka pop-up -kaupan, joka tarjoaa eväitä huokeaan hintaan sekä kisailijoille että kisaturisteille. Kaupan valikoimassa on 56 tuotetta ja myyjinä toimivat Koripalloliiton vapaaehtoiset.

Pirkka pop-up -kauppa palvelee nälkäisiä Susi Training Centerissä. Kuva: Vesa Koivunen.

Sudenpennut kohtaavat huomisen otteluissa Norjan.

 
1.7.2018 23:51 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa ja kaksi tappiota Viroa vastaan

Suomen nuorisomaajoukkueista 18- ja 16-vuotiaat tytöt jatkavat tappiottomina Pohjoismaiden mestaruuskisojen toiseksi viimeisenä päivänä. Sudenpentujen kokonaissaldo Viroa vastaan oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

30.6.2018 23:20 Sudenpennut

Kolme joukkueellista Sudenpentuja jatkaa puhtaalla pelillä PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen kolmantena päivänä nähtiin Suomelta kolme voittoa neljästä Tanskasta. Voittojen myötä kolme Suomen nuorisomaajoukkuetta jatkaa PM-kisoissa ilman tappioita.

30.6.2018 00:27 Sudenpennut

Sudenpennut löylytti Norjaa neljästi PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen toisena päivänä todistettiin Sudenpentujen puhdasta päivää, kun jokainen neljästä ikäluokasta pieksi Norjan Kisakallion Susi Training Centerissä.

27.6.2018 10:25 Pääjuttu

Suomen nuorisomaajoukkueet mittelevät Pohjoismaiden mestaruudesta Kisakalliossa

Suomen 18- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat Pohjoismaiden mestaruudesta 28.6.-2.7. Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisoihin ottaa osaa Suomen lisäksi Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti.

6.2.2024 16:35 Sudenpennut

Sudenpentujen EM-kisojen lohkot kesälle arvottu – MU18 saa kotikisoihin mielenkiintoisen alkulohkon

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA järjesti tiistaina Saksan Freisingissa ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. Tampereen kotikisoissa esiintyvä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa alkulohkossaan Slovenian, Espanjan ja Liettuan.

5.1.2024 17:24 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme kultamitalia tuliaisiksi Tallinnan Baltic Sea Cupista

Suomen nuorisomaajoukkueet, Sudenpennut, lähti kotimatkalle kolme tusinallista kultamitaleita taskussaan Tallinnasta, kun Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sekä 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet juhlivat Baltic Sea Basketball Cupin mestaruutta.

4.1.2024 23:10 Sudenpennut

Sudenpennuille jo toinen kolmen voiton päivä Tallinnan Baltic Sea Cupissa

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat jo toistamiseen kolme voittoa neljästä mahdollisesta Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa. Suomen vastustaja turnauksen toisena päivänä oli Viro.

3.1.2024 20:07 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Baltic Sea Cupin avauspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Tallinnassa tänään alkaneessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Latvia pelaa Suomen tapaan ensi kesänä A-divisioonan EM-kisoissa 16- ja 18-vuotiaiden ikäluokissa sekä tytöissä että pojissa.

1.1.2024 16:05 Sudenpennut

Suomen nuorisomaajoukkueet valittu Tallinnassa pelattavaan Baltic Sea Basketball Cupiin 2024

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet on valittu Baltic Sea Basketball Cupiin. Perinteikäs maajoukkuevuoden käynnistävä turnaus pelataan Audentesin urheilukoulussa, Tallinnassa, 3.-5.1.2024.

27.12.2023 10:03 Pääjuttu

Nuorten maajoukkueilla edessä ainutlaatuinen arvokisakesä, valmennustiimeissä ennätysmäärä naisia

Nuorten maajoukkueet aloittavat vastanimettyjen valmennustiimien johdossa valmistautumisen ainutlaatuiseen vuoteen: Koripallon nuorten MM-kisoissa nähdään toista kertaa historiassa suomalaisjoukkue, kun 17-vuotiaat tytöt pelaavat heinäkuussa Meksikossa. Heti perään katseet kääntyvät Tampereelle, jossa 18-vuotiaat pojat isännöivät EM-kisoja.

Näytä lisää vastaavia