Naarassusien Evita Iiskola Italian kakkosliigaan

27.7.2017 Naarassusien Evita Iiskola, 24, on tehnyt pelaajasopimuksen Italian kakkosliigassa pelaavan Pallacanestro Femminile Umbertiden kanssa. Monipuolinen kolmospaikalla viihtyvä Iiskola siirtyy Italiaan pelattuaan edelliskauden Saksan Bundesliigaa BG 89 Hurricanesissa.

Evita Iiskola suuntaa tulevaksi kaudeksi Italiaan.

Iiskola on kulkenut tien urheilukiosta NCAA:han ja sitä kautta Eurooppaan ammattilaiseksi. Kuvat: Francois Perthuis & Ville Vuorinen.


Pallacanestro Femminile Umbertide pelasi vielä viime kaudella Italian Serie A:ssa sijoittuen runkosarjassa seitsemänneksi saldolla 10 voittoa ja 12 tappiota. Joukkue päätti kuitenkin hengähtää ja lähteä rakentamaan uutta alkua Serie A2:sta. Naarassusien aloittava kolmospaikan pelaaja Iiskola hankittiin vauhdittamaan uutta nousua.
 

– Olin kahden joukkueen välillä, ja Umbertiden päävalmentajan kanssa juteltuani tuntui, että Umbertide sopii minulle paremmin. Päävalmentaja ja minä olimme samalla aaltopituudella joukkueen tavoitteista, kuten myös henkilökohtaisista tavoitteistani. Italia on myös siisti korismaa ja kulttuurillisesti erilainen paikka kuin esimerkiksi Saksa, Iiskola kertoo.
 

– Umbertidessä on jonkin muotoinen jälleenrakentamisprojekti käynnissä. Valmentaja vaihtunut, ja Italian kakkosessa saa olla vain yksi ulkomaalainen pelaaja per jengi. Tämä tarkoittaa, että minä olen ainut ulkomaalainen pelaaja joukkueessa. Luvassa varmasti paljon vastuuta ja erilaisia kokemuksia.
 

– Evin monipuolisuus, työmoraali ja häikäisevä kyky oppia ja omaksua ovat niitä asioita, joiden takia hän on todella tärkeä maajoukkueellemme. Umbertide etsi juuri nämä ominaisuudet omaavaa pelaajaa ja sikäli tämä diili on ns. no-brainer, Naarassusien päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi.
 

– Toisesta näkökulmasta asiaa katsoen on hienoa, että Evi pääsee pelaamaan hyvää sarjaa isossa roolissa ja saa aidon näytön paikan seuraavaa askelta varten.
 

Iiskola on monellakin tapaa Suomen naiskoripallon uuden kehityspolun ilmentymä. Tapiolan Hongan kasvatti urakoi jo nuorella iällä Naisten Korisliigaa, kunnes siirtyi neljäksi kaudeksi NCAA:han Providencen yliopistoon. Yhdysvalloissa vietettyjen vuosien jälkeen 182-senttinen Iiskola siirtyi ensimmäiseksi ammattilaiskaudekseen Saksaan ja nyt Italiaan. Suomen naisten maajoukkueen paidan Iiskola on pukenut ylleen 36 kertaa 4,2 pisteen keskiarvolla.
 

– Evin ura urheilulukiosta NCAA-peleihin ja siitä ammattilaiseksi kansainvälisille kentille on erinomainen esimerkki kaikille nuorille naispelaajillemme, Salminen sanoo.

Lisätietoja: Evita Iiskola
 
8.1.2018 20:45 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kulmakivi Vilma Kesänen palaa Catziin

Syyskauden Espanjan kivenkovassa kakkosliigassa pelannut Orimattilan Jymyn kasvatti ja Susiladiesin pitkäaikainen pelinrakentaja Vilma Kesänen, 29, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen 2010-luvun Naisten Korisliigan kestomenestyjän Lappeenrannan Catzin kanssa. Kesänen edusti Catzia viimeksi vuosina 2007-2012.

4.1.2018 08:00 Suomalaiset ulkomailla

Tehokas Taru Tuukkanen jatkaa Zaragozassa tammikuun

Hyvinkään Pontevasta yksikuukautisella sopimuksella Espanjan liigan Mann Filter Zaragozaan siirtynyt maajoukkueikoni Taru Tuukkanen, 40, jatkaa Espanjassa vielä tammikuunkin. Tuukkanen on kuulunut voitokkaan joulukuun aikana Zaragozan parhaimmistoon.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

Evita Iiskola ei jatka Italiassa

Syyskauden Italian kakkosliigassa pelaavaa Pallacanestro Femminile Umbertidea edustanut Evita Iiskola, 24, ei jatka italialaisseurassa loukkaantumisen vuoksi. Iiskola oli Umbertiden pisteykkönen pelaamassaan kuudessa ottelussa 17,2 pisteen keskiarvolla.

Taru Tuukkanen siirtyy Espanjaan Zaragozaan

Susiladiesin ja Hyvinkään Pontevan Taru Tuukkanen, 39, on allekirjoittanut määräaikaisen sopimuksen Espanjan pääsarjan Liga Femeninan huippujoukkue Mann Filter Zaragozan kanssa. Tuukkanen on ollut Naisten Korisliigan parhaimpia pelaajia kuluvalla kaudella 17,8 pisteen, 12,4 levypallon ja 4,3 syötön keskiarvoilla.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

Kuusi uutta legendaa Suomi-koriksen Hall of Fameen

Suomen itsenäisyyden 100-juhlavuonna valintaraati päätti täydentää Hall of Famea kuudella uudella ansioituneella legendalla. Tänä vuonna kunniagalleriaa täydentävät Martti Huhtamäki, Mikko Koskinen, Sakari Pehkonen, Anja Suomalainen, Timo Suviranta ja Veikko Vainio.

Naarassusien Camilla Grönberg siirtyy Saksaan Homburgiin

Suomen naisten maajoukkueen eli Naarassusien Camilla Grönberg, 23, on tehnyt sopimuksen Saksan 2. Bundesliigassa pelaavan Bad Homburgin kanssa. 179-senttinen Grönberg teki kesäkuussa sopimuksen Hyvinkään Pontevan kanssa, mutta päätti käyttää sopimuksessa olleen ulkomaanpykälän.

Lotta-Maj Lahtinen sitoutunut maineikkaaseen Georgia Techin yliopistoon

Suomen naiskoripallon suurlupauksiin kuuluva Helmi Basket HBA:n Lotta-Maj Lahtinen ('99) on tehnyt suullisen sitoumuksen (”verbal commit”) Georgia Techin yliopiston kanssa. Naisten maajoukkueessakin kannuksiaan kerännyt Lahtinen siirtyy syksyllä 2018 NCAA:han ja kivenkovaan ACC-konferenssiin.

Vilma Kesänen sopimukseen Real Canoen kanssa

Naarassusien luottotakapelaaja Vilma Kesänen jatkaa ammattilaisuraansa Espanjassa, kun 28-vuotias Kesänen on tehnyt sopimuksen Liga Femenina 2:ssa pelaavan Real Canoen kanssa. Kesänen on pelannut kaksi edelliskautta Liga Femeninassa Universitario de Ferrolin riveissä.

Näytä lisää vastaavia