Taru Tuukkanen siirtyy Espanjaan Zaragozaan

6.12.2017 Susiladiesin ja Hyvinkään Pontevan Taru Tuukkanen, 39, on allekirjoittanut määräaikaisen sopimuksen Espanjan pääsarjan Liga Femeninan huippujoukkue Mann Filter Zaragozan kanssa. Tuukkanen on ollut Naisten Korisliigan parhaimpia pelaajia kuluvalla kaudella 17,8 pisteen, 12,4 levypallon ja 4,3 syötön keskiarvoilla.

Yksi Suomen kaikkien aikojen koripalloilijoista Taru Tuukkanen siirtyy Espanjaan.

Tuukkanen on ollut kuluneella kaudella yksi Naisten Korisliigan kiistattomia tähtiä. Kuvat: Ville Vuorinen.


Zaragoza on tällä hetkellä Espanjan liigan viidennellä sijalla ja hankki loukkaantuneen Bulgarian maajoukkuepelaaja Jaklin Zlatanovan tilalle Tuukkasen päästäkseen Copa de la Reinan finaaliturnaukseen tammikuussa. Juuri Espanjassa Tuukkanen on pelannut meritoituneen koripallouransa parhaat vuodet.
 

– Jo kesällä oli seuran kanssa ollut puhetta, että jos mahdollisuus vielä tulee, niin lähden. Nyt, kun soitto tuli, niin sain parissa päivässä kaiken järjestymään niin, että pääsen lähtemään. Näitä puheluita ei juuri minun ikäiselleni pelaajille tule. Koska koris on ollut minun koko elämäni, niin haluan vielä katsoa, miten siellä pärjään ja pyrin auttamaan jengin Espanjan cupiin, joka on todella iso juttu siellä, Tuukkanen kommentoi siirtoaan.
 

– Olen pelannut urani parhaat kaudet Espanjan sarjassa, joten kiva mennä takaisin. Minulla on täysi luotto jengikavereihin HyPossa, että hoitavat hommat täällä kunnialla siihen asti, kunnes palaan tammikuussa takaisin. Iso kiitos myös Pontevalle tästä saamastani siirtomahdollisuudesta, Tuukkanen jatkaa.
 

192-senttinen Torpan Poikien kasvatti pelasi urallaan Xavierin maineikkaassa yliopistojoukkueessa, kunnes siirtyi Eurooppaan pitkälle ammattilaisuralle. Espanjan ja Suomen lisäksi Tuukkanen on pelannut mm. Ranskassa, Italiassa ja Jordaniassa. Zaragozan nykyiseltä päävalmentajalta Victor Lapeñalta ja Tuukkaselta löytyy yhteistä historiaa kymmenen vuoden takaa Extrugasa Cortegadasta.
 

– Tarun sopimus on minulle erityinen. Jaoimme hänen kanssaan menestyksekkään kaksivuotiskauden 2006-2007. Meillä on joukkueessa hankala tilanne loukkaantumisten takia ja hän tulee auttamaan meitä kokemuksellaan. Mutta ennen kaikkea hän tulee nauttimaan koripallosta, intohimostaan ja elämäntavastaan. Toivon ainoastaan, kuten tavallista, saavani viettää hienoja hetkiä hänen kanssaan. Hän kuitenkin on synnynnäinen voittaja, Lapeña kommentoi.
 

Tuukkanen on pelannut maajoukkueurallaan huimat 160 maaottelua, joissa hän on saanut aikaan 15,5 pistettä ottelua kohden.

Lisätietoja: Taru Tuukkanen

Henkilöt

 
8.1.2018 20:45 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kulmakivi Vilma Kesänen palaa Catziin

Syyskauden Espanjan kivenkovassa kakkosliigassa pelannut Orimattilan Jymyn kasvatti ja Susiladiesin pitkäaikainen pelinrakentaja Vilma Kesänen, 29, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen 2010-luvun Naisten Korisliigan kestomenestyjän Lappeenrannan Catzin kanssa. Kesänen edusti Catzia viimeksi vuosina 2007-2012.

4.1.2018 08:00 Suomalaiset ulkomailla

Tehokas Taru Tuukkanen jatkaa Zaragozassa tammikuun

Hyvinkään Pontevasta yksikuukautisella sopimuksella Espanjan liigan Mann Filter Zaragozaan siirtynyt maajoukkueikoni Taru Tuukkanen, 40, jatkaa Espanjassa vielä tammikuunkin. Tuukkanen on kuulunut voitokkaan joulukuun aikana Zaragozan parhaimmistoon.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

Evita Iiskola ei jatka Italiassa

Syyskauden Italian kakkosliigassa pelaavaa Pallacanestro Femminile Umbertidea edustanut Evita Iiskola, 24, ei jatka italialaisseurassa loukkaantumisen vuoksi. Iiskola oli Umbertiden pisteykkönen pelaamassaan kuudessa ottelussa 17,2 pisteen keskiarvolla.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

Kuusi uutta legendaa Suomi-koriksen Hall of Fameen

Suomen itsenäisyyden 100-juhlavuonna valintaraati päätti täydentää Hall of Famea kuudella uudella ansioituneella legendalla. Tänä vuonna kunniagalleriaa täydentävät Martti Huhtamäki, Mikko Koskinen, Sakari Pehkonen, Anja Suomalainen, Timo Suviranta ja Veikko Vainio.

Naarassusien Camilla Grönberg siirtyy Saksaan Homburgiin

Suomen naisten maajoukkueen eli Naarassusien Camilla Grönberg, 23, on tehnyt sopimuksen Saksan 2. Bundesliigassa pelaavan Bad Homburgin kanssa. 179-senttinen Grönberg teki kesäkuussa sopimuksen Hyvinkään Pontevan kanssa, mutta päätti käyttää sopimuksessa olleen ulkomaanpykälän.

Lotta-Maj Lahtinen sitoutunut maineikkaaseen Georgia Techin yliopistoon

Suomen naiskoripallon suurlupauksiin kuuluva Helmi Basket HBA:n Lotta-Maj Lahtinen ('99) on tehnyt suullisen sitoumuksen (”verbal commit”) Georgia Techin yliopiston kanssa. Naisten maajoukkueessakin kannuksiaan kerännyt Lahtinen siirtyy syksyllä 2018 NCAA:han ja kivenkovaan ACC-konferenssiin.

Vilma Kesänen sopimukseen Real Canoen kanssa

Naarassusien luottotakapelaaja Vilma Kesänen jatkaa ammattilaisuraansa Espanjassa, kun 28-vuotias Kesänen on tehnyt sopimuksen Liga Femenina 2:ssa pelaavan Real Canoen kanssa. Kesänen on pelannut kaksi edelliskautta Liga Femeninassa Universitario de Ferrolin riveissä.

Naarassusien Evita Iiskola Italian kakkosliigaan

Naarassusien Evita Iiskola, 24, on tehnyt pelaajasopimuksen Italian kakkosliigassa pelaavan Pallacanestro Femminile Umbertiden kanssa. Monipuolinen kolmospaikalla viihtyvä Iiskola siirtyy Italiaan pelattuaan edelliskauden Saksan Bundesliigaa BG 89 Hurricanesissa.

Näytä lisää vastaavia