Vilma Kesänen sopimukseen Real Canoen kanssa

28.7.2017 Naarassusien luottotakapelaaja Vilma Kesänen jatkaa ammattilaisuraansa Espanjassa, kun 28-vuotias Kesänen on tehnyt sopimuksen Liga Femenina 2:ssa pelaavan Real Canoen kanssa. Kesänen on pelannut kaksi edelliskautta Liga Femeninassa Universitario de Ferrolin riveissä.

Naarassusien Vilma Kesänen jatkaa kolmannen kauden putkeen Espanjassa.

Kesäsen uusi osoite on Liga Femenina 2:n Real Canoe. Kuvat: Oma Design & Francois Perthuis.


Madridilaisseuralla on pitkä ja menestyksekäs historia, kun Real Canoe on voittanut naisissa kolme (1984, 1985, 1986) Espanjan mestaruutta ja yhden cup-mestaruuden (1996). Nyt Real Canoe hakee uutta nousua muutaman välivuoden jälkeen kohti Liga Femeninaa.
 

– Olen viihtynyt Espanjassa ja koris on siellä hyvää. Ei ollut mikään pakko pysyä Espanjassa, mutta nyt tuli näin makea mahdollisuus päästä pelaamaan tähän joukkueeseen. Rean Canoe on kakkosliigan jengi, mutta tavoitteena on nousu ykköseen ja joukkue on myös kasattu sen mukaan, Kesänen kertoo.
 

– Hienoa mennä Madridiin noin isoon ja historialliseen seuraan, jossa on käynnissä hieno projekti.
 

– Omat tavoitteet on päästä pelaamaan paljon ja takakentällä on tarjolla sellaista roolia. Se on lopulta itsestä kiinni, että kuinka paljon lopulta pääsee pelaamaan.
 

Viime kaudella Liga Femeninassa 3,0 pistettä ja 0,8 syöttöä noin 12 minuutissa kirjauttanut Kesänen on urallaan voittanut Naisten Korisliigassa kaksi Suomen mestaruutta. Kauden 2008/2009 päätteeksi Naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaajaksi palkittu Kesänen on esiintynyt naisten maajoukkueessa 79 kertaa 2,6 pisteen keskiarvolla.
 

– Vilman urheilullisuus, sitoutuminen ja sosiaalinen luonne ovat tehneet ison vaikutukset myös Espanjassa. Loukkaantumisista on noustu ja joukkueena menestys on ollut erinomaista, varsinkin päättyneellä kaudella. Päätös jatkaa uraa kakkosliigassa on looginen, vastuu kasvaa varmasti  ja sarja on oikein hyvä jatkuvan kehityksen kannalta, Naarassusien päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi.

Lisätietoja: Vilma Kesänen
 
8.1.2018 20:45 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kulmakivi Vilma Kesänen palaa Catziin

Syyskauden Espanjan kivenkovassa kakkosliigassa pelannut Orimattilan Jymyn kasvatti ja Susiladiesin pitkäaikainen pelinrakentaja Vilma Kesänen, 29, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen 2010-luvun Naisten Korisliigan kestomenestyjän Lappeenrannan Catzin kanssa. Kesänen edusti Catzia viimeksi vuosina 2007-2012.

4.1.2018 08:00 Suomalaiset ulkomailla

Tehokas Taru Tuukkanen jatkaa Zaragozassa tammikuun

Hyvinkään Pontevasta yksikuukautisella sopimuksella Espanjan liigan Mann Filter Zaragozaan siirtynyt maajoukkueikoni Taru Tuukkanen, 40, jatkaa Espanjassa vielä tammikuunkin. Tuukkanen on kuulunut voitokkaan joulukuun aikana Zaragozan parhaimmistoon.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

Evita Iiskola ei jatka Italiassa

Syyskauden Italian kakkosliigassa pelaavaa Pallacanestro Femminile Umbertidea edustanut Evita Iiskola, 24, ei jatka italialaisseurassa loukkaantumisen vuoksi. Iiskola oli Umbertiden pisteykkönen pelaamassaan kuudessa ottelussa 17,2 pisteen keskiarvolla.

Taru Tuukkanen siirtyy Espanjaan Zaragozaan

Susiladiesin ja Hyvinkään Pontevan Taru Tuukkanen, 39, on allekirjoittanut määräaikaisen sopimuksen Espanjan pääsarjan Liga Femeninan huippujoukkue Mann Filter Zaragozan kanssa. Tuukkanen on ollut Naisten Korisliigan parhaimpia pelaajia kuluvalla kaudella 17,8 pisteen, 12,4 levypallon ja 4,3 syötön keskiarvoilla.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

Kuusi uutta legendaa Suomi-koriksen Hall of Fameen

Suomen itsenäisyyden 100-juhlavuonna valintaraati päätti täydentää Hall of Famea kuudella uudella ansioituneella legendalla. Tänä vuonna kunniagalleriaa täydentävät Martti Huhtamäki, Mikko Koskinen, Sakari Pehkonen, Anja Suomalainen, Timo Suviranta ja Veikko Vainio.

Naarassusien Camilla Grönberg siirtyy Saksaan Homburgiin

Suomen naisten maajoukkueen eli Naarassusien Camilla Grönberg, 23, on tehnyt sopimuksen Saksan 2. Bundesliigassa pelaavan Bad Homburgin kanssa. 179-senttinen Grönberg teki kesäkuussa sopimuksen Hyvinkään Pontevan kanssa, mutta päätti käyttää sopimuksessa olleen ulkomaanpykälän.

Lotta-Maj Lahtinen sitoutunut maineikkaaseen Georgia Techin yliopistoon

Suomen naiskoripallon suurlupauksiin kuuluva Helmi Basket HBA:n Lotta-Maj Lahtinen ('99) on tehnyt suullisen sitoumuksen (”verbal commit”) Georgia Techin yliopiston kanssa. Naisten maajoukkueessakin kannuksiaan kerännyt Lahtinen siirtyy syksyllä 2018 NCAA:han ja kivenkovaan ACC-konferenssiin.

Naarassusien Evita Iiskola Italian kakkosliigaan

Naarassusien Evita Iiskola, 24, on tehnyt pelaajasopimuksen Italian kakkosliigassa pelaavan Pallacanestro Femminile Umbertiden kanssa. Monipuolinen kolmospaikalla viihtyvä Iiskola siirtyy Italiaan pelattuaan edelliskauden Saksan Bundesliigaa BG 89 Hurricanesissa.

Näytä lisää vastaavia