Naarassudet pisti olympiahopeamitalisti Espanjan tiukoille Kisahallissa

19.11.2016 21:30 Suomen naisten koripallomaajoukkue, Naarassudet, näytti kyntensä Espanjaa vastaan Töölön Kisahallissa EM-karsintojen viimeisessä kotiottelussa tänään lauantaina. Naarassudet ahdisti Espanjan nurkkaan avausneljänneksellä, mutta rutinoituneet vieraat nousivat kuopasta ja nappasivat voiton 607 katsojan edessä 54-72 (29-33).

Minna Sten pelasi vahvan ottelun...

... kuten myös Naarassusien lupaus Helmi Tulonen.


Jos jokin oli selvää ottelun ensimmäisestä tilanteesta lähtien, niin Naarassudet ei tullut kumartelemaan kuvia, vaan ahdistamaan aggressiivisella puolustuksellaan ja ennakkoluulottomilla tuplauksillaan hallitsevan MM- ja olympiamitalistin. Suomen hyökkäyksen punaisen langan löytyminen kesti hetken, kunnes Minna Stenin kolmonen ja vain 16-vuotiaan Lotta-Maj Lahtisen näppärä ajo kahden espanjalaispuolustajan välistä sytytti sekä Kisahallin että Suomen penkin hurrauksiin.
 

Sten heitti vielä toisen kolmosen trailerina keskeltä, Anni Mäkitalo ajoi keskeltä löytäen vapaan Helmi Tulosen kulmakolmoseen ja Suomen viiden pisteen johtoon 18-13. Espanja oli pakotettu aikalisään, mutta aikalisän jälkeen Suomen puolustus pakotti vieraat menetykseen ja seuraavassa hyökkäyksessä Henna Salomaa juoksi kahden skriinin, kuin sulkeutuvien hissinovien, välistä vapaaseen kolmoseen. Suomi päätti tulikuuman avausneljänneksen tilanteeseen 21-16.
 

Toiselle neljänneksellä Espanja tuli itsevarmana prässäten ja pyörittäen palloa vapaalle pelaajalle. Astou Ndour aloitti kahdella peräkkäisellä and one -suorituksella, joista toinen suoraan ilmasta läheltä korirautaa. Suomella oli taas vaikeuksia ylipäätänsä päästä lähellekään koria. Evita Iiskola kuitenkin avasi suomalaisten pistehanat vapaaheitoillaan, kun neljännestä oltiin pelattu reilut neljä minuuttia.
 

Mäkitalo pääsi ajamaan rohkeasti vasemmalle, Tulonen pääsi nakuttamaan hyppyheiton ja Iiskola taisteli irtopalloista antaumuksella, mutta Espanjan väkivahva pelaaminen vei vieraat puoliajalle 29-33-johtoasemassa.

 

Rutinoitunut Espanja veti eron kymmeneen

Kolmannella neljänneksellä Espanja näytti, että miksi punakeltaisten meriittilista hakee vertaistaan. Kokeneet Maria Pina, Lucila Pascua ja Sandra Ygueravide pyörittivät palloa siihen malliin, että espanjalaisille löytyi vääjäämättä vapaa heittopaikka. Espanja venytti eron kaksinumeroiseksi, kunnes Salomaa haki oman hyökkäyslevynsä, kuljettu vapaaheittoviivan tuntumaan ja upotti summerin soidessa Suomen yhdeksän pisteen päähän 43-52 päätösneljännekselle.
 

Espanjan intensiivinen prässääminen poiki viimeisellä neljänneksellä vieraille lukuisia riistoja, jotka he rankaisivat armottomalla tehokkuudella. Espanjan johto venyi parhaimmillaan 19 pisteeseen, mutta Suomi kiri eron takaisin kymmeneen.
 

Suomen tulevaisuudennäkymistä kertoo jotain se, että Naarassusien pistehai oli 17-vuotias Tulonen, joka näytti koko arsenaalinsa (2p 4/6, 3p 2/4) heittäen 14 pistettä ja noukkien yhden levypallon. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsi Tulosen lisäksi konkari Sten, joka flirttaili tuplatuplan kanssa 12 pisteellä ja 8 levypallolla. Pistetehtailussa auttoivat myös isossa roolissa olleet Mäkitalo (8/2), Salomaa (8/2) ja Naarassusien linkkuveitsi Iiskola (9/7/2 syöttöä/4 riistoa).
 

Espanjan parhaimmistoon kuuluivat Leonor Rodriguez (12/5), Pina (10/2), Ygueravide (9/0/6 syöttöä), Laura Nicholls (6/6) ja Ndour (8/5).

Salminen: ”Mimmit vastasivat huutoon”

– Mimmit joutuivat aika kovaan paikkaan ja vastasivat huutoon. Kaveri pääsi vielä lopussa kaunistelemaan lukemia, mutta kymmenen pisteen peli tämän luokan joukkuetta vastaan on kelpo suoritus, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi.
 

– Jos katsotaan tämän taakse, muutaman vuoden päähän, niin kyllä tämä joukkue tulee olemaan jotain. Olen mielettömän ylpeä näistä mimmeistä. Suurin osa näistä pelaajista ei ole pelannut tämän tason pelejä.
 

– Tästä huolimatta pistimme muutaman lay-upin ohitse, muutamia helppoja menetyksiä siellä täällä, niin voitto lipesi. Emme me välttämättä tule Espanjaa voittamaan, mutta seuraava askel on voittaa seuraavan tason maa ja saada tätä hommaa eteenpäin sillä tavalla.
 

Suomi kohtaa EM-karsintojen viimeisessä ottelussaan länsinaapuri-Ruotsin ensi keskiviikkona 23.11. Luleån Pontushallenissa kello 21:00 Suomen aikaa.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.

Näytä lisää vastaavia