EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

11.11.2017 Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.

Annika Holopainen oli Susiladiesin pistekärki EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan.

Taru Tuukkanen kertoi, että ero on juuri tuollainen, kun vastassa on Ranskan tasoinen joukkue.

Sara Bejedi ('00) teki maajoukkuedebyyttinsä...

... kuten myös hämmästyttävä Awak Kuier ('01).

Susiladies pelaa seuraavan kerran keskiviikkona Sloveniaa vastaan vieraissa. Kuvat: Ville Vuorinen.


Ranska löi ripeästi taululle 14-0-johdon eikä enää katsonut taakseen, vaikka shokkialun jälkeen Susiladies paransi huomattavasti. Ranskalaiset heittivät haastetutkin heitot sisään, juoksivat riistoista helppoja ja jyräsivät korin alla.
 

– Tilanne oli se, että Ranskalla on 12 pelaajaa, jotka ovat isompia, vahvempia ja taitavampia kuin meidän vastaavat pelaajat. Valmistauduimme aivan tavallisesti ja ajattelimme, että pystymme yllättämään, mutta Ranska oli valmistautunut hyvin eikä ollut ylimielinen, niin tulos on tällainen, Taru Tuukkanen kiteytti pelin jälkeen.
 

Töölön Kisahalliin oli pakkautunut 924 katsojaa, jotka näkivät Euroopan huippujoukkueen tositoimissa. Pitkäraajainen ja monipuolinen Sandrine Gruda (21/7/4 syöttöä) ja väkivahva Endene Miyem (16/7) olivat vierasjoukkueen kirkkaimmat tähdet.
 

– Meillä oli Euroopan paras korisjoukkue Töölössä. Muutama kuukausi sitten he hävisivät EM-finaalin, mutta tänään heillä oli mukana vielä parempi joukkue. Alkuun pakotimme heidät niihin heittoihin, joita halusimme heidän heittävän, mutta nekin menivät sisään, päävalmentaja Pekka Salminen kertoi.
 

– Heidän kokoylivoimansa oli merkittävä. Emme ole tottuneet pelaamaan noin isoja pelaajia vastaan. Meidän pitää saada pelaajia pelaamaan korkealle tasolle Eurooppaan ja suomalainen joukkue pelaamaan isoon kansainväliseen sarjaan, jotta totumme.

 

Neljä maajoukkuedebytanttia, Kuier hämmästytti

Loukkaantumisten vuoksi Susiladies oli pakotettu pelaamaan erityisen nuorella kokoonpanolla. Konkarilinjaa parketilla edustivat käytännössä vain Tuukkanen (5/5), Anni Mäkitalo (3/3/4 syöttöä), Lotta Aaltonen (0/0), Minna Sten (3/1) ja Vilma Kesänen (0/0). Suomen korkeimmat pistemäärät heittivät Naisten Korisliigan nuoret eliittipelaajat Roosa Lehtoranta (7/3), Anissa Pounds (6/1) ja Saksassa ammattilaisena pelaava Annika Holopainen (8/2).
 

Maajoukkuedebyyttinsä Ranskaa vastaan teki peräti neljä pelaajaa: Saara Wahlgren (0/0) ja vielä teini-ikäiset Lotta-Maj Lahtinen (3/2), Sara Bejedi (4/1) sekä Awak Kuier (5/6).
 

– Meillä on hyviä pelaajia loukkaantuneena, joten nämä tytöt pääsivät hyödyntämään sitä. Tytöt saivat hyvän mahdollisuuden, vaikka askel tälle tasolle tuli ehkä liiankin aikaisin, Salminen kertoi.
 

Varsinkin huippulupaus Kuier säväytti moneen kertaan. Ensimmäisellä neljänneksellä Kuier yllätti 197-senttisen Helna Ciakin (6/1) torjunnalla ja juoksi toiseen päähän nostamaan hyökkäyslevypallosta ensimmäiset maajoukkuepisteensä.
 

– Suomessa meillä on ollut pelaajia, jotka hämmästyttävät. Kun heidät heittää kylmään veteen, niin he nostavat päänsä pinnalle ja uivat. Muun muassa Petteri Koponen, Lauri Markkanen ja Taru Tuukkanen ovat näitä pelaajia. Awak on samanlainen. Aika kovasta lahjakkuudesta puhutaan, Salminen kehui Kuieria.
 

Susiladies pelaa marraskuun EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun ensi keskiviikkona 15. marraskuuta Sloveniaa vastaan vieraissa.

 
21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

10.11.2017 14:30 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska on äärimmäisen isokokoinen

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies avaa EM-karsintaikkunansa huomenna lauantaina 11. marraskuuta Töölön Kisahallissa kello 18:30 hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan. Suomen apuvalmentaja Jussi Räikkä kuvailee Ranskaa huipputähtiä viliseväksi ja isokokoiseksi joukkueeksi, joka nojaa vahvasti laitureiden ja senttereiden pelaamiseen.

Näytä lisää vastaavia