Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

10.2.2018 Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

Taru Tuukkasen johdattama Susiladies taipui Romanialle EM-karsinnoissa.

Romania pisti Suomen ja Annika Holopaisen ahtaalle läpi ottelun.

Elina Arike pelasi ennakkoluulottomasti nuoren uransa toisessa naisten maaottelussa.

Anni Mäkitalo ylsi kuuteen pisteeseen.

Susiladies pelaa seuraavan kerran keskiviikkona Ranskassa. Kuvat: Ville Vuorinen.


Alkumetreillä Susiladiesillä oli vaikeuksia atleettisen Ashley Walkerin kanssa, joka torjui pari heittoa toisessa päässä ja jyräsi puolustajistaan lävitse hyökkäyksessä. Suomi löysi piristysruiskeen vaihtopenkiltä, kun 17-vuotias Elina Arike pisti itsensä likoon ennakkoluulottomasti keräten kahdeksan pistettä avausneljännekseen. Myös konkari Taru Tuukkanen taisteli antaumuksella molemmissa päissä parkettia ja suomalaiset saivat pelin juonesta kiinni.
 

Toisella neljänneksellä Romania vastasi, kun suomalaiset menettivät palloa ja tekivät merkkausvirheitä puolustuksessa. Ripeästi vieraat äityivät kiriin, jota ei pysäyttänyt edes Suomen aikalisä. Tuukkanen teki kaikkensa, jotta Suomi pysyisi pelissä mukana, mutta Romania repäisi eron kuuteentoista pisteeseen puoliajalle mennessä.
 

Toinen puoliaika toi tuloksellisesti vähän uutta. Romania venytti eronsa kahdenkymmenen pisteen paremmalle puolelle. Vaikka yrityksenpuutteesta Susiladiesia ei voi syyttää, niin viimeiset kaksikymmentä minuuttia kotijoukkue ei enää taistellut voitosta.
 

Tupla-tuplan jo puoliaikaan mennessä kerännyt Tuukkanen oli Suomelle se pelaaja, joka kantoi joukkuetta läpi ottelun. 40-vuotias koripallolegenda väänsi 24 pistettä ja 17 levypalloa Romanian tiukasta vartioinnista huolimatta heittäen kahdestakymmenestä pelitilanneheitostaan puolet sisään.

Salminen: ”Taru teki kovaa jälkeä tänäänkin”

– Meiltä puuttuu varmuus, kovuus, kokemus ja terävyys johtuen siitä, että nämä pelaajat ei pelaa sellaisissa sarjoissa, joissa Taru on pelannut. Taru teki kovaa jälkeä Espanjassa ja teki tänäänkin, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen kertoi.
 

– Tappio harmittaa. Voittoa lähdettiin hakemaan, mutta pelikovuus ei riittänyt tänään. Meille tuli turhia menetyksiä, joista tuli liian helppoja koreja vastustajalle, Tuukkanen virkkoi.
 

Kokonaisuutena Susiladiesin heittoprosentit jäivät laihaksi, kun kakkoset upposivat 17/52 (32,7%), kolmoset 3/22 (13,6%) ja vapaaheitot 16/23 (69,6%). Suomi sortui myös 18 menetykseen, joista Romania riisti pallon kaksitoista kertaa.
 

– Heitimme helppojakin ohitse. Vastustaja sai muutaman torjunnan alkuun, se laski itseluottamusta ja vaikutti myös puolustuspelaamiseen. Romania oli hyvin valmistautunut ja tiesi, että mitä me teemme, Salminen kertoi.
 

Vasta toisen naisten maaottelunsa pelannut Arike oli Tuukkasen jälkeen Suomen toiseksi paras pistenikkari kahdeksalla pisteellä ja kolmella levypallolla. Anni Mäkitalo (6/1) ja Lotta-Maj Lahtinen (6/5/3 syöttöä) olivat seuraavaksi etevimmät. Romanian tähti oli 17 pistettä, yhdeksän levypalloa ja viisi torjuntaa tehtaillut Walker, joka sai taustatukea mm. Annemarie Gödri-Paraulta (16/2/6 syöttöä), Ancuta Stoenesculta (10/3) ja Elisabeth Pavelilta (10/6).
 

Susiladies pelaa seuraavan EM-karsintaottelunsa keskiviikkona 14. helmikuuta Ranskassa.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.

10.11.2017 14:30 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska on äärimmäisen isokokoinen

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies avaa EM-karsintaikkunansa huomenna lauantaina 11. marraskuuta Töölön Kisahallissa kello 18:30 hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan. Suomen apuvalmentaja Jussi Räikkä kuvailee Ranskaa huipputähtiä viliseväksi ja isokokoiseksi joukkueeksi, joka nojaa vahvasti laitureiden ja senttereiden pelaamiseen.

Näytä lisää vastaavia