Tytöille voitto, pojille taas tiukka tappio koululaiskisoissa

28.4.2011 Sijoituspelit käynnistyivät koripallon koululaisten MM-kisoissa Kiinan Zhangjiagangissa. Suomen tytöt voittivat ensimmäisessä sijoitusottelussaan Israelin, kun pojat puolestaan taipuivat Luxemburgille.

Mäkelänrinteen tytöt pelaavat koululaisten MM-turnauksessa sijoista 9-12 ja pojat sijoista 13-16.

Suomea edustavat Mäkelänrinteen tytöt aloittivat kovalla tempolla Israelia vastaan. Selvästi pidempi suomalaisviisikko hallitsi levypallopeliä molemmissa päissä ja myös heittopeli toimi. Puoliajalle mentiin Märskyn kymmenen pisteen johdossa (29-18). Kolmannen jakson alussa Israel tuli kovaa koko kentän prässillä. Märskyn peli meni hetkeksi sekaisin, mutta läpi turnauksen luotettavasti pelanneen Noora Korhosen ja Inari Syrjäsen johdolla Suomen rivit saatiin nopeasti järjestykseen. Neljännellä jaksolla Israel alkoi väsyä. Märsky-käskijä Jussi Laakso peluutti viisaasti koko joukkuetta ja lopulta Märsky karkasi varmaan 15 pisteen voittoon (45-30).

Suomalaistytöt jatkavat pelejä sijoista 9-12 ja kohtaavat seuraavaksi Tshekin.

Mäkelänrinteen poikien ensimmäisenä sijoitusvastustajana oli Luxemburgin urheilukoulu, johon on koottu käytännössä koko Luxemburgin maajoukkue harjoittelemaan ja pelaamaan yhdessä.

Luxemburg aloitti pelin todella kovaa puolustaen aggressiivisesti ja upottaen heti alkuun kolme kolmen pisteen heittoa. Useiden palloriistojen ja kovan puolustuksen avulla Luxemburg piti Märskyn pistetehtailun aisoissa. Puoliaikaan mennessä Märsky oli kerännyt ainoastaan 14 pistettä Luxemburgin 23 vastaan. Kolmannella jaksolla myös Märsky tiivisti puolustustaan. Fyysinen vääntö korien alla ei antanut juuri heittopaikkoja ja koriluvut pysyivät pieninä. Viimeiselle jaksolle lähdettäessä Märsky aloitti kovan kirin Teemu Sulosen kolmen pisteen heittojen siivittämänä. Luxemburgin 12 pisteen johto hupeni tasaisesti, mutta pelin ajan loppuminen pelasti Luxemburgin. Fyysisen taistelun tauottua taululla olivat 33-29-voittoluvut Luxemburgille.

Suomalaispojat ovat kärsineet nyt turnauksen neljästä tappiostaan kolme viiden pisteen tai sitä pienemmällä erolla. Suomi jatkaa pelejä sijoista 13-16 ja kohtaa Saksan.

Suomi - Israel 45 - 30 (12-8, 17-11, 6-7, 10-4), tytöt

Inari Syrjänen 14/1, Sini Veisto 3/0, Jana Jakimtchouk 0/0, Emilia Nojonen 4/6, Vilma Purhonen 8/7, Audrey Mulumba 0/8, Noora Korhonen 12/11, Nea Pitkänen 0/3, Noora Järvikangas 8/6, Ella Rantanen 2/4, Sofia Huuhtanen 0/3

Suomi - Luxemburg 29 - 33 (6-13, 8-10, 5-8, 10-2), pojat

Joel Lahtinen 0/1, Juuso Kauppinen 3/7, Aapeli Huovinen 7/3, Joni Herrala 5/4, Jussi Laurila 0/3, Teemu Sulonen 12/4, Lassi Kainulainen 0/2, Mikael Kauhanen 0/5, Topias Suortti 0/1, Mika Nuolivirta 2/8