Turkki murjoi Suomen kotiluolassaan

6.9.2008 Suomen naisten koripallomaajoukkueelle ei jäänyt pienintäkään sijaa yllätykselle keskiviikkoiltaisessa EM-karsintaottelussa Turkin Adanassa. Turkki karkasi jo ottelun avausjaksolla 17 pisteen johtoon ja pakotti koko ottelussa Suomen heittäjät ennätysahtaalle - suomalaisten pelitilanneheitoista upposi vain runsas neljännes. Suomen 42-76 (16-42) tappio oli joukkueen kuudes perättäinen.

Turkkilaisten puolustus ja millintarkka kolmen pisteen heittopeli (46,7 %) junttasivat suomalaiset parkettiin jo ottelun avausminuutista lähtien. Turkki vei ottelun ensimmäiset kuusi minuuttia nimiinsä 18-2, jonka jälkeen suomalaiset eivät saaneet kertaakaan ottelun juonesta toden teolla kiinni.

Jokaiselle kokoonpanossa olleelle pelaajalle runsaasti minuutteja jaellut Turkki säilytti hurjasti kannustaneen kotiyleisönsä edessä murskaavan puolustusotteen vielä toisella puoliajalla, mutta ei saanut hyökkäyspäähän enää ensimmäisen puoliajan kaltaista tempoa sorruttuaan pallonmenetyksiin (yhteensä 17).

- Turkin heitot menivät sisään, meidän ei. Yrityspuoli oli ihan hyvässä kunnossa, ei me antauduttu vaikka jäimmekin jälkeen. Kiinni emme kuitenkaan eroa saaneet missään vaiheessa, kertasi Suomen apuvalmentaja Jukka Mantere.

Suomen ykkönen oli totuttuun tapaan Niina Laaksonen (14/7), joka ei hävennyt omalla tontillaan isojen turkkilaissenttereiden keskellä. Yritteliäs Heta Korpivaara (3/10) oli puolustuspäässä minuuttiensa arvoinen pelaaja. Tiina Sten (9/4/5 riistoa) oli alussa suomalaisten parhaimmistoa, mutta kadotti rytminsä saatuaan turkkilaispelaajan kyynärpäästä kovan tällin poskeensa.

- Kyllä meillä oli pelaajia, joiden esitys oli kokonaisuutena kelvollinen. Liikkuvuus ja tilannenopeus olivat kuitenkin ensimmäisestä minuutista asti ongelmamme. Käytännössä raahauduimme turkkilaisten perässä 40 minuuttia, Mantere huokaisi.

Puola-ottelussa edessä pakkovoitto

Kuudennen perättäisen EM-karsintaottelunsa hävinneellä Suomella on edessään pakkovoitto lohkojohtaja Puolasta. Jotta Suomi ei joutuisi putoamiskarsintaan, Suomen Puola-voiton lisäksi Bosnian tulee hävitä viimeinen ottelunsa Turkissa.

- Olemme kehitelleet puolustukseemme tiettyjä muutoksia, jotka otamme käyttöön Puola-pelissä. Uskomme edelleen vahvasti siihen, että pystymme voittamaan Puolan kotonamme.

Suomi ja Puola kohtasivat edellisen kerran 23. elokuuta Lesznossa, jossa Puola vei raajarikkoista Suomea raskain lukemin 95-54. Vuosi sitten Vantaan Energia Areenalla pelatussa EM-karsintaottelussa Suomi johti puolaa 35 minuuttia, mutta hävisi lukemin 63-68 puolalaistähti Agnieska Bibrzyckan päästyä hurjaan kaukoheittovireeseen.

Suomen kokoonpanoon Turkki-otteluun palasi Espoo Teamin 188-senttinen, 24-vuotias Siiri Nuutinen, joka on ollut edellisistä EM-karsintaotteluista sivussa loukkaantumisen vuoksi. Lappeenrannan Catzin 187-senttinen, 20-vuotias Minna Sten on puolestaan siirretty maajoukkueen loukkaantuneiden listalle jalan rasitusmurtuman johdosta.

Turkki - Suomi 76-42 (42-16), naisten Euroopan A-divisioonaa, Adana (Turkki) 6.9.2008

-

Jaksot: 23-6, 19-10, 21-16, 13-10. Suomen heittoprosentit: 1P 75,0 % (9/12), 2P 29,3 % (12/41), 3P 17,6 % (3/17).

21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.