Sudenpennuille kaksi murskavoittoa Norjasta 16-vuotiaiden PM-avauksessa

1.8.2021 21:55 Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien Pohjoismaiden mestaruuskisat pyörähtivät käyntiin tänään Kisakallion Susi Training Centerissä. Sudenpennut kaatoi Norjan kahdesti murskalukemin.

Sudenpennut juhli voittoa kahdesti PM-kisojen avausotteluissaan. Kuva: Ville Vuorinen.

16-vuotiaiden tyttöjen ottelussa Suomi lähti karkumatkalle aikaisin eikä katsonut taakseen. Näytti olevan aivan sama, kenet pelaajan päävalmentaja Jussi Räikkä pisti kentälle, niin aina parketille saatiin jotain positiivista.

Suomi voitti ottelun selkein loppunumeroin 97-33 (51-15).

– Yhdeksälle pelaajalle tämä oli ensimmäinen maaottelu ikinä. Montaa asiaa ei välttämättä tehty täydellisesti, paljon jäi parannettavaa, mutta kukapa sitä enää huomenna muistaa, Räikkä aloitti.

– Se, minkälaisella ilmeellä esiinnyimme kaikesta jännityksestä, pitkästä odottelusta ja epävarmuustekijöistä huolimatta, niin se jää minun mieleeni. Hyvä, tasapainoinen ottelu. Ei kesän paras ottelu, mutta erittäin hyvä jäänmurtaja.

196-senttinen Elsa Lemmilä pelasi loistavasti ensimmäisessä maaottelussaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Kentän selkeä kuningatar oli Elsa Lemmilä, joka tilastoi 20 pistettä, yhdeksän levypalloa, kolme riistoa ja kaksi torjuntaa vähän vajaassa 16 peliminuutissa.

– Elsa kuuluu meidän ensikertalaisiin maajoukkuetasolla. Jos tuolla tavalla pystyy avaamaan, niin mitäs kaikkea siellä onkaan luvassa? Hieno debyytti häneltä.

Penkiltä energiaa kentälle toivat mm. Emma Ristola (3/11) ja Sohvi Saviniemi (6/7), jotka molemmat pistivät kroppansa likoon joukkueensa eteen. Pisteissä erottui Lemmilän lisäksi Elina Aarnisalo (20/4/3 syöttöä/3 riistoa/2 torjuntaa).

Norjan pistekärki oli yhdeksän pistettä heittänyt Aurora Sørbye.

> Ottelutilastot

Suomen 16-vuotiaat pojat pistivät myös tuulemaan Norjaa vastaan

Roope Filtness väänsi 20 pisteen ja 15 levypallon tupla-tuplan. Kuva: Ville Vuorinen.

16-vuotiaiden poikien ottelussa Norja pisti kauemmin hanttiin Suomelle, mutta avausneljänneksen aikana karstat karistuivat ja Sudenpennut lähti omille teilleen.

Suomi voitti ylivoimaisesti 115-48 (55-33).

– Iloksemme hyvin tasapainoinen ottelu. Ihan varmasti oli perhosia vatsassa ja vähän kipsiä käsissä, kun edellisestä pelistä on jo aikaa ja jokaiselle pelaajalle tämä oli ensimmäinen maaottelu, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski aloitti.

– Siihen nähden saimme tasaisesti onnistumisia laajalta rintamalta. Sekä puolustuksellisesti että hyökkäyksellisesti saimme kentällä näkymään niitä asioita, joita olemme harjoitelleet.

Suomelta erityisonnistujat kuuluivat isomman kokoluokan kalustoon: Roope Filtness (20/15), Olavi Suutela (15/10) ja Kalle Koskinen (9/4) pääsivät tekemään tuhojaan molemmissa päissä kenttää.

– Isossa päässä tuli se suurin ero vastustajaan, Lohikoski huomautti.

Suomelta kaksinumeroiset pistelukemat heittävät myös Aaron Montonen (16/3) ja Rasmus Lindberg (13/5).

Norjalta Scott Edward Priestly ja Emil Unnli heittivät yhdeksän pistettä mieheen.

4.7.2023 17:56 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Kisakallion PM-kisojen päätöspäivänä – tytöille kultaa, pojille hopeaa

16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat päättyivät tänään Kisakalliossa, kun Suomi peittosi Viron kahdesti päätöspäivänä. Suomen tytöt juhlivat kultaa voittamattomina, pojat taas saivat hopeamitalit kaulaansa.

3.7.2023 23:12 Nuorten PM-kilpailut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue varmisti jo Pohjoismaiden mestaruuden Kisakalliossa – pojille jatkoaikavoitto Ruotsista

Kisakallion 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa oli suomalaisittain hieno päivä, kun tyttöjen maajoukkue varmisti jo päivää ennen kisojen loppua mestaruuden voittamalla Ruotsin. Pojat taas voittivat jatkoaikajännärin jälkeen Ruotsin.

1.7.2023 21:54 Nuorten PM-kilpailut

Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisoissa tytöt jatkavat voittamattomina – pojille kirvelevä tappio Tanskaa vastaan

Kisakallion Susi Training Centerissä pelattavissa 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Sudenpennut jatkoivat voitot Tanskan kanssa. Suomen tytöt jatkavat voittamattomina, pojat kärsivät ensimmäisen tappionsa.

30.6.2023 23:31 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut nitisti Islannin kahdesti ja jatkaa voittamattomana Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisoissa

Kisakallion Susi Training Centerissä pelattavissa 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Sudenpennut jatkaa voittamattomana, kun sekä tyttöjen että poikien maajoukkueet voittivat Islannin.

29.6.2023 21:17 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut avasi Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisat kahdella rökälevoitolla Norjasta

Kisakallion Susi Training Centerissä järjestettävät 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat jyrähtivät käyntiin tänään Sudenpentujen kaataessa kahdesti Norjan selvin loppulukemin. Pojat voittivat oman pelinsä 45 pisteellä; tytöt taas peräti 83:lla.

28.6.2023 10:54 Nuorten PM-kilpailut

16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat alkavat Kisakalliossa torstaina

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet kestittävät Pohjoismaiden mestaruuskisoja Kisakallion Susi Training Centerissä 29.6.-4.7. Lohjalle saapuu Suomen lisäksi pelaamaan Norja, Islanti, Tanska, Ruotsi ja Viro.

3.7.2022 20:06 Sudenpennut

16-vuotiaille tytöille mestaruus – pojat nappasivat hopeamitalit

Suomi menestyi myös 16-vuotiaiden PM-kisoissa. Tytöt varmistivat mestaruuden, kun he voittivat Islannin 74-54. Pojat olivat hopealla ja voittivat päätöspelissä Islannin 93-83.

3.7.2022 19:44 Sudenpennut

U18-pojat Pohjoismaiden mestareiksi – tytöille hopeaa

Alle 18 vuotiaiden PM-kisoista Suomeen tuli kultaa sekä hopeaa. Pojat kukistivat päätöspelissään Islannin 100-62 ja painelivat mestaruuteen puhtaalla pelillä. Tytöt varmistivat kakkossijan Islantia vastaan 68-58.

2.7.2022 17:21 Sudenpennut

16-vuotiaat tytöt kärkipaikalla – pojat ratkaisevat mitalin värin huomenna

16-vuotiaiden maajoukkueiden pelit jatkuivat Viroa vastaan. Molemmat joukkueet onnistuivat kaatamaan etelänaapurin. Tytöt hoitivat oman ottelunsa 73-55. Pojat karkasivat Virolta heti kättelyssä ja ottivat murskavoiton 93-61.

1.7.2022 18:21 Sudenpennut

U16-maajoukkueet kesyttivät Norjan

Alle 16-vuotiaiden maajoukkueet ottivat turnauksen toiset voittonsa. Päivän aikaisemmassa ottelussa poikien joukkue nappasi voiton 69-61. Tytöt puolestaan hoitivat oman ottelunsa 53-42. Molemmat joukkueet ovat hyvin mitalitaistelussa mukana.