Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue varmisti jo Pohjoismaiden mestaruuden Kisakalliossa – pojille jatkoaikavoitto Ruotsista

3.7.2023 23:12 Kisakallion 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa oli suomalaisittain hieno päivä, kun tyttöjen maajoukkue varmisti jo päivää ennen kisojen loppua mestaruuden voittamalla Ruotsin. Pojat taas voittivat jatkoaikajännärin jälkeen Ruotsin.

Fiilis, kun Ruotsi voitetaan kahdesti saman päivän aikana. Kuva: Samira Lee.

16-vuotiaiden tyttöjen ottelussa paremmasta joukkueesta ei jäänyt epäselvyyttä, kun Ruotsi jäi Sudenpentujen tassujen alle 46-93 (27-51). Voitolla Suomi varmisti jo Pohjoismaiden mestaruuden päivää etuajassa. Suomi on voittanut jokaisen neljästä pelistään tähän mennessä.

Sudenpennut pisti Ruotsista ilmat pihalle shokkialulla, kun alle viidessä minuutissa tulostaululle piirtyivät numerot 3-22. Suomen puolustus oli silkkaa rautaa, mm. pakottaen Ruotsin kahdesti kahdeksan sekunnin rikkeeseen, ja hyökkäyspäässä Ada Luukkanen tarjoili namusyöttöjä toinen toisensa perään.

Ruotsi sai kirivaiheen päälle kolmannella neljänneksellä, juosten kolmeen ja puoleen minuuttiin 10-0, mutta Sudenpennut sai kirin nopeasti katki.

- Me klaarattiin se. Saimme vaihtopenkin kautta uudet energiat. Ei käynyt samaa kuin Tanska-pelissä, vaan nyt löytyi pelaajat, jotka kykeni taittamaan vastustajan pisteidentekoputken, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kommentoi.

Suomi vei loppupelin 7-42 ja jätti Ruotsin päätösneljänneksellä vain neljään pisteeseen.

- Kaiken kaikkiaan pelasimme paljon paremmalla ilmeellä. Ehkä tuo edellinen Tanska-ottelu oli herätys, että kaikki pitää laittaa likoon. Tänään olimme pelissä sisällä.

Suomelta peräti kuusi pelaajaa ylsi kaksinumeroisille pistelukemille: Silja Loukola (19/5), Heli Lehto (18/8), Luukkanen (13/5/9 syöttöä/6 riistoa), Nicole Ogun (12/6), Eevi Seppä (11/3) ja Tiia Talonen (10/2).

- Ada parantaa koko ajan. Siljan preesens oli ihan erilainen kuin edellisessä ottelussa. Eevi toi energiaa vaihtopenkiltä ja ensimmäisen vaihdon jälkeen meni hyökkäyslevypalloihin ja teki hommia kentällä. Heli teki kuin huomaamatta 18 pistettä, Räikkä kehaisi suojattejaan.

Ruotsin parhaat pistenaiset olivat Shiloh Kalenga (12/2) ja Ya Ida Juwara Sköld (10/2).

Suomi kohtaa huomenna PM-kisojen päätösottelussaan Viron klo 15:15 Susi Training Center 2:ssa.

> Ottelutilastot


16-vuotiaat pojat päihittivät Ruotsin ylitöiden jälkeen

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen ja Ruotsin välinen ottelu päättyi jatkoajan jälkeen Sudenpentujen voitonjuhliin 75-78 (25-38, 69-69).

Suomi karkasi parhaimmillaan 18 pisteen taakse, mutta Ruotsi ei tyytynyt katselemaan sivusta.

- Pakkoraossa ruotsalaiset tietenkin lähtivät hurjaan takaa-ajoon. Me emme ihan pystyneet puolustamaan kolmen pisteen kaarta kuten haluamme. Sitä kautta Ruotsin numero 7 (Lukas Gyllensten) sai liekitysmoodin päälle, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kertasi.

Gyllenstenin (21/4) ranne hiiltyi heitto heitolta kuumemmaksi ja Ruotsi nousi rinnalle. Kirin kulminaatiopisteenä, 1,2 sekuntia ennen loppusummeria, Gyllenstenin kolmonen tasoitti pelin ja peli eteni jatkoajalle.

Jatkoajalla Suomi otti aikaisen johdon, mutta Ruotsi järjesti vielä yhden kirin, joka poiki tällä kertaa pisteen johdon 75-74.

Reilu minuutti ennen loppusummeria Matias Hemdahl käynnisti torjunnallaan Sudenpentujen nopean hyökkäyksen, joka päätyi Samu Adlerin kautta Miikka Muurisen lapasiin. Muurinen löi kahdella kädellä Suomelle pisteen johdon 75-76 alley-oopista.

- Tyypillistä 16-vuotiaiden koripalloa, Lohikoski hymyili.

Adler vielä sinetöi loppunumerot 46,2 sekuntia ennen loppusummeria ajollaan, kun Ruotsin tasoitusyritykset menivät ohitse.

- Olisihan se voinut tulla helpommallakin, Lohikoski huokasi.

- Meillä oli hyvä sisääntulo Tanska-pelin jälkeen. Meillä oli kaikki mahdollisuudet juosta karkuun jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta menetykset vaivasivat meitä. Tulimme hyvin sisään kopista toiselle puoliajalle, mutta sitten alkoi Ruotsin takaa-ajo.

Suomelle tuli kokonaisuudessaan 29 menetystä, kun taas Ruotsin luku oli 25. Ruotsi myös melkein vei Suomen pään levypallot 21 hyökkäyslevypallolla. Suomelle puolustuslevypaloja kertyi 23.

- Emme pystyneet viimeistelemään puolustuksia. Neljän pelin perusteella näyttäisi, että meidän paras moodi on stop and go -moodi. Me ei voida pelata kori korista, vaan meidän pitää saada stoppeja.

Suomen pistemiehiin lukeutuivat korkealta ja kovaa viimeistelevä Muurinen (21/7), kylmäpäinen Adler (19/1) ja koripallokenttien linkkuveitsi Matias Hemdahl (11/4/3 torjuntaa).

- Kyllähän me näimme Matiakselta sellaisia välähdyksiä monipuolisuudesta, että noita kun saadaan lisää, niin Suomi-koripallolla on tiedossa hyviä hetkiä. Hän pystyy puolustamaan lähes mitä pelipaikkaa tahansa, ottaa levypalloja, torjuu ja pystyy puolustamaan kaarella.

Lisäksi Kamsi Adigwe (2/3) pelasi arvokkaita energiaminuutteja penkiltä. Adigwen plus-miinus-tilasto näytti pelin jälkeen +10.

Ruotsilta Gyllenstenin lisäksi kaksinumeroiset pistelukemat heitti vikkelä Cheick-Oumar Fadiga (12/2/7 syöttöä).

Suomi kohtaa huomenna viimeisessä pelissään Viron klo 15:00 Susi Training Centerissä. Suomen saldo neljästä ottelusta on nyt kolme voittoa ja yksi tappio kuten myös Tanskalla. Viro on taas tähän mennessä voittamaton.

> Ottelutilastot

 
4.7.2023 17:56 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Kisakallion PM-kisojen päätöspäivänä – tytöille kultaa, pojille hopeaa

16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat päättyivät tänään Kisakalliossa, kun Suomi peittosi Viron kahdesti päätöspäivänä. Suomen tytöt juhlivat kultaa voittamattomina, pojat taas saivat hopeamitalit kaulaansa.

1.7.2023 21:54 Nuorten PM-kilpailut

Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisoissa tytöt jatkavat voittamattomina – pojille kirvelevä tappio Tanskaa vastaan

Kisakallion Susi Training Centerissä pelattavissa 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Sudenpennut jatkoivat voitot Tanskan kanssa. Suomen tytöt jatkavat voittamattomina, pojat kärsivät ensimmäisen tappionsa.

30.6.2023 23:31 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut nitisti Islannin kahdesti ja jatkaa voittamattomana Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisoissa

Kisakallion Susi Training Centerissä pelattavissa 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Sudenpennut jatkaa voittamattomana, kun sekä tyttöjen että poikien maajoukkueet voittivat Islannin.

29.6.2023 21:17 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut avasi Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisat kahdella rökälevoitolla Norjasta

Kisakallion Susi Training Centerissä järjestettävät 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat jyrähtivät käyntiin tänään Sudenpentujen kaataessa kahdesti Norjan selvin loppulukemin. Pojat voittivat oman pelinsä 45 pisteellä; tytöt taas peräti 83:lla.

28.6.2023 10:54 Nuorten PM-kilpailut

16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat alkavat Kisakalliossa torstaina

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet kestittävät Pohjoismaiden mestaruuskisoja Kisakallion Susi Training Centerissä 29.6.-4.7. Lohjalle saapuu Suomen lisäksi pelaamaan Norja, Islanti, Tanska, Ruotsi ja Viro.

3.7.2022 20:06 Sudenpennut

16-vuotiaille tytöille mestaruus – pojat nappasivat hopeamitalit

Suomi menestyi myös 16-vuotiaiden PM-kisoissa. Tytöt varmistivat mestaruuden, kun he voittivat Islannin 74-54. Pojat olivat hopealla ja voittivat päätöspelissä Islannin 93-83.

3.7.2022 19:44 Sudenpennut

U18-pojat Pohjoismaiden mestareiksi – tytöille hopeaa

Alle 18 vuotiaiden PM-kisoista Suomeen tuli kultaa sekä hopeaa. Pojat kukistivat päätöspelissään Islannin 100-62 ja painelivat mestaruuteen puhtaalla pelillä. Tytöt varmistivat kakkossijan Islantia vastaan 68-58.

2.7.2022 17:21 Sudenpennut

16-vuotiaat tytöt kärkipaikalla – pojat ratkaisevat mitalin värin huomenna

16-vuotiaiden maajoukkueiden pelit jatkuivat Viroa vastaan. Molemmat joukkueet onnistuivat kaatamaan etelänaapurin. Tytöt hoitivat oman ottelunsa 73-55. Pojat karkasivat Virolta heti kättelyssä ja ottivat murskavoiton 93-61.

1.7.2022 18:21 Sudenpennut

U16-maajoukkueet kesyttivät Norjan

Alle 16-vuotiaiden maajoukkueet ottivat turnauksen toiset voittonsa. Päivän aikaisemmassa ottelussa poikien joukkue nappasi voiton 69-61. Tytöt puolestaan hoitivat oman ottelunsa 53-42. Molemmat joukkueet ovat hyvin mitalitaistelussa mukana.

30.6.2022 18:29 Sudenpennut

16-vuotiaiden maajoukkueille tappiot tiukkojen vaiheiden jälkeen

PM-kisoissa Suomen 16-vuotiaat pojat taistelivat hienosti Ruotsia vastaan, mutta joutuivat lopulta poistumaan tappio niskassaan, kun länsinaapuri oli parempi 67-63. Tytöt hallitsivat omaa otteluaan pitkään, mutta lopulta Ruotsi nousi voittoon 56-55.

Näytä lisää vastaavia