Lassi Kilpinen täydentää Kobrien takakentän – ”Uuteen ympäristöön siirtyminen opettaa vielä vanhallekin uutta”

29.9.2023 07:50 Kobrat valui viime kauden lopussa pudotuspelien ulkopuolelle, mutta uutena joukkoon liittyvä takamies Lassi Kilpinen vakuuttaa, että joukkuepeliä teroittamalla seura pystyy vaikka mihin.

Lassi Kilpinen valittiin keväällä 2021 Korisliigan parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi. Kuva: Ville Vuorinen

Lassi Kilpiselle kausi alkaa varsin poikkeuksellisissa merkeissä. Tamperelainen Pyrinnön kasvatti on kahdeksan Korisliiga-kautensa jälkeen vaihtanut ensimmäistä kertaa, ei ainoastaan joukkuetta, vaan myös asuinpaikkakuntaansa. Uusi osoite on Lapualla, ja nyt pelipaidassa lukee Kobrat.

30-vuotias Kilpinen kuvailee uutta tilannetta ennen kaikkea innostavaksi.

– Lapua on siinä mielessä minulle ennestään tuttu, että velipoikani Justus ehti täällä pelata muutaman vuoden ja hänen kauttaan kuulin ja näin jonkin verran, mutta onhan siinä aina oma jännityksensä ja oppimisensa, kun siirtyy tutusta ja turvallisesta ympäristöstä uuteen. Kuitenkin pidän tällaisia ärsykkeitä hyvinä ja tärkeinä kokemuksina, joista voi vielä vanhakin oppia uutta.

Tällä hetkellä Kilpisen mieltä pimentää ainoastaan ongelma hänen polvensa kanssa. Kyseessä ei ole vakava loukkaantuminen, mutta selkeältä näyttää, että parissa ensimmäisessä pelissä häntä ei vielä kentällä tulla näkemään.

Mitä Kobrat sitten odottaa saavansa ja tulee saamaan uudelta tamperelaiselta pelinjohtajaltaan, joka pyörittää jatkossa takakenttää yhdessä 32-vuotiaan, maajoukkueessakin usein nähdyn, Antto Nikkarisen kanssa?

Kilpinen itse tiivistää vastauksen lyhyeen:

– Monipuolista takamiespelaamista. Tarkoitti se sitten pallontuojaa vastaan puolustamista, hyökkäysten rakentamista tai heittämistä, niin minä, Antto ja tuore vahvistuksemme Taz Sherman saamme melko kokonaisvaltaisen pelaajakierron koko takakentälle.

Kilpisen sopeutumista pelisysteemin ja Kobrien kulttuuriin on edesauttanut kaksoisveljeltä saatu runsas tietomäärä siitä, mitä Lapualla on pyritty päävalmentaja Ville Turjan alaisuudessa viime vuosina tekemään. Lisäksi Kilpinen on viettänyt koko tähänastisen uransa Korisliigassa, joten vastustajan näkökulmasta hän on analysoinut Kobrien peliä useinkin. Hän tietää silti, että joukkueessa kuin joukkueessa tapahtuu väistämättä pelkästään yhdelläkin kesätauolla jo roimia muutoksia.

– Jo pelkästään se, kun ulkomaalaisvahvistukset vaihtuvat uusiin, aiheuttaa ison määrä muutoksia. Sitten taas toisaalta kyllähän se, että täällä on kokeneita pelaajia, kuten Juho Lehtoranta ja Antto, sekä vanhat tutut valmentajat, taas tarkoittaa sitä, että on olemassa vakiintuneita rutiineja. Tällä tasapainolla meillä on kaikki eväät kamppailla korkeimmistakin sijoista.

Viime kaudella Kobrien sijoitus jäi korkeista sijoista kauas. Joukkue pääsi runkosarjasta alempaan jatkosarjaan seitsemännellä sijalla, mutta putosi kuitenkin playoff-viivan alapuolelle ennen varsinaisia pudotuspelejä.

Tällä kaudella Kilpisen mukaan onkin keskityttävä erityisesti perusasioiden teroittamiseen ja joukkuepelaamisesta huolehtimiseen.

– Käymme läpi tällä hetkellä viisi vastaan viisi -pelaamisen yksityiskohtia ja sitä, mitä haluamme joukkueena tehdä. Näin ulkoapäin katsottuna ongelma täällä on usein liittynyt siihen, että vahvistuksissa on ollut todella vahvoja yksilöpelaajia, ja joukkuepeli on kärsinyt sen armoilla. Toki, kolikolla on kääntöpuolena se, että kun on hyviä yksilöpelaajia, niin silloin sen varaan voi myös huoletta laskea tiettyjä asioita. Sankaripallolle on aikansa ja paikkansa, mutta vaara alkukaudella on siinä, että jos päästää pelaamisen heti liikaa yksilöiden varaan, suuntaa on vaikea enää kääntää.

Asetelma on nyt Kilpisen mukaan joukkuepelaamiselle juuri oikea. Kobrilla on koossa monipuolinen pelaaja-arsenaali, josta löytyy niin heittovoimaa kuin pehmeitä käsiä koriraudan altakin.

– Erityisesti divarista meidän seuraamme siirtynyt Timi Puittinen tulee olemaan seuraamisen arvoinen pelaaja. Voin vakuuttaa, että Lappeenrannan Larry Bird yllättää vielä aika monet.

Kobrat 23-24 pähkinänkuoressa

Henkilöt

 
1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

Näytä lisää vastaavia