Ahosen ja Murphyn jännitys säilyy Espanjassa – Iisalojen ja Kailion Merlinsin kausi päätökseen

27.5.2021 21:46 Espanjan LEB Orossa Roope Ahosen ja Alex Murphyn joukkueet eivät vielä pystyneet varmistamaan välieräpaikkaa ja ratkaisu jää kolmanteen otteluun. Saksan Bundesliigassa suomalaiskolmikko Tuomas Iisalon, Joonas Iisalon ja Juho Kailion valmentaman Merlins Crailsheimin historiallinen kausi päättyi.

Tuomas Iisalo (vas.) valmensi Merlins Crailsheimia yli viiden vuoden ajan. (Kuva: Philipp Reinhard / www.philippreinhard.com)

Ahonen pelasi kauden parhaan ottelunsa ollen Breoganin pistetykki 13 pisteen saldolla ja lisäksi hän merkkautti kaksi levypalloa, neljä syöttöä ja riiston. Breogan taipui kuitenkin Palman vieraana jatkoajan jälkeen 81-88 (73-73, 30-43). Ottelupari on nyt tilanteessa 1-1 ja välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.
Ottelutilastot

Murphyn Granada ei myöskään pystynyt lyömään otteluparille niittiä, kun Granada hävisi Real Murcialle 62-69 (38-39). Murphy auttoi joukkuettaan kahdeksan pisteen, viiden levypallon, kahden syötön ja riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Saksan Bundesliigassa Merlins Crailheimin kausi tuli päätökseen, kun se hävisi kolmannen kerran Bayern Münchenille puolivälierissä. Merlins taipui kotikentällään 72-86 (32-40) ja Bayern eteni välieriin otteluvoitoin 3-1. Ottelu oli samalla suomalaisvalmentajille viimeinen Merlinsin ohjaksissa.

- Annoimme tässä ottelusarjassa kaikkemme. Sen vuoksi jokainen voi olla ylpeä suorituksestaan. Emme antaneet mahdottoman haasteen häiritä meitä avainpelaajien loukkaantumisten jälkeen.

- Kokonaisuudessaan kauden aikana löysimme keinoja ja jatkoimme taistelua. On hyvin ikävää, että tämä on viimeinen kauteni Merlinsissä emmekä voineet jakaa tätä hienoa kautta joukkueen ja kannattajien kesken. Se, että se päättyy näin, tekee minut hyvin surulliseksi, viimeiset noin viisi vuotta Merlinsiä valmentanut Iisalo kertoi Bundesliigan sivuilla.

Merlins selvisi Iisalojen ja Kailion alaisuudessa historiansa ensimmäisen kerran pudotuspeleihin. Se valittiin myös kauden yllättäjäjoukkueeksi.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ranskan ProA:ssa Lassi Tuovin luotsaama Strasbourg haki kovan vierasvoiton kaadettuaan sarjakakkosen Dijonin jatkoajan jälkeen 87-81 (74-74, 32-37).
Ottelutilastot

Viikon toisessa ottelussaan Strasbourg hävisi vieraskentällä Orleansille 65-91 (27-50). Strasbourg on tukevasti neljäntenä.
Ottelutilastot

ProB:ssä Carl Lindbomin Antibes taipui Saint-Quentinin vieraana 75-86 (37-39). Lindbomin tilastoihin merkittiin kaksi levypalloa. Antibes on kolmanneksi viimeisenä.
Ottelutilastot

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 10:43 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen johdatti Kalev/Cramon runkosarjan ykköseksi

Viron ja Latvian yhteisliigassa saatiin runkosarja paketoitua ja Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Alexander Madsen pääsi juhlimaan tärkeitä pisteitä Espanjassa ja Perttu Blomgren heitti joukkueensa ABA2:n pudotuspeleihin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

8.3.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa lähellä jatkopaikkaa Mestarien liigassa

Teneriffa puristi lähemmäs Mestarien liigan puolivälieräpaikkaa ilman Sasu Saliniakin. Ranskassa, Liettuassa ja Islannissa suomalaispelaajat pääsivät juhlimaan tärkeitä voittoja.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

Näytä lisää vastaavia