Tuomas Iisalon johtama Merlins Crailsheim iskee Bayern Münchenin kimppuun pudotuspeleissä

19.5.2021 10:37 Suomalaisen valmennuskolmikon Tuomas Iisalon, Joonas Iisalon ja Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim aloittaa pudotuspelit Saksan Bundesliigassa keskiviikkona. Merlinsillä on edessään kova haaste, sillä vastaan asettuu Euroliigassa tällä kaudella hienosti menestynyt Bayern München.

Merlins aloittaa historiansa ensimmäiset pudotuspelit. (Kuva: Philipp Reinhard / philippreinhard.com)

Merlins sijoittui runkosarjassa sensaatiomaisesti viidenneksi 24 voiton ja 10 tappion saldolla. Sarjapaikan säilyttäminen tavoitteenaan kauteen lähtenyt joukkue olikin Bundesliigan runkosarjan suurin yllättäjä. Kyseessä on ensimmäinen kerta seurahistoriassa, kun Merlins selvisi Bundesliigan pudotuspeleihin.

- Ennen kauden alkua kukaan ei odottanut meiltä mitään. Meiltä meni budjetti merkittävästi alas edelliskaudesta, niin kuin monilla muillakin Bundesliigajoukkueilla. Saimme kauteen hyvän startin, ja vaikka meille tuli loukkaantumisia avainpelaajille kauden aikana, niin pystyimme ylläpitämään vireen loppuun saakka. Kauteen mahtui pari pientä notkahdusta juuri loukkaantumisten aikaan, mutta järjestelimme rooleja uudelleen ja löysimme taas reseptin, Iisalo kertaa runkosarjan vaiheita.

Huippukauden jälkeen Merlinsille kävi hieman huono tuuri pudotuspelien suhteen, kun Euroliigassa pudotuspeleihin itsensä pelannut, ja viikonloppuna Saksan cupin voittoa juhlinut, Bayern München tuli vastustajaksi. Bundesliigan lopussa Bayern lepuutti avainpelaajiaan keskittyäkseen Euroliigan loppuratkaisuihin, ja sen johdosta se tipahti runkosarjassa lopulta neljänneksi.

- Koko seuralle, kannattajille, pelaajille ja staffille oli hieno palkinto, että pääsimme pudotuspeleihin. Palkinto oli sitten Bayer Münchenin kohtaaminen, Iisalo naurahtaa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Joukkueet kohtasivat kauden aikana Bundesliigassa kahdesti. Alkukaudesta Merlins kaatoi upeasti Bayernin vieraskentällä jatkoajan jälkeen ja kotikentällään Merlins piinasi Bayernia aina viimeiselle minuutille saakka, mutta taipui lopulta viidellä pisteellä.

- Pelasimme Bayernia vastaan kaksi erittäin hyvää peliä runkosarjassa, ja näytimme molemmissa peleissä pystyvämme haastamaan heidät. Luonnollisesti Bayern on edelleen suurin mestarisuosikki, mutta pelityylillisesti se ei ole meille pahimmasta päästä.

Merlins on kärsinyt kauden aikana loukkaantumisista eikä tilanne ole helpottunut pudotuspelien alla. Vilppaastakin viime kaudelta tuttu Tim Coleman sekä joukkueen avainpelaajiin kuulunut Haywood Highsmith ovat jo palanneet Yhdysvaltoihin kuntouttamaan vammojaan. Highsmithin korvaajaksi hankittu Jermaine Haley on sivussa ainakin pudotuspelien ensimmäisen kierroksen.

Paperilla ennakkoasetelmat ovat selvät, mutta pelit ratkaistaan kentällä ja kentän laidalla. Iisalo on veljensä Joonaksen ja Juho Kailion kanssa tutkinut tarkkaan Bayernin heikot kohdat.

- Bayernilla on uskomaton kyky hidastaa peliä ja pelata hidasta puolen kentän peliä muuttaen peli rumannäköiseksi. Yksi iso tekijä on, kuinka saamme nopeutettua heidän peliään ja kuinka me pääsemme juoksemaan kenttää sekä sekoittamaan heidän rytmiään. Myös se, että miten saamme kontrolloitua heidän vahvaa postpelaamista ja sitä kautta heidän hyökkäyslevypalloja.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa ja koronapandemian takia kotiedun omaava joukkue pelaa kaksi ensimmäistä peliä kotonaan, jonka jälkeen ottelupari siirtyy heikommin sijoittuneen kotikentälle kahdeksi peliksi.  Ottelutahti on tiukka, sillä pelejä on joka toinen päivä.

- Se asettaa omat haasteensa pienellä rotaatiolla toimiville joukkueille, jotka luottavat intensiteettiin ja vauhtiin, kuten meille. Se tuo ehdottomasti oman lisämausteensa ottelupariin.

Bayernin viime kausi päättyi pahaan floppiin kauden päättäneessä kuplassa, kun se putosi jo puolivälierissä. Sen jälkeen joukkue muuttui täksi kaudeksi ja se teki saksalaista korishistoriaa selviämällä Euroliigassa pudotuspeleihin ja sijoittuen runkosarjassa viidenneksi. Viime viikonloppuna Bayern voitti Saksan cupin eikä sille kelpaa muu kuin tuplamestaruus.

- Meille kausi on ollut jo kokonaisuudessaan suurenmoinen menestys. Kaikki paineet ovat Bayernilla ja heiltä odotetaan pelkästään mestaruutta. Me voimme lähteä ikään kuin pelaamaan talon rahoilla eikä meillä ole mitään menetettävää. Lähtökohtaisesti altavastaajan asema on sopinut meille hyvin koko kauden, Iisalo muistuttaa.

Elisa Viihde Sport näyttää kanavillaan Crailsheimin ottelut suorina suomeksi selostettuna. Kanavalla tuhti tarjonta Bundesliigaa sekä Espanjan ACB-liigaa aina ratkaisuun saakka.

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

Näytä lisää vastaavia