Tuomas Tenkanen

183 cm / 91 kg
Syntynyt 1988


Uutisia henkilöstä Tuomas Tenkanen

18.8.2010 Pääjuttu

Theron Wilson täydentää Vilppaan liigajoukkueen

Korisliigan Salon Vilppaan kokoonpano liigakaudelle 2010/11 on valmis. Uusimpana pelaajana "Viikinkeihin" liittyy 23-vuotias, 195-senttinen amerikkalainen laitahyökkääjä Theron Wilson.

5.6.2010 Pääjuttu

Salon Vilpas teki uusia sopimuksia

Korisliigakauteen valmistautuva Salon Vilpas on solminut kolme jatkosopimusta kaudelle 2010/11. Vilppaan riveissä jatkavat seuran omat kasvatit Lauri Tiainen, Sami Himberg sekä Jussi Savolainen.

29.7.2009 Pääjuttu

Salon Vilppaan kokoonpano on valmis

Sarjanousija Salon Vilpas on ensimmäisenä Korisliigan joukkueena lyönyt kokoonpanonsa lukkoon pelikaudelle 2009-10. Viimeisinä pelaajina joukkueeseen liittyvät 206-senttinen amerikkalaispelaaja Darryl Dora sekä 16-vuotiaiden maajoukkuemies Riku Ahonen.

3.7.2009 Pääjuttu

Charlie Burgess Vilppaan takamieheksi

Korisliigakauteen valmistautuva Salon Vilpas on tehnyt ensimmäisen hankintansa joukkueen ulkomaalaisosastolle. Viime kaudella salolaisten peliä pyörittänyt Aubrey Conerly vaihtuu 185-senttiseen Texas Tech -yliopiston kasvattiin Charlie Burgessiin.

11.5.2009 Korisliiga

Dejworek ja Ahonen jatkavat liiganousija Vilppaassa

Toisella valmentajakaudellaan Salon Vilppaan takaisin Korisliigaan luotsannut Philip Dejworek jatkaa odotetusti seuran päävalmentajana myös tulevalla liigakaudella. Viikonloppuna varmistui myös, että seuran oma kasvatti Roope Ahonen pukee viikinkipaidan ylleen kaudella 2009/2010. Vilppaalla on Ahosen sopimuksen jälkeen koossa kuusi kotimaista pelaajasopimusta.

Salon ja Kauhajoen kisa ratkeaa lauantaina

Edes kuuden pisteen tappiotilanne ottelun puolivälissä ei lannistanut I divisioonan loppuottelussa selkä seinää vasten pelannutta Salon Vilpasta. Salolaiset nousivat voittoon Kauhajoen Karhusta lukemin 71-55 (26-32) tasaten finaalivoitot lukemiin 2-2. Korisliigaan nousija ratkeaa viimeisessä mahdollisessa loppuottelussa lauantaina Kauhajoella.

9.4.2009 Pääjuttu

Vilpas kellisti Karhun Kauhajoella

Miesten 1. divisioonan loppuottelut alkoivat melkoisella yllätyksellä, kun Kauhajoen Karhu koki kauden ensimmäisen kotitappionsa. Salon Vilpas otti ensimmäisen kiinnityksen Korisliigaan nousuun haettuaan Etelä-Pohjanmaalta vierasvoiton pistein 78-74 (34-31).

18.12.2008 Pääjuttu

Miesten divari lähdössä joulutauolle Kauhajoen johdolla

Miesten I divisioona on viimeistä kierrosta vaille puolimatkan krouvissa ja sarja on osoittautunut juuri niin tasaiseksi ja mielenkiintoiseksi kuin syksyllä uumoiltiinkin. Kukaan ei ole tappioitta ja tällä hetkellä karsijan paikalla olevalla Ura-Basketilla on koossa kolme voittoa. Kun joukkueet ovat pelanneet normaalia enemmän ristiin, kevätkaudesta on tulossa kutkuttava.

Miesten I divisioonan valmentajat piinapenkissä kauden kynnyksellä

Koripallon miesten I divisioona polkaistaan käyntiin torstaina 2.10. neljällä ottelulla, joiden joukosta löytyy todellinen herkkupala, kamppailu Pohjanmaan herruudesta, Lapua-Kauhajoki. Divisioonavalmentajien kyselyn mukaan pohjanmaalaiset lukeutuvat myös sarjan ennakkosuosikkeihin.

Quennell Green Vilppaan uusin vahvistus

Miesten I divisioonassa pelaava Salon Vilpas on solminut ensi kauden kattavan sopimuksen amerikkalaislaituri Quennell Greenin kanssa. Atlantasta kotoisin oleva 195-senttinen Green pelasi viime kaudella Meksikossa ja on NCAA:n ykköstason Southeastern Louisiana -yliopiston kasvatti.

Syöttökuningas Conerly Vilppaan pelintekijäksi

Miesten I divisioonajoukkue Salon Vilpas on solminut ensimmäisen ulkomaalaissopimuksensa tulevalle kaudelle. Elokuun puolivälissä salolaisten peliä saapuu pyörittämään tuttu mies viime kaudelta, Forssan Koripojat Korisliigaan johdattanut Aubrey Conerly.

11.10.2007 Pääjuttu

Miesten divarijoukkueiden valmentajat "piinapenkissä"

Koripallon miesten I-divisioonasta ennustetaan tulevan erittäin tasainen sarja. Koris.net kysyi päävalmentajien ennakkotunnelmia sarjakauden alkuhetkillä. Divarikatsomoihin on luvassa tiukkoja kamppailuja, sillä useampi seuroista hamuaa nousua Korisliigaan.

Michael Housman Vilppaan tuorein vahvistus

Koripallon miesten I divisioonaan valmistautuva Salon Vilpas on saanut pakettinsa kuntoon. Viimeinen palanen sorvattiin kuntoon, kun amerikkalainen 198-senttinen Michael Housman kirjoitti nimensä sopimuspaperiin. Housman on Maryland-Baltimore Countyn kasvatti.

”Teräsmies” Jalonen Vilppaan valmennusjohtoon

Pitkän päivätyön Salon Vilppaan koripalloilun eteen tehnyt Ilpo Jalonen, 32, tekee paluun Vilpas-miehistöön. Tarkkakätisen laiturin paikka tosin vaihtuu penkin päähän. Vilpas ja Jalonen ovat sopineet vuoden mittaisesta pestistä miesten edustusjoukkueen apuvalmentajana Philip Dejworekin oikeana kätenä I divisioonassa.

28.6.2007

Tyler McGinn Vilppaan ensimmäinen amerikkalaispelaaja

Koripallon I divisioonaan valmistautuva Salon Vilpas on tehnyt ensimmäisen pelaajasopimuksensa Atlantin taakse. Kaksimetrinen laituri Tyler McGinn saapuu Saloon elokuun lopulla Arizonasta ja tuo nuoreen joukkueeseen rutkasti heittovoimaa.

31.8.2006 Korisliiga

Hiltunen Saloon, Ilpo Jalonen jatkaa

Salon Vilpas on saanut nuoreen divisioonakauteen valmistautuvaan joukkueeseensa roimasti kokemusta. Vilpas on solminut sopimukset Jani Hiltusen, 27, ja Ilpo Jalosen, 32, kanssa. Hiltunen siirtyy Saloon Korisliigan Kouvoista. Jalonen puolestaan jatkaa puolestaan Vilpas-paidassa.

3.7.2006 Maaottelu

18-vuotiaille voitto Bosniasta, kyytiä Kroatialta ja Slovenialta

Romaniassa 28.7.-8.8. pelattaviin B-divisioonan EM-kisoihin valmistautuva Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue osallistui viikonvaihteessa kovatasoiseen harjoitusturnaukseen Sloveniassa. Suomi onnistui kukistamaan turnauksessa Bosnia-Hertsegovinan, mutta sai tuta eurooppalaisten huippujoukkueiden kyydistä otteluissa Kroatiaa ja Sloveniaa vastaan.

3.5.2005

Sendar palaa Suomeen, vahvistaa Saloa

Miesten I divisioonasta vauhtia hakeva Salon Vilpas on tehnyt ensimmäiset pelaajasopimuksensa kaudelle 2005-06. Vilpas saa riveihinsä pituutta Hollannista, kun 204-senttinen Ramon Sendar tekee paluun Suomeen ja saapuu vahvistamaan salolaisjoukkuetta. Lisäksi jatkostaan on sopinut kaksi nuorisokaartin jäsentä.

15.8.2004 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaat päättivät EM-kisat upeaan Makedonia-voittoon

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue löysi peli-ilon ja –rytmin liian myöhään Englannin Brightonissa pelatuissa B-divisioonan EM-kisoissa. Lauantaina Suomi murskasi Ruotsin ja kisojen päätöspäivänä joukkue kaatoi upeasti Makedonian lukemin 78-75. Voitollaan Suomi jätti Makedonian turnauksen kakkoseksi ja pelasi A-divisioonaan nousijan paikan Islannille.

14.8.2004 Maaottelu

Ääripäästä toiseen: 16-vuotiaat nuijivat Ruotsin

Suomen 16-vuotiaat pojat ovat pelanneet Englannin Brightonissa alavireiset ja ailahtelevat EM-kisat. Ailahtelut saivat lauantaina jatkoa, mutta onneksi tällä kertaa positiivisessa mielessä. Hävittyään perjantaina heikolla esityksellä Irlannille nähtiin parketilla lauantaina uudelleensyntynyt Suomi. Ruotsi sai kyytiä lukemin 82-57.

Näytä lisää vastaavia