Susiladiesin EM-karsintavastus Romania on vahvasti viisikkonsa varassa

9.2.2018 16:30 Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies pelaa huomenna lauantaina 10. helmikuuta Töölön Kisahallissa kello 14:00 Romaniaa vastaan EM-karsintaottelun. Susiladiesin valmentaja Jussi Räikän mukaan Romanialla on vahva aloitusviisikko, mutta korintekovastuu nojaa vahvasti kahteen laituriin Ashley Walkeriin ja Gabriela Margineaan.

Ashley Walkerin...

... ja Gabriela Marginean johdattama Romania saapuu Susiladiesin vieraaksi lauantaina.

Romanian vahvaan viisikkoon kuuluvat myös mm. sentteri Elisabeth Pavel...

... ja Annemarie Gödri-Parau. Kuvat: FIBA Europe.


Romania hävisi marraskuun EM-karsintaikkunassa Suomen tapaan kahdesti, kun romanialaiset hävisivät ensin kotikentällään Slovenialle 59-80 (37-47) ja vieraskentällä hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle 87-45 (42-26).
 

– Tietyllä tapaa Romania tulee hyvin samankaltaisessa tilanteessa peliin kuin me. Heillä on myös kaksi tappiota alla, ja vaikka he haastoivat Sloveniaa ensimmäisellä puoliajalla, niin jäivät lopulta pahasti jalkoihin. Ranskaa vastaan he jäivät samalla tavalla telineisiin kuin mekin. Näistä lähtökohdista pitäisi tulla hyvä kamppailu lauantaina, Susiladiesin valmentaja Jussi Räikkä kertoo.
 

– Heillä on vertailun kestävä viisikko, mutta rotaatio on pieni. He pelaavat puolustuksessa melko aggressiivisesti ja hyökkäyksessä he pyrkivät kontrolloitujen pelinavausten myötä löytämään sopivat match upit, joista hyökätä koria.
 

– Heidän korintekoyritykset tulevat pitkälti kolmos- ja nelospaikan kautta. Nelospaikalla on yhdysvaltalaislähtöinen Ashley Walker ja kolmospaikalla Gabriela Marginean, joiden kautta heidän hyökkäyspelinsä soljuu eteenpäin.
 

Walker on tehnyt karsintojen kahdessa ottelussa keskimäärin 14,0 pistettä ja 5,0 levypalloa ottelua kohden, kun taas Marginean saldo on ollut 11,5 pistettä ja 2,0 levypalloa. Molemmat pelaajat Romanian ainoat, joiden pistekeskiarvo on yli kymmenen pistettä.
 

– Walker ja Marginean ovat myös omilla pelipaikoillaan isoja pelaajia, jotka hakevat korin läheisyydestä post up -tilanteita – jopa enemmän heille kuin heidän senttereilleen.
 

– Iso kysymys meille on, että miten puolustuspäässä pystymme ottamaan nämä kaksi omilta korintekopaikoiltaan pois ja miten pystymme puolustuskonseptin kautta hidastamaan loppua joukkueesta riittävästä, jotta taistelemme ottelun voitosta.
 

Susiladies ja Romania kohtaavat lauantaina 10. helmikuuta kello 14:00 Töölön Kisahallissa. Liput ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi.

Seuraa heitä Romanialta

Ashley Walker (30 vuotta/187 cm): ”Urheilullinen pelaaja, joka omaa hyvän keskimatkan hyppyheiton. Ajaa röyhkeästi kohti koria, juoksee kenttää ja käyttää palloskriinejä. Monipuolinen pelaaja, joka aiheuttaa urheilullisuudellaan ison haasteen.”
 

Gabriela Marginean (30/183): ”Tulee usein pallottomista skriineistä ulos ja sen jälkeen pallon saadessaan on catch and go -pelaaja. On myös erinomainen liikkumaan pallottomana. Tekee oivaltavia voittavia leikkauksia.”
 

Annemarie Gödri-Parau (33/174): ”Kokenut pointti, joka on ihan peruspelinrakentaja, mutta ei mitään sellaista, mihin me ei pystyttäisi vastaamaan.”
 

Sonia Ursu (24/176): ”Kakkospaikan pelaaja, joka on ollut tähtipelaaja nuorten maajoukkueissa. Urheilullinen ja hyvä hustle-pelaaja, mutta ei mitään sellaista, mihin me ei pystyttäisi vastaamaan.”
 

Elisabeth Pavel (27/191): ”Iso, hyvä liikkumaan ja perusliikkeet, mutta häneltäkään ei löydy mitään, mihin meidän isot pelaajat eivät kykenisi vastaamaan.”
 

Pelaajia luonnehti Suomen valmentaja Jussi Räikkä.

Henkilöt

 
21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

20.11.2018 14:23 Susiladies

Walker ja Marginean Romanian kulmahampaat

Susiladies saa vastaansa keskiviikkoiltana EM-karsintojen päätösottelussa Romanian Cluj-Napocassa. Susiladiesin valmentaja Jussi Räikkä kuvailee Romaniaa joukkueeksi, jonka korintekovastuu keskittyy Ashley Walkeriin ja Gabriela Margineaniin.

19.11.2018 12:24 Susiladies

Susiladies lievin muutoksin Romaniaan

Susiladies lähtee keskiviikon EM-karsintaotteluun Romaniaa vastaan miltei samalla kokoonpanolla, joka nähtiin lauantaina Töölön Kisahallissa Sloveniaa vastaan. Romania ja Susiladies kohtaavat keskiviikkoiltana Cluj-Napocassa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

9.8.2018 08:37 Pääjuttu

Susiladies saa vastaansa valmistavissa maaotteluissa Viron

Marraskuun EM-karsintaikkunaan valmistautuva Suomen naisten maajoukkue kohtaa ensi viikolla Viron kahdesti vieraissa. Tiistaina 14.8. ja keskiviikkona 15.8. Susiladies ottaa mittaa Virosta Paidessa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 EM-karsinnat

Susiladies-valmentaja Jussi Räikkä: ”Henkinen kapasiteetti saatava paremmin käyttöön”

Suomen naisten maajoukkueen valmentaja Jussi Räikkä näkee, että nuori joukkue on mennyt marraskuusta paljon eteenpäin, mutta kaipaa parketille vielä lisää pelirohkeutta.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

Näytä lisää vastaavia