Susijengin hyökkäys kulki EM-kenraalissa, Venäjä karkasi puolustuspään virheistä

25.8.2017 23:15 Susijengin EM-kisoihin valmistavien maaotteluiden jakso huipentui perjantaina kisapyhättö Hartwall Areenalla, kun maajoukkue haastoi vahvasti esiintyneen Venäjän. Rohkeasti hyökännyt Susijengi pääsi useaan otteeseen ottelussa kahden heiton päähän, mutta Venäjällä oli aina toisessa päässä ratkaisu valmiina. Venäjä venyi lopulta 91-100 (38-45)-vierasvoittoon.

Carl Lindbomin heitto kulki Venäjää vastaan.

Petteri Koponen teki kauan odotetun paluun kentälle.

Lauri Markkanen sivalsi miesten maaottelun ennätyspisteensä.

Susijengin EM-kisat alkavat torstain iltaottelulla Ranskaa vastaan. Kuvat: Ville Vuorinen.

Isossa kuvassa Venäjän koko ja urheilullisuus erityisesti lähellä koria muodostui Suomelle ylittämättömäksi haasteeksi. Ilman ”Junnu-Leetä” pelanneelle Susijengille hankaluuksia aiheutti erityisesti Brooklyn Netsiä NBA:ssa edustava Timofej Mozgov (14/9). 216-senttinen sentteri vartioi Venäjän korinalustaa tehokkaasti ja viimeisteli 20 minuutissa heittonsa koriin 100% tarkkuudella (2p 5/5, 1p 4/4).

Mozgovin vetäessä puolustusta itseensä Venäjä pääsi ampumaan tukun puolivapaita heittoja, jotka joukkue upotti koriin korkein prosentein. Erityisesti Aleksei Shved (20/4) ja Andrei Vorontshevits (17/6/3 syöttöä) onnistuivat heitoissaan aina Susijengin päästessä tuntumaan.

Susijengi pysyi voittotaistelussa päätösminuuteille asti mukana suurilta osin vahvan kaukoheittopelinsä ansiosta. Bonuskaaren takaa 47-prosenttisesti (15/32) osunut kotijoukkue sai onnistumisia koko kokoonpanonsa laajuudelta, mikä toimi myös oivana muistutuksena jengin leveydestä.

Tuttu totuus koripallossa kuitenkin on, että puolustus voittaa otteluita. Niin perjantainakin.

- Olemme tänä kesänä osoittaneet Italiaa ja saman tason joukkueita vastaan, että pystymme pitämään heidät 70 pisteessä. Tänään emme pärjänneet 1-1-puolustuksessa, emmekä 5-5-puolustuksessa, harmitteli Teemu Rannikko (5/1) taiston tauottua.

Koponen jakeli namusyöttöjä, Markkaselta ja Lindbomilta ennätyspisteet
 

Erittäin tervetullut kasvo kentällä oli kesän ensimmäisen maaottelunsa pelannut Petteri Koponen. Päävalmentaja Henrik Dettmann antoi Koposelle avokätisesti peliaikaa ja Koponen vastasi hyvin huutoon. Vaikka perjantai ei ollut Koposelle paras heittopäivä (pelitilanneheitot 1/7), ”Kenraali” juoksutti puolustajiaan palloskriinien ympäri ja tarjoili valkopaidoille laadukkaita paikkoja toisensa perään. Korisyöttöjä Koposelle kirjattiin kahdeksan.

- Tiesin jo alkuun, että heittäminen on aika vaikeaa. Muuten ihan ok, oli kiva saada tatsia pelaamiseen, Koponen kuittasi.

- Meidän pitää löytää yhteinen sävel. Epäröimme vielä vähän liikaa. Siihen pitää löytää nopeasti lääkkeet.

Lauri Markkanen (26/4) näytti kesän ensimmäisessä kotimaaottelussaan Hartwall Areenalle saapuneelle yleisölle hyökkäyspäässä koko osaamisensa kirjon ja kirjautti uusiksi miesten maaottelun ennätyspisteensä. Markkanen heitti kaukaa ja läheltä, haki sumeilematta donkkipaikkoja fyysisten venäläissenttereiden edestä ja hakeutui vapaaheittoviivalle hanakasti.

Mikko Koivisto (9/0) näytteli tärkeää roolia Susijengin kolmannen neljänneksen vahvalla jaksolla, ja Sasu Salinin (9/2/3 syöttöä) avauspuoliskon kaukoheitot osuivat tehokkaasti häkkiin. Markkasen ohessa kentän väkevimmästä esityksestä vastasi parasta maajoukkuekesäänsä pelaava Carl Lindbom (11/3), joka sytytti Susijengin taisteluun kerta toisensa jälkeen.

- On tuntunut koko kesän siltä, että on ollut helppo pelata riippumatta siitä, minkälainen pelaaja on vastassa. Itseluottamus on kasvanut koko ajan, hymyili uudet miesten maaottelupisteensä heittänyt Lindbom.

Ensi viikolla tositoimiin

Susijengi kuittasi kesän kahdeksasta valmistavasta maaottelusta yhden voitokseen, jonka lisäksi joukkue haastoi Latvian, Italian ja Israelin voittotaisteluun.

Joukkueen osalta kotikisat alkavat ensi viikon torstaina Hartwall Areenalla iltaottelulla europarkettien kestomenestyjä Ranskaa vastaan. Valmistavissa maaotteluissa nähtiin niin hyvää hyökkäystä kuin hyvää puolustustakin – ja joukkueessa luotetaan siihen, että arvokisojen alkaessa osaset loksahtavat kohdalleen molemmissa kenttäpäädyissä.

- Tänään oli paikoin oikeinkin hyvää hyökkäystä, puolustuksessa sitäkin enemmän parantamisen varaa, päävalmentaja Henrik Dettmann kommentoi.

- Tätä konseptia on ollut vaikea saada kasaan, koska mukana on paljon uusia pelaajia, joiden roolit vaihtuu. Lisäksi joukkue on elänyt pitkin kesää, jatkoi Dettmann viitaten Lauri Markkasen ja Teemu Rannikon mukaantuloon elokuun alussa ja Petteri Koposen tuoreeseen kuntoutumiseen yläraajavammastaan.

Susikuopus Lauri Markkanen kertoi tyytyväisin ilmein odottavansa kasvavalla innolla tulevien kisojen alkua. Jyväskylän jätin analyysi Venäjä-ottelun kehityskohteista oli selkeä.

- Mietimme liikaa, mitä tehdä puolustukselle. Kommunikoimisen kautta pitää lähteä parantamaan, Lauri pohdiskeli.

- Tämä ei ehkä kuitenkaan ollut se peli, missä voitto olisi ollut kaikkein tärkein.


Suomi – Venäjä 91-100 (17-22, 38-45, 61-71), miesten maaottelu, Helsinki 25.8.2017


Suomi: Lauri Markkanen 26/4, Carl Lindbom 11/3, Sasu Salin 9/2/3 syöttöä, Mikko Koivisto 9/0, Petteri Koponen 6/3/8 syöttöä, Jamar Wilson 6/1, Shawn Huff 5/3/3 syöttöä, Teemu Rannikko 5/1, Erik Murphy 5/1, Matti Nuutinen 5/0, Tuukka Kotti 4/3, Antto Nikkarinen, Joonas Cavén.

Venäjä: Aleksei Shved 20/4, Andrei Vorontshevits 17/6/3 syöttöä, Timofey Mozgov 14/9, Dmitrii Kulagin 12/5/3 syöttöä, Vitaly Fridzon 12/1, Nikita Kurbanov 11/5.

 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

Näytä lisää vastaavia