Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

24.2.2018 00:10 Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

Carl Lindbom oli Susijengin kantavia voimia perjantaina islannissa.

Mikko Koiviston heittojyvä oli kohdallaan.

Jamar Wilson harmitteli viidennen vaihteen puuttumista peliä ratkaistessa.

Päävalmentaja Dettmann nosti hattua kovaa pelanneelle Islannille. Kuvat: Ville Vuorinen / Koripalloliitto.

Hyvässä heitossa olleen Mikko Koiviston neljäs onnistunut kolmen pisteen kori siivitti Susijengin 53-63-johtoon vajaa minuutti ennen kolmannen neljänneksen päättymistä vapauttaen Reykjavikiin saapuneet Susijengi-fanit ilontuuletuksiin.

Islannin ehdoton ykköstähti Martin Hermannsson sytytteli omiensa elämänliekkiä juoksemalla layupilla kotijoukkueen takamatkan kahdeksaan pisteeseen kolmannen neljänneksen päätössummerin soidessa.

Hermanssonin kavennuskori antoi Islannille juuri riittävän toivon kipinän, joka sai kotijoukkueen puolustamaan entistä rohkeammin ja aggressiivisemmin päätösjaksolla. Islanti ammensi vähitellen energiaa pakottamalla Susijengin epäonnistuneisiin hyökkäyksiin ja sotaratsu Hlynur Baeringssonin repiessä hyökkäyslevypalloja kuin tuotantolinjan päädystä.

Kun ottelua viimeisellä viisiminuuttisella ratkaistiin, Islannin pelaajien silmiin syntyi voitonkiilto. Jon Stefansson, Martin Hermannsson ja Haukur Palsson saivat reykjavikilaisyleisön tanssimaan onnistumisillaan, eikä Susijengi saanut tarvittavia koreja aikaiseksi.

- Islanti pelasi täsmälleen, kuten odotimme. Erittäin kovaa, erinomaisella asenteella ja energialla. He hakivat voimansa voittamalla irtopallotaistelut ja löysivät rytmiinsä. Islanti ansaitsee kaiken kunnioituksemme, huokaisi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann taiston tauottua.

- Mielestäni hallitsimme peliä 30 minuuttia, mutta neljännen jakson mustat hetket maksoivat meille voiton. Puhuimme jo ennen ottelua Islannin hurmoksesta ja siitä, kuinka vaikeaa on nousta, jos kotijoukkue saa hengen päälle kotiyleisönsä edessä. Siitäkin olimme nousemassa, mutta se ei riittänyt, harmitteli Susijengi-veteraani Mikko Koivisto.

”Tiesimme kyllä, että Islanti tulisi pelaamaan kovaa”

Kolmannella neljänneksellä Susijengi epäröi pariminuuttisen, mutta sai oman pelinsä kulkemaan silkinpehmeästi jakson vanhetessa.

Islannin pelaajat sutivat epätasapainoisia heittoja korirautoihin, kuljettivat palloa suomalaissumppuun, levittelivät käsiään tuomarien suuntaan. Mikko Koivisto takoi tikareita islantilaislihaan kaaren takaa, Alexander Madsen lensi kahden puolustajan yli tippidonkkiin. Ilari Seppälä kahvitti puolustajaansa rohkeasti 1-1-tilanteessa.

Pelätty islantilaishurmos puri kuitenkin suomalaisten luihin ja ytimiin päätösjaksolla. Tappio Susijengiä vastaan olisi merkinnyt Islannille lähes mahdotonta tehtävää, jos joukkue olisi mielinyt pelikauden 2018-19 aikana pelattaviin MM-jatkokarsintoihin. Islanti osoitti venymiskykynsä silloin, kun sitä tarvittiin eniten.

- Tiesimme kyllä, että Islanti tulisi pelaamaan kovaa kotiyleisönsä edessä. Me pelasimme hetkittäin hyvin, mutta olisimme tarvinneet ylimääräisen latauksen silloin, kun asiat eivät menneet meille suosiollisesti. Sitä ei tänään löytynyt, huokasi Susijengille 17 pistettä liukastellut Jamar Wilson.

Päävalmentaja Henrik Dettmann otti tarkasteluun laajemman perspektiivin.

- Pelaamme näissä karsinnoissa erilaisella miehistöllä ja pelaajat erilaisissa rooleissa kuin tavallisesti. Tässä prosessissa kestää aikansa, että kaikki pystyvät mukautumaan ja kemiat pääsevät kohdalleen. Parin ylimääräisen avainpelaajan poissaolo ei helpottanut tehtävää.

Erik Murphy ja Matti Nuutinen seurasivat ottelua siviileissä.

Tappio nollataan, Bulgaria vastassa sunnuntaina

Vaikka palkinto voiton muodossa jäi saamatta, Susijengillä oli onnistujansa. Mikko Koivisto (13/2) oli hyvässä heitossa, Jamar Wilson (17/5/9 syöttöä) ja Shawn Huff (9/6) hakivat Suomelle väkisin onnistumisia vaikeimmilla paikoilla.

Susijengin rohkeinta pelaamista esitteli Kroatiassa leipäänsä tienaava Carl Lindbom (14/6), joka haki tuloksellisesti heittopaikkoja niin läheltä kuin kaukaakin. Antti Kanervolla (7/2) ja Alexander Madsenilla (5/5) oli hetkensä, Tuukka Kotti (6/7) paini tutulla veteraanin intensiteetillä Islannin korinaluspelaajia vastaan.

Vaikka tappio oli raskas, Susijengin leirissä katseet olivat määrätietoiset kotimatkalle lähtiessä.

- Ei auta takaisin katsella, seuraava peli tulee niin nopeasti, Mikko Koivisto kuittasi.

- Me opimme virheistämme, teemme sunnuntaina paremmin. Saimme upeista faneistamme tänään valtavasti tukea ja tarvitsemme todella paljon kuudetta pelaajaa, kun pelaamme Bulgariaa vastaan.


Susijengin ja Bulgarian välinen ottelu käynnistyy Helsingin Jäähallilla sunnuntaina 25.2. klo 18:30.

Suomi – Islanti 81-76 (18-20, 39-38, 55-63), miesten maaottelu, MM-karsintaa, Reykjavik (Islanti) 23.2.2018

Suomi: Jamar Wilson 17/5/9 syöttöä, Carl Lindbom 14/6, Mikko Koivisto 13/2, Shawn Huff 9/6, Antti Kanervo 7/2, Tuukka Kotti 6/7, Alexander Madsen 5/5, Roope Ahonen 3/0, Ilari Seppälä 2/0, Anton Odabasi 0/1, Elias Valtonen, Juho Nenonen.

Islanti: Martin Hermannsson 26/2/6 syöttöä, Hlynur Baeringsson 14/12/4 syöttöä, Haukur Palsson 11/3/3 syöttöä, Pavel Ermolinskij 8/4, Jon Stefansson 7/3/3 syöttöä.

Ottelutilastot: Suomi – Islanti
 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

19.10.2017 13:30 Maaottelu

Dettmann nimesi 19 pelaajaa marraskuun MM-karsintaikkunaan

EM-kotikisoissa menestystä niittäneen Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt 19 pelaajaa marraskuussa pelattaviin MM-karsintaotteluihin Bulgariaa ja Tshekkiä vastaan. Dettmannin koolle kutsuma lista koostuu yksinomaan Euroopassa ja Korisliigassa pelaavista ammattilaisista.

Näytä lisää vastaavia