Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

25.2.2018 22:00 Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

Mikko Koiviston liekinheitin sulatti Bulgarian jugurtiksi MM-karsinnoissa.

Koiviston lisäksi Susijengin onnistujiin kuului mm. 21 pistettä ja 11 syöttöä änkenyt ja vänkenyt Jamar Wilson...

... sekä työhanskat lapasiinsa iskenyt Juho Nenonen.

Etevimpiin pistenikkareihin kuului myös "#MeidänCalle" Lindbom.

Shawn Huffin kipparoima Susijengi osoitti jälleen sydäntä ja sisua.

Susijengi ja Tuukka Kotti nähdään taas parketeilla ensi kesänä MM-karsintojen merkeissä. Kuvat: Ville Vuorinen.

Susijengin loppulaukka lähti käyntiin, kun Mikko Koivisto löysi päätyraja-ajonsa päätteeksi kulmasta kapteeni Shawn Huffin, joka nakkasi step back -kolmosen nailonista lävitse. Kotijoukkueen puolustus imi lisämehuja fanien älämölöstä ja kahdesta peräkkäisestä riistosta toinen poiki johtoaseman, kun tällä kertaa Huff ajoi laidasta löytäen Koiviston kolmoseen 71-70, joka ravisutti Helsingin jäähallin perusteita.

Kun yksittäisistä pallonhallinnoissa tarvitaan sankarisuorituksia, jotka ratkaisevat tiukat pelit joukkueen hyväksi viimeisillä minuuteilla, niin Juho Nenonen oli mies paikallaan ja susipelaamisen ilmentymä. ”Neponen” kalasti Bulgarian tähtipelaaja Aleksandar Vezenkovilta (28/10) hyökkääjänvirheen ja hetkeä myöhemmin syöksyi parkettiin ja läppäsi pallon joukkuetovereilleen.

– Meillä oli tänään jätkiä, kuten Nenonen, jotka pisti kroppansa likoon joukkueen eteen ja taisteli meille pallonhallintoja, Jamar Wilson kiitteli ottelun jälkeen.

Nenosen urotekojen välissä Wilson osoitti, että häneltä löytyy Bronxin katupeleistä opittu temppu jos toinenkin hatusta: Vezenkovin nilkat joutuivat koville, kun ”Jammu” ampaisi kädenvaihdon jälkeen korille vasemman käden viimeistelyyn 73-70, kun kellossa oli aikaa enää alle kaksi minuuttia. Viimeisten minuuttien kissa ja hiiri -leikissä Susijengi onnistui pitämään Bulgarian aisoissa ja Wilson nakutteli loppulukemat 6,5 sekuntia ennen loppusummeria vapaaheittoviivalta.
 

Huff: ”Meillä oli ylä- ja alamäkemme”


Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin Susijengille ominainen hurmos, jonka aloitti Koivisto, joka silpaisi toinen toisensa perään ällistyttäviä kolmosia, joista yksi vielä virheen kera. Wilson jatkoi ”Koivarin” esimerkistä viimeistellen heikommalla kädellään, täräyttäen kolmosen levyn kautta ja pistäen ajosta pallon koriraudan yläpuolelle Carl ”#MeidänCalle” Lindbomille, joka löi hatun naulaan jykevällä kahden käden donkilla.

Susijengin ollessa kymmenen pisteen johdossa Bulgaria heitti löylyä kiukaalle olan takaa intensiteetin muodossa. Vierasjoukkueen prässi pisti Susijengin selkä seinää vasten, kun bulgarialaiset väänsivät jokaisen hikipisaransa vetääkseen pelin tasaiseksi ja yltäen ohitse.

– Kolmannella neljänneksellä Bulgaria nosti tempoa heidän puolustuksellaan. Oli vain ajan kysymys, että milloin he väsyvät, Wilson kertoi.

Lopulta Susijengin tavaramerkit toivat voiton: kolmen pisteen heitot, sisu ja irtopallot.

– Olen todella ylpeä joukkueestamme. Annoimme kaikkemme vaikka meiltä puuttui pelaajia. Meillä oli ylä- ja alamäkemme, mutta neljänkymmenen minuutin jälkeen saimme voiton, Susijengin kippari Huff kertoi.

– Pakkoa sanoa pelaajista, että heillä on ilmiömäinen kyky nousta uudelle tasolle, kun sitä tarvitaan, päävalmentaja Henrik Dettmann virkkoi.

”Ei hätää, meillä on Koivisto”
 

Susijengin herra ja hidalgo oli sekä itselleen että kollegoilleen korintekopaikkoja 21 pisteen ja 11 syötön arvoisesti luonut Wilson. ”Jammun” ollessa Suomelta se pelaaja, joka voitti järjestään oman puolustajansa, erityisesti Koivisto (18/2), Lindbom (11/6) ja Huff (13/6) kiittivät ja kumarsivat kaaren takaa.

Koiviston ranne kävi niin kuumana, että Helsingin jäähallin yleisö jätti narikkaan untuvatakkinsa ja unohtivat alkuviikon paukkupakkaset. ”Koivari” pisti ilmaan kymmenen kolmosta, joista kuusi sisään ja peräti viisi upposi sisään jo ensimmäisellä puoliajalla.

– Heittäjät heittää. Heti kuin kori näkyi, niin heitin ja pistin sormet ristiin. Tällä kertaa kori vaikutti tosi isolta ja tulosta tuli, Koivisto myhäili.

– Ihan sama ketä vastaan pelataan, Koivisto on aina valmis. Sanoin jo aamutreeneissä, ettei meillä ole mitään hätää, koska meillä on Koivisto, Huff sanaili.

Haalarikööristä vakuuttavat minuutit pelasi Nenonen (4/8), joka jo ensimmäisestä vaihdosta lähtien toi piristysruiskeen parketille. Nenonen taisteli jokaisesta irtopallosta kuin eläin jättäen kaikkensa kentälle.

– Ajattelin, että mennään ja tehdään Bulgariasta jugurttia. Menin kentälle hakemaan pari virhettä vastustajalle ja pari irtopalloa. Tuntui makealta pelata näin hienon yleisön edessä, Nenonen kertoi.

Susijengi palaa takaisin sorvin ääreen MM-karsintojen merkeissä 29. kesäkuuta vieraspelillä Tshekkiä vastaan. Kotiyleisönsä edessä Susijengi pelaa paria päivää myöhemmin 2. heinäkuuta, kun Helsinkiin saapuu Islanti.
 

Ottelutilastot: Suomi – Bulgaria
 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

19.10.2017 13:30 Maaottelu

Dettmann nimesi 19 pelaajaa marraskuun MM-karsintaikkunaan

EM-kotikisoissa menestystä niittäneen Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt 19 pelaajaa marraskuussa pelattaviin MM-karsintaotteluihin Bulgariaa ja Tshekkiä vastaan. Dettmannin koolle kutsuma lista koostuu yksinomaan Euroopassa ja Korisliigassa pelaavista ammattilaisista.

Näytä lisää vastaavia