16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat alkavat Kisakalliossa torstaina

28.6.2023 10:54 Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet kestittävät Pohjoismaiden mestaruuskisoja Kisakallion Susi Training Centerissä 29.6.-4.7. Lohjalle saapuu Suomen lisäksi pelaamaan Norja, Islanti, Tanska, Ruotsi ja Viro.

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue metsästää Pohjoismaiden mestaruutta. Kuva: Ville Vuorinen.

PM-kisat pelataan Kisakallion Susi Training Centerissä torstaista tiistaihin. Sunnuntai on joukkueille lepopäivä.

Suomen joukkueet kohtaavat torstaina Norjan, perjantaina Islannin, lauantaina Tanskan, maanantaina Ruotsin ja tiistaina Viron.

Liput

  • Päivälippu 10€
  • Turnauspassi 30€
  • Lipunmyynti vain Kisakalliossa. Maksutapoina kortti tai käteinen.

Ottelustream


Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue aloitti maajoukkuevuotensa tammikuussa Baltic Sea Cupissa, jossa Sudenpennut huuhtoi kultaa voittamattomalla kolmen pelin saldolla.

– Meillä on kokoonpanossa seitsemän uutta pelaajaa suhteessa Balticiin. Heillä on mahdollisuus antaa nyt näyttöjä, joillain lisämahdollisuuksia ja heinäkuussa pelaamme vielä muutaman harjoitusottelun, mutta aika nopeasti tämän turnauksen jälkeen valitaan jo EM-kisajoukkue, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kommentoi.

Tähtäimessä on A-divisioonan EM-kisat, jotka pelataan 11.-19.8. Turkin Izmirissä.

– PM-kisoissa meidän yksi tarkoitus on selvittää, ketkä meidän pelaajista pärjää paremmin ja ketkä huonommin. Sisäinen kilpailu on paljon tärkeämpää kuin ulkoiset häiritsijät.

PM-kisojen varsinaisen tavoitteen naulaa seinälle pelaajat.

– Tytöt juttelevat sen keskenään. Suurin osa pelaajista on ensimmäistä kertaa pelaamassa Pohjoismaiden mestaruudesta. Valmennuksen näkökulmasta sisäiset arvojärjestykset ovat enemmän mielessä.

PM-kisoihin Suomi lähtee 14 pelaajan kokoonpanolla ja joukkue kohtaa ensimmäisessä ottelussaan Norjan torstaina 29.6. klo 14:00.

– Maajoukkuetasoisten ja -potentiaalisten pelaajien määrä tässä ikäluokassa on aika iso. Määrä on helposti kolmannella kymmenellä. Joukkuevalintojen tekeminen tästä syystä on vaikeaa. Meidän vahvuus on, ettei ole paljon merkitystä minkälainen viisikko kentällä milloinkin on. Homma toimii ainakin kohtuullisen hyvin.

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue, PM-kisat 2023, Kisakallio

# Sukunimi Etunimi Seura
3 Mace Erika EBT
4 Lehto Heli Tapiolan Honka
5 Talonen Tiia Feeniks Basket
7 Laine Lilli Tapiolan Honka
8 Riihelä Iida BC Nokia
9 Luukkanen Ada HNMKY / HBA
10 Aden Anshur Duaa WB-Pantterit
11 Pihamaa Nicole Tapiolan Honka
12 Gardziella Anna ToPo
13 Haveri Eevi HNMKY / HBA
14 Ogun Nicole EBT
15 Loukola Silja EBT
21 Mähönen Ella Tampereen Pyrintö
22 Seppä Eevi BC Nokia

Päävalmentaja Jussi Räikkä
Valmentaja Susanna Strömberg
Valmentaja Ray Ailus
Valmentaja Juha-Pekka Männistö
Valmentaja Juha Oikarinen
Fysioterapeutti Jasmi Latvala


Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen saldo tammikuussa pelatussa Baltic Sea Cupissa oli kolmesta pelistä kaksi tappiota ja yksi voitto. Suomi voitti Viron, mutta hävisi Ruotsille ja Latvialle.

– Tammikuun Baltic Sea Cup osoitti, että joukkueen paras peli riittää hyvin kilpailijoita vastaan. Toisaalta se samalla muistutti, että yksittäiset hyvät hetket eivät riitä, jos niitä seuraa liikaa huonoja suorituksia, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski aloittaa.

– Ennakko-odotukset liittyvät siihen, että PM-kisoissa nähtäisiin paljon ehjää pelaamista. Vähän pallonmenetyksiä ja paljon yhteispeliä. Vähän levypallotappioita ja paljon puolustuksen 1-1-voittoja. Vähän helppoja koreja vastustajille ja paljon nopeita hyökkäyksiä meille.

Myös 16-vuotiaiden poikien maajoukkue lähtee kisoihin 14 pelaajan kokoonpanolla. Kesän päätähtäimenä siintää A-divisioonan EM-kisat, jotka pelataan Pohjois-Makedonian Skopjessa 5.-13.8.

– MU16 on tällä kertaa suomalaiseksi maajoukkueeksi poikkeuksellisen pitkä ja ulottuva. Joukkueesta löytyy paljon pelaajia, joiden antropometriset ominaisuudet mahdollistavat menestyksen kansainvälisessä koripallossa. Jos leireillä kovasti harjoitellut oppijan ja ajattelijan taidot sekä koripalloilijan pelitaidot kehittyvät syntymälahjojen tasolle, tässä on iso joukko tulevia ammattikoripalloilijoita.

Suomi kohtaa ensimmäisessä ottelussaan torstaina 29.6. klo 16:45 Norjan.

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue, PM-kisat 2023, Kisakallio

# Sukunimi Etunimi Seura
3 Adigwe Kamsi PuHu Juniorit
4 Karlin Matias LePy / HBA
5 Honkaniemi Eetu BC Nokia
7 Hemdahl Matias Tapiolan Honka
8 Adler Samu Tapiolan Honka / HBA
9 Virtanen Verneri Ura Basket / TSUA
10 Eskelinen Ville-Pekka Tampereen Pyrintö
11 Aare Oskar HNMKY
12 Ruuhilahti Nantti OBA
13 Pura Elias Ura Basket / TSUA
14 Muurinen Miikka Zentro Madrid
15 Ansamaa Julius HNMKY / HBA
20 Ulander Veeti Tapiolan Honka
21 Haliseva Matias BC Nokia

Päävalmentaja Jyri Lohikoski
Valmentaja Ville Neva
Valmentaja Pekka Setälä
Valmentaja Juuso Milen
Lääkäri Milos Dobras
Fysioterapeutti Henrik Ketola

 
4.7.2023 17:56 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Kisakallion PM-kisojen päätöspäivänä – tytöille kultaa, pojille hopeaa

16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat päättyivät tänään Kisakalliossa, kun Suomi peittosi Viron kahdesti päätöspäivänä. Suomen tytöt juhlivat kultaa voittamattomina, pojat taas saivat hopeamitalit kaulaansa.

3.7.2023 23:12 Nuorten PM-kilpailut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue varmisti jo Pohjoismaiden mestaruuden Kisakalliossa – pojille jatkoaikavoitto Ruotsista

Kisakallion 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa oli suomalaisittain hieno päivä, kun tyttöjen maajoukkue varmisti jo päivää ennen kisojen loppua mestaruuden voittamalla Ruotsin. Pojat taas voittivat jatkoaikajännärin jälkeen Ruotsin.

1.7.2023 21:54 Nuorten PM-kilpailut

Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisoissa tytöt jatkavat voittamattomina – pojille kirvelevä tappio Tanskaa vastaan

Kisakallion Susi Training Centerissä pelattavissa 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Sudenpennut jatkoivat voitot Tanskan kanssa. Suomen tytöt jatkavat voittamattomina, pojat kärsivät ensimmäisen tappionsa.

30.6.2023 23:31 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut nitisti Islannin kahdesti ja jatkaa voittamattomana Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisoissa

Kisakallion Susi Training Centerissä pelattavissa 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Sudenpennut jatkaa voittamattomana, kun sekä tyttöjen että poikien maajoukkueet voittivat Islannin.

29.6.2023 21:17 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut avasi Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisat kahdella rökälevoitolla Norjasta

Kisakallion Susi Training Centerissä järjestettävät 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat jyrähtivät käyntiin tänään Sudenpentujen kaataessa kahdesti Norjan selvin loppulukemin. Pojat voittivat oman pelinsä 45 pisteellä; tytöt taas peräti 83:lla.

3.7.2022 20:06 Sudenpennut

16-vuotiaille tytöille mestaruus – pojat nappasivat hopeamitalit

Suomi menestyi myös 16-vuotiaiden PM-kisoissa. Tytöt varmistivat mestaruuden, kun he voittivat Islannin 74-54. Pojat olivat hopealla ja voittivat päätöspelissä Islannin 93-83.

3.7.2022 19:44 Sudenpennut

U18-pojat Pohjoismaiden mestareiksi – tytöille hopeaa

Alle 18 vuotiaiden PM-kisoista Suomeen tuli kultaa sekä hopeaa. Pojat kukistivat päätöspelissään Islannin 100-62 ja painelivat mestaruuteen puhtaalla pelillä. Tytöt varmistivat kakkossijan Islantia vastaan 68-58.

2.7.2022 17:21 Sudenpennut

16-vuotiaat tytöt kärkipaikalla – pojat ratkaisevat mitalin värin huomenna

16-vuotiaiden maajoukkueiden pelit jatkuivat Viroa vastaan. Molemmat joukkueet onnistuivat kaatamaan etelänaapurin. Tytöt hoitivat oman ottelunsa 73-55. Pojat karkasivat Virolta heti kättelyssä ja ottivat murskavoiton 93-61.

1.7.2022 18:21 Sudenpennut

U16-maajoukkueet kesyttivät Norjan

Alle 16-vuotiaiden maajoukkueet ottivat turnauksen toiset voittonsa. Päivän aikaisemmassa ottelussa poikien joukkue nappasi voiton 69-61. Tytöt puolestaan hoitivat oman ottelunsa 53-42. Molemmat joukkueet ovat hyvin mitalitaistelussa mukana.

30.6.2022 18:29 Sudenpennut

16-vuotiaiden maajoukkueille tappiot tiukkojen vaiheiden jälkeen

PM-kisoissa Suomen 16-vuotiaat pojat taistelivat hienosti Ruotsia vastaan, mutta joutuivat lopulta poistumaan tappio niskassaan, kun länsinaapuri oli parempi 67-63. Tytöt hallitsivat omaa otteluaan pitkään, mutta lopulta Ruotsi nousi voittoon 56-55.

Näytä lisää vastaavia