Suomen 15-vuotiailla tytöillä hieno aloituspäivä Kööpenhaminassa

17.6.2016 Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue avasi Kööpenhaminan kutsuturnauksen puhtaalla pelillä, kun Suomi voitti neljästi vastustajansa selkein numeroin. 15-vuotiaiden poikien saldo Kööpenhaminassa oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Susi All Star -joukkueet taas taipuivat sekä tytöissä että pojissa Virolle Tallinnan Baltic Cupissa.


Suomen tyttöjen White-joukkue aloitti perjantaiaamunsa voittamalla Berliinin 45-83 ja peittosi myöhemmin illalla Ruotsin Blue-joukkueen 65-32. Suomi Whiten pirteimmät esiintyjät tänään olivat rakkikoirat Wilma Lindqvist ja Noora Markkanen sekä taidokkaasti peliä rakentanut Janette Aarnio.
 

Suomi Blue taas selätti ylivoimaisesti aamuottelussa Norjan 82-24 ja vei toisessa ottelussa Hollannin Orange-joukkuetta 52-76. Suomen etevimmät perjantaina olivat röyhkeä Alexandra Ailus sekä ilmatilaa hallinnut Awak Kuier.
 

- Todella tasapainoista tekemistä. Seurat ovat selkeästi tehneet hyvää työtä pelin opettamisen puolella. Tytöt ovat kuin vanhoja konkareita, jotka tekevät oikeita asioita kentällä ja hoitavat tiukat paikat tyylillä kotiin, päävalmentaja Jussi Räikkä kertoi.
 

- Aggressiivisuudessa olemme olleet näissä peleissä ihan omassa kastissamme. Hollanti ja Ruotsi ovat maineikkaita tyttökorismaita, jotka pystyivät kiusaamaan ensimmäisen puoliajan, mutta toisella kykenimme pistämään jauhot suuhun.
 

- Olen näkemääni erittäin tyytyväinen. Pelaajilla ja valmennusryhmällä on hyvä meininki.
 

Turnauksesta ei ole saatavilla tarkempia tilastotietoja.

15-vuotiailla pojilla takana opettavainen perjantai

Suomen poikamaajoukkueiden White-joukkue kärsi ensimmäisessä ottelussaan tappion Englannille 48-91, mutta toisessa pelissä White pöllytti Libanonia olan takaa numeroin 25-119. Suomi Whiten tasaisesta kaartista erottuivat Santeri Makkonen ja Alexander Aglassinger.
 

Blue-joukkue taas voitti aamulla Tanskan Redin 86-44, mutta hävisi myöhäisillan ottelussa Skotlannille 72-61. Suomi Bluen johtohahmot ensimmäisenä päivänä olivat Oliver Kivi ja Aaro Uitto.
 

- Todella opettavainen päivä. Helposti olemme lähteneet omista jutuista pois, mutta silloin kun pyörii, niin pyörii myös todella hyvin. Fyysisempiä Englantia ja Skotlantia vastaan emme pystyneet pitämään omaa konseptiamme kasassa, päävalmentaja Arttu Mannelin virkkoi.
 

- Omia juttuja parantamalla pystymme myös parempaan. 
 

Turnauksesta ei ole saatavilla tarkempia tilastotietoja.

Susi All Star -joukkueille tappiot Baltic Cupissa

Suomen tyttöjen Susi All Star -joukkue pääsi ottamaan ensi askeleensa kansainvälisen koripallon parissa, kun suomalaiset hävisivät Virolle Baltic Cupissa Tallinnassa 70-65 (42-36). Suomen murheenkryyniksi nousi menetykset, joita suomalaisille kertyi peräti 47 kappaletta.
 

- Tätä varten täällä ollaan. Tytöt saavat kokea kansainvälistä koripalloa: kuinka kovia kontakteja tulee ja kuinka nopeasti pitää reagoida siihen, mitä kaveri tekee, tyttöjen Susi All Star -joukkueen päävalmentaja Harri Jokela kommentoi.
 

- Menetysmäärä on hurja. Osa johtui siitä, että Viro puolusti lujaa, mutta iso osa silkkaa hosumista, jota tällä tasolla ei saa tapahtua.
 

Suomelta kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät Maiju Sarajärvi (17/10) ja Sade Ruokolainen (12/5).

Lisätietoja: Ottelutilastot

Myös poikien Susi All Star -joukkueella joutui kansainvälisen koripallon kovaan kouluun, kun Viro vei Suomea reiluin numeroin 98-45 (55-20).
 

- Kaveri oli selkeästi valmiimpi pelaamaan. He pelasivat korkealla intensiteetillä ja yksinkertaisesti kovemmin kuin me. Kaikki kunnia Virolle, he olivat parempia, poikien päävalmentaja Petka Lehtinen kommentoi.
 

- Tästä pelistä pitää ottaa muutama susipelaamisen ydinasia, joita lähdetään parantamaan. Tavoitteena on, että huomenna pääsemme peliin mukaan paremmin.
 

Suomelta erottuivat Kalle Koponen (5/6) puolustuksellaan, Saku Korhonen (6/4) hyökkäyslevypalloillaan ja Lauri Hynönen (5/3) taisteluilmeellään.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
2.12.2016 Pääjuttu

Sudenpennut jatkavat huippuopissa myös vuonna 2017

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2017 on valittu. Osa joukkueista jatkaa tutussa komennossa, mutta mukana on myös muutama nuorten maajoukkuetoimintaan palaava valmentaja.

19.6.2016 Maaottelu

15-vuotiaille tytöille kultaa ja hopeaa Kööpenhaminassa, pojat hopealle

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen Suomi White ja Suomi Blue kohtasivat Kööpenhaminan kutsuturnauksen loppuottelussa toisensa ja pidemmän korren veti Suomi Blue, joka voitti 69-59 (37-31). Suomen 15-vuotiaiden poikien Blue-joukkue ylsi myös turnauksen finaaliin, mutta hävisi päätösneljänneksellä fyysiselle Englannille 75-62 (24-30).

18.6.2016 Maaottelu

Suomelta kolme joukkuetta loppuotteluihin Kööpenhaminan 15-vuotiaiden kutsuturnauksessa

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen voittokulku Kööpenhaminan vuotuisessa kutsuturnauksessa jatkuu, kun Suomen molemmat joukkueet Blue ja White etenivät lauantaipäivän päätteeksi turnauksen loppuotteluun puhtaalla pelillä. Myös 15-vuotiaiden poikien Suomi Blue -joukkue selvisi loppuotteluun voittamalla välierissä Ruotsin Yellow-joukkueen.

16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

24.11.2011 Valmentajat

Sudenpennut jatkavat ammattilaisten hoivissa 2012

Suomen nuorten koripallomaajoukkueiden, ”sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2012 on valittu. Susijengit jatkavat ammattilaisvalmentajien komennossa. Viime vuosista tuttuun tapaan on valmentajien keskuudessa toteutettu tehtävänkiertoa ikäluokkien välillä.

Talent Camp –leiritykseen Suomen urheiluopistolle 21 pelaajaa

Koripalloliitto järjestää Suomen lahjakkaimmille 13-16-vuotiaille tulevaisuudenlupauksille vuosittain neljä 7-8-päiväistä, yksilön kehittymiseen tähtäävää Talent Campia. Seuraava Talent Camp järjestetään 24.2.-3.3. Suomen urheiluopistolla, jonne on kutsuttu 11 poikaa ja kymmenen tyttöä.

All Star -valmentaja: ”Osaamisen taso on kehittynyt”

Koripalloliiton järjestämä vuosina 1995-96-syntyneille pelaajille tarkoitettu All Stars -leiritys saatiin päätökseen viime viikonloppuna Vierumäellä. Yhteensä neljän leirin aikana katsastettiin noin 120 tyttö- ja poikapelaajaa, jonka lisäksi heidän kehitystään on seurattu. Leirien perusteella valitaan noin 30 poikaa ja 30 tyttöä alle 15-vuotiaiden maajoukkueryhmään.

2.10.2007 Pohjoinen alue

Nuorten paikalliset maajoukkueleirit käynnistyvät

Viime keväänä käynnistetty nuorten maajoukkuevalmennuksen uudistus pääsee todenteolla vauhtiin syksyn aikana. Lokakuussa alkavilla paikallisilla maajoukkueleireillä leiritetään n. 160 pelaajaa ja joulukuussa alkavilla All Star -leireillä n. 120–140 pelaajaa. Yhteensä leirejä järjestetään 19 syksyn ja talven aikana yhdeksällä paikkakunnalla. HUOM! Artikkelissa olevaa aikataulua päivitetty 4.10.

4.4.2007 Pohjoinen alue

Ari Tammivaarasta nuorten maajoukkueiden päävalmentaja

Suomen Koripalloliitto on kiinnittänyt Saksasta kesällä Suomeen palaavan Ari Tammivaaran nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi. Miesten maajoukkueen entisen päävalmentajan sopimus on tuorein Koripalloliiton viimeaikaisista panostuksista nuorten valmennukseen. Tammivaara aloittaa osa-aikaisessa tehtävässään 1. heinäkuuta.

24.7.2017 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaat pojat selättivät Bosnia-Hertsegovinan EYOF-avauksessa

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue aloitti Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit voitolla, kun avauspelissä Sudenpennut kaatoivat Bosnia-Hertsegovinan lukemin 79-70 (40-35). Suomen ykkönen oli 20 pistettä ja 10 levypalloa kaapinut Thomas Exaucia.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

18.6.2017 Maaottelu

Suomen 15-vuotiaat viimeistelivät Kööpenhaminan kutsuturnauksen taistellen

Suomen 15-vuotiaalta nähtiin hyviä pelejä Kööpenhaminan kutsuturnauksen päätöspäivänä. 15-vuotiaat pojat vaihtoivat vastustajaa ja viimeistelivät Kööpenhaminan turnauksen Islannin joukkueita vastaan. Tyttöjen Blue-joukkue sijoittui sijalle 13. Suomen White-joukkue oli turnauksen 10.

17.6.2017 Maaottelu

Suomelta hyvää taistelua Kööpenhaminan 15-vuotiaiden kutsuturnauksessa

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueilta nähtiin Kööpenhaminan kutsuturnauksen toisena pelipäivänä pirteitä esityksiä. Suomen 15-vuotiaat pojat saivat uudet vastustajat Islannin joukkueista, kun White ja Blue -joukkueet olisivat pelanneet toisiaan vastaan sunnuntaina.

16.6.2017 Maaottelu

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueilla takanaan ensimmäinen päivä Kööpenhaminassa

Suomen 15-vuotiaiden poikien ja tyttöjen maajoukkueet ottivat ensiaskeleensa sudenpolulla Kööpenhaminan kutsuturnauksessa perjantaina. Suomi osallistuu turnaukseen sekä tytöissä että pojissa kahdella joukkueella.

27.3.2017 Pääjuttu

Koripallosäätiö tukee nuoria koripalloilijoita

Koripallosäätiö on myöntänyt 11 900 euroa Koripalloliitolle käytettäväksi henkilökohtaisina stipendeinä lahjakkaiden koripallonuorten valmennus- ja leirityskustannusten kattamiseen.

15.3.2017 Pääjuttu

Männistö ja Lehtinen valittiin valmentajien FECC-koulutusohjelmaan

Juha-Pekka Männistö ja Petka Lehtinen on valittu mukaan FIBA Europe Coaching Certificate –koulutusohjelmaan (FECC). Koulutus on osa Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n valmentajakoulutusta, joka keskittyy kansainväliseen juniorikoripalloon.

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

6.4.2016 13:00 Liittoa koskeva tiedote

Koripallomaajoukkueet ja adidas mittavaan yhteistyöhön

Maailman johtaviin urheiluvälinevalmistajiin lukeutuva adidas on solminut kolmen vuoden sopimuksen Suomen Koripalloliiton kanssa. Sopimuksen myötä kaikki koripallomaajoukkueet Susijengin johdolla saalistavat vuosina 2016-2018 adidaksen kolmeen raitaan sonnustautuneena.

21.1.2016 EM-kilpailut

Sudenpentujen superkesän valmennus jälleen huippuammattilaisten käsiin

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” superkesän valmennusjohto on valittu vuodelle 2016. Suomen vilkkaan maajoukkuekesän keskiössä ovat Anton Mirolybovin johtaman 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen EM-kotikisat, Antti Koskelaisen ja 17-vuotiaiden poikien MM-kisat sekä 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä.

Näytä lisää vastaavia