Ari Tammivaarasta nuorten maajoukkueiden päävalmentaja

4.4.2007 Suomen Koripalloliitto on kiinnittänyt Saksasta kesällä Suomeen palaavan Ari Tammivaaran nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi. Miesten maajoukkueen entisen päävalmentajan sopimus on tuorein Koripalloliiton viimeaikaisista panostuksista nuorten valmennukseen. Tammivaara aloittaa osa-aikaisessa tehtävässään 1. heinäkuuta.

- Nuorten valmentaminen on tärkeää ja se on viesti, jonka Koripalloliitto haluaa lähettää. Siksi olemme hankkineet parhaan mahdollisen resurssin nuorten pariin. Ari (Tammivaara) on paitsi entinen miesten maajoukkueen päävalmentaja myös kokenut ja kansainvälisesti menestyksekäs valmentaja, arvioi Koripalloliiton huippu-urheilun johtaja Henrik Dettmann.

- Olisi hienoa, jos nuorten maajoukkueille olisi palkattu päävalmentaja jo 20 vuotta sitten. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan.

Koripalloliitto on tänä vuonna tehostanut nuorten maajoukkuetoimintaansa, nimennyt maajoukkueille uudet valmennusjohdot, uusinut alle 15-vuotiaiden lahjakkuuksien kartoitusjärjestelmän ja käynnistää ensi syksynä yhteistyössä seurojen kanssa paikalliset talenttileirit, joilla keskitytään nuorten maajoukkuepelaajien henkilökohtaisiin taitoihin ja ominaisuuksiin yhdessä seuravalmentajien kanssa.

- Suomi tavoittelee aikuisten maajoukkueilla paikkaa EM-kisoissa ja nuorten maajoukkueilla paikkoja A-tasolla. Suomen kaltaiselle pienelle maalle vain valmennukseen panostamalla luodaan edellytyksiä menestyä niin kansainvälisessä lajissa kuin koripallo on, Dettmann jatkaa.   

”Nyt keskitytään nuoriin lahjakkuuksiin”

Ari Tammivaara on viimeiset kolme kautta valmentanut saksalaisjoukkue Mitteldeutscheria. Ensimmäisellä kaudellaan Tammivaara nosti joukkueen Regional-liigasta maan kakkosliigaan. Viime kaudella sarjanousija Mitteldeutscher kolkutteli jo Bundesliigan portteja kirjauttamalla kaudesta hienon voittosuhteen 24-6.

Kuluvalla kaudella Mitteldeutcher on uusimassa viime kauden menestyksensä, mutta yksi on silti parempi. Kakkosliigan pohjoislohkosta vain voittaja nousee ja Göttingen on osoittanut olevansa ykköspaikan arvoinen. Mitteldeutscher sijoittunee 16 joukkueen sarjassa kakkoseksi.

- Vuodet Mitteldeutscherissa ovat olleet antoisia. Monella tavalla tämä projekti on verrattavissa 1990-luvun pestiini Lahden NMKY:ssä, jossa rakennettiin seuran ohjelmaa kokonaisvaltaisesti. Niin antoisaa kuin tämä on ollut, olemme päättäneet palata perheen kanssa Suomeen. Jatkan kuitenkin myös Mitteldeutscherin palveluksessa neuvonantajan ominaisuudessa, kertoi Tammivaara, jonka ’pesueeseen’ kuuluvat vaimo ja kaksi lasta.

- Ajatus on, että en ainakaan pariin vuoteen ota seurajoukkuetta valmennettavaksi, vaan nyt keskitytään ja panostetaan täysillä nuoriin lahjakkuuksiin ja heidän päivittäisharjoittelunsa parantamiseen, paljasti Tammivaara.

Tervetullut panostus

Nuorten maajoukkueiden päävalmentajana Tammivaara tulee vastaamaan mm. alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusjärjestelmästä sekä kauden aikana ympäri Suomea järjestettävistä talenttileireistä ja yhteydenpidosta seuravalmentajiin. Kesällä Tammivaara toimii nuorimpien maajoukkueikäluokkien eli 15- ja 16-vuotiaiden poikien maajoukkueiden päävalmentajana.

- On erittäin hieno asia, että liitto on valmis panostamaan nuorten suomalaispelaajien kehittymiseen, kommentoi Tammivaara.

Ari Tammivaaran toimenkuvaan kuuluu myös muuta valmennus- ja koulutustoimintaa. Hän osallistuu miesten maajoukkueen otteluvalmistautumiseen, maajoukkuevalmentajien kehittämiseen sekä kokonaisvaltaisesti nuorten pelaajakoulutuksen kehittämiseen ja harjoitusmallien rakentamiseen. 

Tammivaara on nykyisessä työsuhteessa Mitteldeutscheriin kesäkuun loppuun saakka ja aloittaa nuorten maajoukkueiden päävalmentajana 1.7.2007.

40-vuotias Tammivaara on urallaan ehtinyt moneen mukaan. Hän valmensi miesten maajoukkuetta 2001-03, jota edelsivät kolme vuotta Saksan Bundesliigassa ja kakkosliigassa. Kotimaan pääsarjassa Tammivaara luotsasi vuosina 1994-98 Namika Lahtea. Hänen käskyttämänään Lahti saavutti Suomen cupin voiton 1994 ja SM-hopeaa vuonna 1996, jolloin Tammivaara valittiin myös vuoden valmentajaksi. Tammivaara on koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri ja omaa eurooppalaisen 5. tason valmentajalisenssin.

Lue myös artikkelit:Lisätietoja: /maajoukkueet/
 
16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

2.10.2007 Pohjoinen alue

Nuorten paikalliset maajoukkueleirit käynnistyvät

Viime keväänä käynnistetty nuorten maajoukkuevalmennuksen uudistus pääsee todenteolla vauhtiin syksyn aikana. Lokakuussa alkavilla paikallisilla maajoukkueleireillä leiritetään n. 160 pelaajaa ja joulukuussa alkavilla All Star -leireillä n. 120–140 pelaajaa. Yhteensä leirejä järjestetään 19 syksyn ja talven aikana yhdeksällä paikkakunnalla. HUOM! Artikkelissa olevaa aikataulua päivitetty 4.10.

22.2.2007 Pohjoinen alue

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat nimetty

Suomen Koripalloliitto on valinnut valmennusjohdot seitsemälle nuorten maajoukkueelleen. Valittujen nimekkäästä joukosta löytyy runsaasti aiempaa kokemusta maajoukkuevalmennuksesta, jonka lisäksi nimettyihin lukeutuu useita valmennuspuolelle siirtyneitä entisiä huippupelureita.

15.11.2007 Pohjoinen alue

Nuorten EM-kisojen pelipäivät ja -paikat 2008 julkaistu

Kesällä 2008 järjestettäviin koripallon nuorten EM-kilpailuihin on ilmoittautunut ennätykselliset 223 maajoukkuetta 50 eri maasta. Suomi lähtee tavoittelemaan viidellä maajoukkueella nousua A-divisioonaan. EM-kisojen pelipaikat ja päivämäärät on julkaistu. Lue myös nuorten maajoukkuevalmennuksen esittely.

2.6.2016 10:40 Pohjoinen alue

Uudet Susijengi-fanituotteet julkaistu, ennakkotilattavissa 7.6. saakka

Suomen koripallomaajoukkueiden uudet adidas-peliasut sekä –fanituotteet on julkaistu. Samalla Koripalloliitto tarjoaa innokkaimmille Susijengi-faneille mahdollisuuden ennakkotilata susiperheen uusia fanituotteita. Ennakkotilauksia voi tehdä tiistaihin 7.6. saakka.

30.5.2012 Pohjoinen alue

Peräti 29 kotimaaottelun kesä käynnistyy perjantaina 1.6.

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesän aikana peräti 29 maaottelua kotimaassa. Suomalaisyleisöllä on mahdollisuus nähdä ”Susijengit” saalistamassa Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella. Kotimaaotteluiden kesän käynnistää Suomen naisten maajoukkue kohtaamalla huippumaa Liettuan Pasilassa 1.6. ja 2.6.

26.2.2007 Pohjoinen alue

Alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusjärjestelmä uudistuu

Alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusta maajoukkuetoimintaan on aiempina vuosina hoidettu aluevalmennuksen ja –joukkueiden avulla. Kartoitusjärjestelmä on uusittu ja uudenmallinen kartoitus käynnistyy keväällä 2007.

1.2.2007 Pohjoinen alue

Nuorten maajoukkueiden alustavat kesäohjelmat valmiit

Uudistetussa ja tehostetussa nuorten maajoukkueiden toimintamallissa Koripalloliitto ottaa suurelta osalta vastattavakseen maajoukkuepelaajien harjoittelun maajoukkuekauden alusta lähtien aina EM-kisoihin saakka. Nuorten maajoukkueiden alustavat ohjelmarungot tulevalle kesälle ovat valmistuneet. Maajoukkuekausi käynnistyy toukokuussa.

7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

30.3.2007 Pohjoinen alue

Yli 300 nuorta katsastetaan paikallisilla maajoukkueleireillä

Koripalloliitto uudisti alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusjärjestelmän tälle vuodelle. Pelaajapotentiaali kartoitetaan paikallisilla maajoukkueleireillä, joista ensimmäinen järjestetään Helsingissä tulevana viikonloppuna. Kaikkiaan kutsun paikallisille maajoukkueleireille on saanut tai saa yli 300 pelaajaa.

Näytä lisää vastaavia