Suomelta kolme joukkuetta loppuotteluihin Kööpenhaminan 15-vuotiaiden kutsuturnauksessa

18.6.2016 Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen voittokulku Kööpenhaminan vuotuisessa kutsuturnauksessa jatkuu, kun Suomen molemmat joukkueet Blue ja White etenivät lauantaipäivän päätteeksi turnauksen loppuotteluun puhtaalla pelillä. Myös 15-vuotiaiden poikien Suomi Blue -joukkue selvisi loppuotteluun voittamalla välierissä Ruotsin Yellow-joukkueen.


Suomen 15-vuotiaat tytöt jatkoivat siitä, mihin eilen jäivät: Suomen yksilöt ja yhtenäinen joukkuepeli oli Kööpenhaminassa vailla vertaa ja kummatkin joukkueet marssivat selkeästä voitosta toiseen. Jokaisessa ottelussa tähän mennessä Suomi on lyönyt vastustajilleen jauhot kurkkuun viimeistään puoliajan jälkeen.
 

Suomi White löylytti päivän ensimmäisessä ottelussaan Skotlantia 37-72 ja toisessa yhdellä joukkueella turnauksessa mukana olevaa Tanskaa numeroin 82-60. Ottelussa Tanskaa vastaan Suomi oli kolmannella neljänneksellä pahimmillaan yli kymmenen pistettä takana, mutta Suomelta löytyi vielä lisävaihde, jolla joukkue kampesi itsensä voittoon.
 

- Kova suoritus, emme olleet missään nimessä ennakkosuosikkeja. Meillä oli pitkään vaikeaa ja näytti siltä, että Tanska vie. Sitten yhtäkkiä stoppi, kori, stoppi, kori, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä hymyili.
 

White-joukkueelta Suomea tiukassa paikassa pitivät hengissä kaksikko Sarah Chime ja Noora Markkanen. Janette Aarnio oli vauhdissa Suomen repiessä eroa ja Carolina Ranta toi hyökkäysvoimaa penkiltä.
 

Suomi Blue taas marssi suoraan loppuotteluun näytöstyyliin, kun ensimmäisenä suomalaiset kaatoivat Ruotsi Whiten 37-76 ja toisena Islannin 71-30. Blue-joukkueen tähtinä häärivät Alexandra Ailus, Awak Kuier ja ennakkoluulottomasti pelannut Amanda Niinikoski.
 

- Näyttää siltä, että olemme yritteliäin, yhtenäisin ja parhaassa kunnossa oleva joukkue tässä turnauksessa aika. Tytöt ovat tehneet töitä ja uskoneet tähän juttuun.
 

- Huomenna pelaamme tosissaan, mutta lähdemme nauttimaan turnauksen viimeisestä päivästä. Se on palkinto muutaman viikon kovasta työstä.
 

Turnauksesta ei ole saatavilla tarkempia tilastotietoja.

15-vuotiaat pojat ottivat oppia eilisestä

Suomen 15-vuotiaiden poikien joukkueet löysivät turnaus- ja pelirytminsä lauantaina ja siitä palkintona Suomi Blue eteni turnauksen loppuotteluun, jossa suomalaiset kohtaavat huomenna Englannin.
 

Suomi Blue voitti aamuvarhaisessa ottelussa aina intensiivisen Islannin 70-85 ja toisessa ottelussaan Berliinin aluejoukkueen 58-52. Kapteeni Perttu Blomgren erottui lauantaina molemmissa päissä kenttää, Oscar Storgård upotteli kaukoheittoja ja Andrei Makarov riehui levypallojen perässä antaumuksella.
 

Suomi White taas hävisi ensimmäisen ottelunsa Ala-Saksin osavaltiojoukkueelle 64-54, mutta toisessa ottelussa Suomi oli länsinaapuri-Ruotsia etevämpi numeroin 60-55. Kapteeni Valtteri Taussi esiintyi koko päivän esimerkillisesti, Eelis Uitto pelasi energisesti ja Henri Permannon yksilösuorituksen takasivat Ruotsi-voiton.
 

Suomi White pelaa huomenna turnauksen yhdeksännestä sijasta Skotlantia vastaan.
 

- Eilinen oli opettavainen päivä, mutta tänään otimme opiksi. Koripallomme näytti susipelaamiselta lähes joka peli, mutta paransimme myös parketin ulkopuolella. Sopeuduimme kovatahtisen turnauksen tahtiin huoltojen, lepojen ja ruokailujen kanssa, Suomen päävalmentaja Arttu Mannelin kertoi.
 

- Kun nämä asiat ovat kunnossa, niin pelaajat pystyvät helpommin toteuttamaan meidän juttuja. Neljän pelin ajan meillä oli kentällä susipelaajia täyspataljoona.
 

Turnauksesta ei ole saatavilla tarkempia tilastotietoja.

Latvia veti pidemmän korren Susi All Star -joukkueista Tallinnassa

Suomen tyttöjen Susi All Star -joukkue oli pahimmillaan 14 pistettä Latvian perässä, mutta suomalaiset tiivistivät puolustustaan ja nousivat hiljalleen peliin mukaan. Suomi taisteli loppuun asti voitosta, mutta Latvia oli summerin soidessa parempi lukemin 67-60 (31-30).
 

- Vielä on oppimisen varaa kansainvälisen koripallon kanssa. Ajoittain pysymme mukana, mutta sitten tulee nukahduksia, jotka tällä tasolla tarkoittavat koria toisessa päässä, tyttöjen Susi All Star -joukkueen päävalmentaja Harri Jokela aloitti.
 

- Pelin taso heilahtelee jyrkästi. Välillä olemme tasavertaisia, mutta huonoimmillaan olemme todella kaukana vastustajan tasosta. Nyt olemme Linnanmäellä, kun pitäisi päästä pohjoisen aavoille. Tasaisuutta on lähdettävä hakemaan.
 

Suomen ykkönen oli pitkäraajainen Maiju Sarajärvi, joka keräsi tupla-tuplan 16 pisteellä ja 11 levypallolla. Laura Väisänen (9/7) pisti kroppansa likoon molemmissa päissä ja Tuulia Marttinen (5/0) kantoi oivasti pelintekovastuunsa vaihtopenkiltä.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Suomen poikien Susi All Star -joukkue taas pelasi noin vartin tasaisesti Latvian kanssa. Latvialaiset kuitenkin käyttivät hyväkseen Suomen 50 menetystä ja samalla noukkivat viljalti hyökkäyslevypalloja jylläten selkeään 90-58 (42-27) -voittoon.
 

- Sitten kun tuli vähän eroa, niin annoimme myös sen kasvaa liian suureksi, Suomen Susi All Star -joukkueen päävalmentaja Petka Lehtinen kertoi.
 

- Verrattuna eiliseen pystyimme ajoittain toteuttamaan hyökkäyspäässä harjoiteltuja asioita. Pystyimme tarttumaan paremmin asioihin, joissa on parannettavaa.
 

Suomalaisilta Kalle Koivunen (9/0) pystyi pelaamaan paineen alla fiksusti ja tyynesti. Jose Botti (11/5) ja Mashrur Jahan (13/2) taas väläyttelivät korintekotaidoillaan.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
19.6.2016 Maaottelu

15-vuotiaille tytöille kultaa ja hopeaa Kööpenhaminassa, pojat hopealle

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen Suomi White ja Suomi Blue kohtasivat Kööpenhaminan kutsuturnauksen loppuottelussa toisensa ja pidemmän korren veti Suomi Blue, joka voitti 69-59 (37-31). Suomen 15-vuotiaiden poikien Blue-joukkue ylsi myös turnauksen finaaliin, mutta hävisi päätösneljänneksellä fyysiselle Englannille 75-62 (24-30).

24.7.2017 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaat pojat selättivät Bosnia-Hertsegovinan EYOF-avauksessa

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue aloitti Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit voitolla, kun avauspelissä Sudenpennut kaatoivat Bosnia-Hertsegovinan lukemin 79-70 (40-35). Suomen ykkönen oli 20 pistettä ja 10 levypalloa kaapinut Thomas Exaucia.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

18.6.2017 Maaottelu

Suomen 15-vuotiaat viimeistelivät Kööpenhaminan kutsuturnauksen taistellen

Suomen 15-vuotiaalta nähtiin hyviä pelejä Kööpenhaminan kutsuturnauksen päätöspäivänä. 15-vuotiaat pojat vaihtoivat vastustajaa ja viimeistelivät Kööpenhaminan turnauksen Islannin joukkueita vastaan. Tyttöjen Blue-joukkue sijoittui sijalle 13. Suomen White-joukkue oli turnauksen 10.

17.6.2017 Maaottelu

Suomelta hyvää taistelua Kööpenhaminan 15-vuotiaiden kutsuturnauksessa

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueilta nähtiin Kööpenhaminan kutsuturnauksen toisena pelipäivänä pirteitä esityksiä. Suomen 15-vuotiaat pojat saivat uudet vastustajat Islannin joukkueista, kun White ja Blue -joukkueet olisivat pelanneet toisiaan vastaan sunnuntaina.

16.6.2017 Maaottelu

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueilla takanaan ensimmäinen päivä Kööpenhaminassa

Suomen 15-vuotiaiden poikien ja tyttöjen maajoukkueet ottivat ensiaskeleensa sudenpolulla Kööpenhaminan kutsuturnauksessa perjantaina. Suomi osallistuu turnaukseen sekä tytöissä että pojissa kahdella joukkueella.

2.12.2016 Pääjuttu

Sudenpennut jatkavat huippuopissa myös vuonna 2017

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2017 on valittu. Osa joukkueista jatkaa tutussa komennossa, mutta mukana on myös muutama nuorten maajoukkuetoimintaan palaava valmentaja.

17.6.2016 Pääjuttu

Suomen 15-vuotiailla tytöillä hieno aloituspäivä Kööpenhaminassa

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue avasi Kööpenhaminan kutsuturnauksen puhtaalla pelillä, kun Suomi voitti neljästi vastustajansa selkein numeroin. 15-vuotiaiden poikien saldo Kööpenhaminassa oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Susi All Star -joukkueet taas taipuivat sekä tytöissä että pojissa Virolle Tallinnan Baltic Cupissa.

26.7.2014 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt ja pojat voittoihin EM-kisossa

18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet voittivat omat pelinsä B-divisioonan EM-kisoissa. 18-vuotiaat jatkavat tappiottomina viemällä Makedoniaa ja 18-vuotiaat tytöt puolestaan etenivät kamppailemaan viidennestä sijata voittamalla Englannin.

21.7.2014 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt päättivät EM-kisojen alkulohkon puhtaalla pelillä

Kahden nuorten maajoukkuepelin päivänä 18-vuotiaat tytöt nappasivat tärkeän voiton Bosnia-Hertsegovinasta B-divisioonan EM-kisojen alkulohkon viimeisessä pelissä ja 15-vuotiaat pojat nappasivat kansainvälisten pelien kokemusta vöilleen voittamalla Liettuan Selection Teamin.

23.6.2014 Maaottelu

15-vuotiaat Sudenpennut saivat Tanskan kutsuturnauksesta haluamansa

15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sisääntulomaajoukkueet päättivät Tanskassa pelattavan Kööpenhaminan kutsuturnauksen sunnuntaina. Sisääntulomaajoukkueet saivat juuri sitä mitä halusivatkin: aimo annoksen kokemusta kansainvälisistä peleistä.

22.6.2014 Maaottelu

15-vuotiaat Sudenpennut jatkavat oppimista Tanskan kutsuturnauksen toisena päivänä

15-vuotiaiden poikien ja tyttöjen sisääntulomaajoukkueet päättivät toisen päivänsä Tanskassa pelattavassa Kööpenhaminan kutsuturnauksessa. Avauspäivän tavoin nuoret Sudenpennut saivat jälleen tärkeitä kansainvälisiä pelejä, jotka valmistavat heidät tuleviin koitoksiin.

21.6.2014 Maaottelu

15-vuotiailla Sudenpennuilla takana avauspäivä Tanskan turnauksessa

15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet aloittivat Tanskassa pelattavan Kööpenhaminan kutsuturnauksen avauspäivän yhteensä kahdeksalla maaottelulla. Suomella on turnauksessa kaksi joukkuetta sekä tytöissä että pojissa.

16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

24.7.2013 21:45 Maaottelu

18-vuotiaat pojat masensivat Saksan jatkoajalla

Shawn Hopkins aloitti kolmosillaan Suomen kirin, kun 18-vuotiaat pojat nujersivat EM-jatkosarjan avausottelussa Saksan jatkoajalla 85–82 (42–44, 77–77). Myös 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt pääsivät keskiviikkona maaotteluiden makuun.

23.7.2013 Maaottelu

15-vuotiaat tytöt voittoon ensimmäisessä maaottelussaan

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue (1998 ja myöhemmin syntyneet) nautiskeli 51–46 (28–18)-voittoon Liettuasta ikäluokkansa ensimmäisessä virallisessa maaottelussa Liettuan Anyksciaissa. Myös Suomen 15-vuotiaat pojat olivat vakuuttavia, kun Sarunas Marciulionisin koripalloakatemia kaatui Vilnassa suomalaispoikien käsittelyssä pistein 87–44 (44–30).

24.11.2011 Valmentajat

Sudenpennut jatkavat ammattilaisten hoivissa 2012

Suomen nuorten koripallomaajoukkueiden, ”sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2012 on valittu. Susijengit jatkavat ammattilaisvalmentajien komennossa. Viime vuosista tuttuun tapaan on valmentajien keskuudessa toteutettu tehtävänkiertoa ikäluokkien välillä.

14.7.2011 Maaottelu

16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt voittoihin, 18-vuotiaat pojat piinasivat Ranskaa

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue haki viimeisessä EM-kisoja edeltävässä maaottelussaan 84–60 (39–25)-voiton Georgiasta ja 15-vuotiaat tytöt avasivat maaottelutaipaleensa jyräämällä Viron 97–14 (50–11). 18-vuotiaat pojat puolestaan pistivät ikäluokkansa huippuihin kuuluvan Ranskan ahtaalle Tikkurilassa.

29.6.2010 Maaottelu

18-vuotiaat pojat säikyttelivät Liettuaa

Maanantaina suurinumeroisesti Liettualle hävinnyt Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue haastoi kahden vuoden takaisen Euroopan mestarin tiukkaan kamppailuun tiistaina aamupäivällä. Suomalaisrynnistyksestä huolimatta Liettua piti pintansa ja voitti toisen ottelun lukemin 76-70 (34-27).

Näytä lisää vastaavia