Sudenpennuille avausvoitto 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnoista: ”Käsittämätön suoritus henkisesti”

9.8.2021 23:25 Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue aloitti Helsingissä pelattavat MM-karsinnat voitokkaasti, kun Suomi voitti kirjavien vaiheiden jälkeen Latvian 76-75 (42-40).

Sudenpennut kaatoi Latvian MM-karsintojen avauspäivänä. Kuva: FIBA.

Latvia nousi tasoihin päätösneljänneksen puolen välin tienoilla ja lopulta 8-0-juoksullaan kuuden pisteen johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä enää vähän vajaat neljä minuuttia. Sudenpennuilla kesti hetken aikaa palautua Latvian rynnäköstä, mutta pari nopeaa hyökkäystä, joista jälkimmäinen päättyi Edit Merivirran kulmakolmoseen, toi pelin tasoihin 73-73.

Vähän yli minuutti ennen loppusummeria Suomi sai mainiolla pallonliikkeellä pelivälineen Elina Aarnisalolle, joka naulasi kulmasta suomalaisille kahden pisteen johtoaseman, jonka Fiia Hellsten venytti vapaaheitollaan vielä kolmeen. Latvia sai vielä kavennettua hyökkäyslevypallon kautta kairatulla kakkosella, mutta Suomella oli kello puolellaan.

Suomelta loukkaantui pelin tuoksinassa kaksi aloitusviisikon pelaajaa, mikä aiheutti omat ongelmansa.

– En tiedä, miten tämä temppu tehtiin, mutta olen äärimmäisen ylpeä, että sen pystyimme tekemään. Käsittämätön suoritus henkisesti. Ja vielä siinä paineessa, että pelaajat pelasivat eri rooleja kuin ovat harjoitelleet, tekivät asioita, joita eivät ole aiemmin tehneet ja pelasivat pitkiä vaihtoja väsyneinä, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä aloitti ottelun jälkeen.

Edit Merivirta pussi Suomelle yhdeksän pistettä. Kuva: FIBA

– Pitkin ottelua meillä oli vaikeuksia Latvian hyökkäyslevypallojen kanssa. Uskomattomin juttu on, että viimeisellä jaksolla, viimeisillä bensoilla saimme ne jollain tavalla kuriin.

Latvia haki kokonaisuudessaan 30 hyökkäyslevypalloa, mutta Suomi ei jäänyt kauhean taakse 28 hyökkäyslevypallollaan.

Valtaosa ottelusta – 32 minuuttia ja kolme sekuntia – kului Suomen hallinnassa. Latvia kiri vasta päätösneljänneksen aikana, mutta Suomi sai hämmästyttävästi käännettyä voiton itselleen.

Elsa Lemmilä ehti tilastoida Suomelle 18 pistettä, kahdeksan levypalloa ja kuusi torjuntaa noin 18 minuutissa ennen loukkaantumistaan. Suomen pistekuningatar oli Aarnisalo, joka tykitti 24 pistettä, kolme levypalloa, kolme syöttöä ja viisi riistoa. Hellsten taas väänsi tilastoikseen 13 pistettä, 12 levypalloa ja kuusi syöttöä.

Todellinen vaihtopenkin energiapiikki oli Wilma Tuomi, joka kokosi kuusi pistettä ja kymmenen levypalloa.

Parketin partaveitsi, Elina Aarnisalo. Kuva: FIBA

– Wilma pelasi viimeisen puolitoista erää vitospaikkaa, kun kaksi pelaajaa tippui siltä pelipaikalta. Tämä oli asia, jota olimme harjoitelleet. Jos tähän tilanteeseen joudutaan, niin Wilma on valmis. Se, millä tavalla hän onnistui tehtävässään, se oli ihan älytöntä, Räikkä kehaisi.

Latvian pistekolmikko oli Zozefine Sipolina (22/4), Elina Briede (16/3) ja Madara Smite (13/9/5 syöttöä).

Huomenna Ranskan kohtaava Suomi heitti ottelussa kolmosensa vain 3/15 (12,0%).

– Vastus on totta kai eri tasolla kuin PM-kisoissa, Ruotsi lukuun ottamatta, mutta niissä olemme heittäneet kolmoset 33,6 prosentilla. Saimme tässäkin pelissä vapaita kolmosia tukullisen, mutta prosentit jäivät valjuksi. Olemme tätä parempi joukkue heittämään, toivottavasti saamme sen pään auki.

> Ottelutilastot

Henkilöt

 
14.8.2021 23:27 Sudenpennut

Sudenpennut jäi yhden voiton päähän MM-kisapaikasta, Kreikka parempi päätösottelussa

Helsingin URHEA-hallissa pidettävät 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnat päättyivät tänään, kun päätösottelussa Suomi hävisi Kreikalle 58-54 (26-22). Suomi olisi voitolla edennyt MM-kisoihin, mutta jäi keskinäisten otteluiden vertailussa lohkokolmoseksi.

13.8.2021 23:11 Sudenpennut

Bulgaria piirun verran Sudenpentuja parempi 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnoissa

Helsingin URHEA-hallissa pidettävissä 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnoissa Suomi hävisi toiseksi viimeisessä ottelussaan niukasti Bulgarialle 61-64 (33-37). Suomella on edelleen mahdollisuudet päästä 17-vuotiaiden MM-kisoihin, mutta kisapaikka ei ole enää pelkästään omissa käsissä.

11.8.2021 23:00 Sudenpennut

Sudenpennuille äärimmäisen tärkeä voitto Saksasta 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnoissa

Helsingissä pelattavissa 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnoissa Suomi siirtyi lohkossa toiselle sijalle, kun Sudenpennut kaatoi jännittävien vaiheiden jälkeen Saksan 60-62 (30-34).

10.8.2021 23:19 Sudenpennut

Ranskan urheilullisuus liikaa Sudenpennuille 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnoissa

16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsintojen toisena päivänä Suomi kärsi ensimmäisen tappionsa, kun Ranska oli URHEA-hallissa pelatussa tiistai-illan myöhäisottelussa parempi loppulukemin 86-72 (51-32).

9.8.2021 08:13 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsintaurakka alkaa tänään Helsingissä

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue aloittaa tänään MM-karsintaottelunsa tänään URHEA-hallissa. Helsingin European Challenger -turnaukseen osallistuu kuusi maata, jotka ovat Suomen lisäksi Ranska, Latvia, Saksa, Kreikka ja Bulgaria.

6.2.2024 16:35 Sudenpennut

Sudenpentujen EM-kisojen lohkot kesälle arvottu – MU18 saa kotikisoihin mielenkiintoisen alkulohkon

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA järjesti tiistaina Saksan Freisingissa ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. Tampereen kotikisoissa esiintyvä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa alkulohkossaan Slovenian, Espanjan ja Liettuan.

5.1.2024 17:24 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme kultamitalia tuliaisiksi Tallinnan Baltic Sea Cupista

Suomen nuorisomaajoukkueet, Sudenpennut, lähti kotimatkalle kolme tusinallista kultamitaleita taskussaan Tallinnasta, kun Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sekä 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet juhlivat Baltic Sea Basketball Cupin mestaruutta.

4.1.2024 23:10 Sudenpennut

Sudenpennuille jo toinen kolmen voiton päivä Tallinnan Baltic Sea Cupissa

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat jo toistamiseen kolme voittoa neljästä mahdollisesta Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa. Suomen vastustaja turnauksen toisena päivänä oli Viro.

3.1.2024 20:07 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Baltic Sea Cupin avauspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Tallinnassa tänään alkaneessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Latvia pelaa Suomen tapaan ensi kesänä A-divisioonan EM-kisoissa 16- ja 18-vuotiaiden ikäluokissa sekä tytöissä että pojissa.

1.1.2024 16:05 Sudenpennut

Suomen nuorisomaajoukkueet valittu Tallinnassa pelattavaan Baltic Sea Basketball Cupiin 2024

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet on valittu Baltic Sea Basketball Cupiin. Perinteikäs maajoukkuevuoden käynnistävä turnaus pelataan Audentesin urheilukoulussa, Tallinnassa, 3.-5.1.2024.

Näytä lisää vastaavia