Bulgaria piirun verran Sudenpentuja parempi 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnoissa

13.8.2021 23:11 Helsingin URHEA-hallissa pidettävissä 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnoissa Suomi hävisi toiseksi viimeisessä ottelussaan niukasti Bulgarialle 61-64 (33-37). Suomella on edelleen mahdollisuudet päästä 17-vuotiaiden MM-kisoihin, mutta kisapaikka ei ole enää pelkästään omissa käsissä.

Fiia Hellsten täytti tilastosarakkeensa komeasti, kun Suomi hävisi Bulgarialle. Kuva: FIBA

Suomi sinnitteli pitkin ottelua iskuetäisyydellä, mutta summerin soidessa Bulgaria oli johtanut ottelua runsaat 31 minuuttia, Suomi vain sekuntia alle kolme.

Päätösneljänneksen puolen välin tienoilla joukkueet kamppailivat pitkään kori korista, mutta Bulgaria sai käännettyä johtoaseman itselleen. Viimeisellä minuutilla Sudenpennuilla oli vielä mahdollisuudet tasoihin tai ohitse, mutta bulgarialaiset pitivät päänsä.

– Bulgaria oli tänään parempi tuon kolme pistettä, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä aloitti.

– Bulgaria sai hyvän alun, tai ehkä me saimme huonon, tai se oli jokin noiden kahden yhdistelmä. Keräsimme itsemme kasaan, pääsimme tasoihin ja vähän ohitsekin. Paransimme ensimmäisen puoliajan jälkeen merkittävästi aggressiivisuutta ja tekemisen tasoa, mutta vahinko oli jo tapahtunut. Bulgaria oli pelin sisällä ja he alkoivat hetki hetkeltä uskomaan, että he tulevat voittamaan.

– Niin tai näin, ei meidän tarvitse laittaa päätä pensaaseen. Pelasimme tasaisen koripallo-ottelun, joka ratkaistiin viimeisellä minuutilla. Tällä kertaa voiton vei Bulgaria, Räikkä lisäsi.

Edit Pekkala ja Suomi joutuvat huomenna jännittämään ensin Bulgarian ja Saksan välistä ottelua. Kuva: FIBA

Suomen suurin yllättäjä oli Olivia Saarelainen, joka pelasi turnauksen parhaan pelinsä tilastoiden 7 pistettä ja kolme levypalloa.

– Olivia puolusti hyvin ja teki tärkeitä koreja. Hän oli toisella puoliajalla merkittävässä roolissa, että pääsimme peliin mukaan ja testaamaan, että voidaanko voittaa.

Fiia Hellsten tehtaili, jälleen kerran, monipuoliset 11 pistettä, 11 levypalloa, 7 syöttöä, kolme riistoa ja kaksi torjuntaa. Sudenpentujen pistekärki oli Elina Aarnisalo, jonka saldo oli 27 pistettä, viisi levypalloa ja kolme syöttöä.

– Elina joutui kantamaan jopa kohtuuttoman isoa kuormaa. Se on asia, jossa valmentajien täytyy auttaa joukkuetta huomenna, että saamme laajemmin onnistumisia.

Bulgarian voiton takuupelurit olivat Denitsa Manolova (12/12), Yana Karamfilova (16/6) ja Ivana Boneva (12/2).

Huomenna pelataan MM-karsintojen viimeinen ottelukierros. MM-kisapaikka ensi kesälle vaatii Suomelta voiton Kreikasta sekä Saksalle voiton Bulgariasta.

– Turnaus ei ole ohitse. Nyt pitää pyrkiä palautumaan ja selvittämään, mitä voimme tehdä Kreikkaa vastaan. Hävisimme taistelun, sota jatkuu.

> Ottelutilastot

Henkilöt

 
14.8.2021 23:27 Sudenpennut

Sudenpennut jäi yhden voiton päähän MM-kisapaikasta, Kreikka parempi päätösottelussa

Helsingin URHEA-hallissa pidettävät 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnat päättyivät tänään, kun päätösottelussa Suomi hävisi Kreikalle 58-54 (26-22). Suomi olisi voitolla edennyt MM-kisoihin, mutta jäi keskinäisten otteluiden vertailussa lohkokolmoseksi.

11.8.2021 23:00 Sudenpennut

Sudenpennuille äärimmäisen tärkeä voitto Saksasta 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnoissa

Helsingissä pelattavissa 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnoissa Suomi siirtyi lohkossa toiselle sijalle, kun Sudenpennut kaatoi jännittävien vaiheiden jälkeen Saksan 60-62 (30-34).

10.8.2021 23:19 Sudenpennut

Ranskan urheilullisuus liikaa Sudenpennuille 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnoissa

16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsintojen toisena päivänä Suomi kärsi ensimmäisen tappionsa, kun Ranska oli URHEA-hallissa pelatussa tiistai-illan myöhäisottelussa parempi loppulukemin 86-72 (51-32).

5.1.2024 17:24 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme kultamitalia tuliaisiksi Tallinnan Baltic Sea Cupista

Suomen nuorisomaajoukkueet, Sudenpennut, lähti kotimatkalle kolme tusinallista kultamitaleita taskussaan Tallinnasta, kun Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sekä 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet juhlivat Baltic Sea Basketball Cupin mestaruutta.

4.1.2024 23:10 Sudenpennut

Sudenpennuille jo toinen kolmen voiton päivä Tallinnan Baltic Sea Cupissa

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat jo toistamiseen kolme voittoa neljästä mahdollisesta Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa. Suomen vastustaja turnauksen toisena päivänä oli Viro.

3.1.2024 20:07 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Baltic Sea Cupin avauspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Tallinnassa tänään alkaneessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Latvia pelaa Suomen tapaan ensi kesänä A-divisioonan EM-kisoissa 16- ja 18-vuotiaiden ikäluokissa sekä tytöissä että pojissa.

20.7.2023 15:09 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sai revanssin Belgiasta Kisakalliossa

Eilen Belgialle hävinnyt Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sai maksettua kalavelkoja Kisakallion Susi Training Centerissä, kun Sudenpennut voitti Belgian harjoitusmaaottelussa 75-63 (47-28).

19.7.2023 20:53 Sudenpennut

Belgia kaatoi Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen Kisakalliossa

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kärsi maajoukkuevuoden ensimmäisen tappionsa Kisakallion Susi Training Centerissä pelatussa harjoitusmaaottelussa. Belgia oli pääsi juhlistamaan vierasvoittoa Sudenpennuista loppunumeroin 57-69 (32-43).

4.1.2023 23:18 Sudenpennut

Sudenpennuilla kolmen Viro-voiton ilta Baltic Sea Cupin toisena päivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet jatkoivat pelejään Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa, jossa Sudenpennut pääsi tuulettamaan kolmen voiton päivää Viroa vastaan.

3.1.2023 21:04 Sudenpennut

Sudenpennut aloitti maajoukkuevuotensa Tallinnassa – Baltic Sea Cupin avauspäivänä Latvia kaatui kahdesti

Suomen nuorten maajoukkueet aloittivat taipaleensa maajoukkuevuoden 2023 parissa Tallinnan perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa. Turnauksen avauspäivänä Sudenpennut kellisti Latvian kahdesti neljästä ottelusta.

Näytä lisää vastaavia