Salinille hieno merkkipaalu Espanjassa – suomalaisvalmentajille komea päänahka Saksassa

1.2.2021 23:49 Sasu Salin sai viikonloppuna 200 ottelua täyteen Espanjan liigassa ja juhlisti sitä komealla voitolla. Saksassa Tuomas Iisalon päävalmentama Merlins Crailsheim sen sijaan järjesti sensaation kaatamalla Bayern Münchenin tähtisikermän.

Sasu Salin sai 200 ottelua täyteen Espanjan liigassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sasu Salin juhlisti komeaa merkkipaalua, kun hän pelasi 200. pelinsä Espanjan liigassa lauantaina. Salinin merkkipäivän kunniaksi Teneriffa kaatoi Andorran vieraskentällä 89-83 (43-41). Salin pommitti juhlapäivänään 15 pistettä ja otti kaksi levypalloa. Emir Sulejmanovicin tilastoihin kirjattiin kaksi levypalloa. Teneriffa on Espanjan liigassa kolmantena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Saksan Bundesliigassa nähtiin jättiyllätys, kun Merlins Crailsheim voitti jatkoajan jälkeen Euroliiga-joukkue Bayern Münchenin vieraskentällä 105-103 (92-92, 44-46). Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Merlins on sarjassa upeasti toisena.

- Meillä oli mahdollisuus voittaa peli jo varsinaisella peliajalla, mutta Bayern näytti silloin tasonsa. Jatkoajalla me osoitimme kuitenkin luonteemme ja jatkoimme pelaamista sekä taistelua, Iisalo pohdiskeli Bundesliigan sivuilla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

ProA:ssä Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen hävisi Paderbornin vieraana 81-87 (40-31). Elias Valtonen ei ollut Tigersin kokoonpanossa loukkaantumisen takia. Tigersin saldo on viisi voittoa ja yhdeksän tappiota.
Ottelutilastot

Italian liigassa Petteri Koponen jäi pisteittä, kun Reggiana taipui Brindisin vieraana 70-79 (32-35). Reggiana on sarjassa yhdeksäntenä.
Ottelutilastot

Topias Palmi oli Cremonan parhaimmistoa 10 pisteen, levypallon ja kahden syötön tilastoilla, mutta Virtus Bologna oli vahvempi voittaen 88-75 (42-35). Cremona on tasapisteissä Reggianan kanssa.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg jatkoi vahvoja otteitaan kaadettuaan Choletin niukasti 75-72 (41-36). Strasbourgilla on nyt viisi voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Ranskan LM1:ssä Marius van Andring pääsi tositoimiin yli kolmen kuukauden tauon jälkeen, mutta Lorient hävisi kärkiottelussa La Rochellelle 70-79 (28-42). Van Andringa kasasi kuusi pistettä, kaksi levypalloa ja syötön. Lorient on sarjassa toisena kahdeksalla voitolla ja kolmella tappiolla.
Ottelutilastot

Erik Murphyn Fukushima Firebonds nappasi viikonloppuna kaksi tärkeää voittoa Earthfriends Tokoy Z:sta.

Ensimmäisessä pelissä Murphy teki 11 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Firebondsin voittaessa 81-62 (43-29). Murphyn tilastoihin merkittiin myös kaksi syöttöä, riisto ja kaksi torjuntaa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toisessa pelissä Firebonds lensi 87-55 (44-33)-voittoon. Murphyn riville kirjattiin 15 pistettä, kuusi levypalloa ja kolme syöttöä.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigassa Alexander Madsen kirjautti kahdeksan pistettä, seitsemän levypalloa, neljä syöttöä, kaksi riistoa ja kaksi torjuntaa, kun VEF Riika voitti Ventspilsin 99-87 (50-44). VEF Riika pitää Latvian lohkon kärkipaikkaa.
Ottelutilastot

Edon Maxhuni oli jälleen Pärnun kantavia voimia Tallinna Kalev/TLÜ:n kaatuessa 91-82 (54-40). Maxhuni auttoi Pärnua 12 pisteen, yhden levypallon, kuuden syötön ja riiston tilastoilla. Pärnu pitää Viron lohkon piikkipaikkaa.
Ottelutilastot

Puolan liigassa Carl Lindbomin Stal Ostrow Wielkopolskin pitkä voittoputki katkesi King Szczecinin vieraana 67-77 (34-47). Lindbom heitti kolme pistettä, otti kolme levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja riisti kertaalleen. Stal Ostrow Wielkopolski on nyt neljäntenä.
Ottelutilastot

 
16.3.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon Bonn varmisti lohkovoiton Mestarien liigassa - Alexander Madsenin AEK sinetöi jatkopaikan

Tuomas Iisalon valmentama Bonn varmisti Mestarien liigan jatkolohkon voiton. Alexander Madsenin AEK sen sijaan varmisti paikan puolivälierissä.

13.3.2023 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen Rostock pönkitti pudotuspelihaaveita tärkeällä voitolla

Elias Valtosen Seawolves Rostock nousi pudotuspelipaikan kantaan, kun se otti viikonloppuna tärkeän voiton. Tärkeitä voittoja juhlivat myös Sasu Salin, Mikael Jantunen ja Alexander Madsen.

9.3.2023 09:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn varmistivat puolivälieräpaikat Mestarien liigassa

Teneriffa jatkaa Mestarien liigan voiton puolustamista, kun se sinetöi paikan puolivälieriin. Saman tempun teki Tuomas Iisalon valmentama Bonn. He saattavat saada seuraa vielä Alexander Madsenin AEK:sta, joka otti ison voiton.

6.3.2023 10:39 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi liekitti 29 pistettä Romaniassa

Topias Palmi palasi maajoukkuetauolta hyvässä iskussa, kun hän upotti 29 pistettä johdattaessaan Craiovan voittoon Romanian liigassa.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

19.2.2023 23:11 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffalle kirvelevä finaalitappio cupissa

Sasu Salin ei päässyt toistamiseen viikon sisään nostelemaan pokaalia, kun Teneriffa joutui pettymään Espanjan cupissa häviämällä finaalissa. Alex Murphy ei sen sijaan jatka Levanga Hokkaidon riveissä.

18.2.2023 08:56 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Espanjan cupin välieriin

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana ja Sasu Salinin Teneriffa raivasi tiensä välieriin. Kreikan cupissa Alexander Madsenin AEK eteni niin ikään välieriin.

13.2.2023 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli FIBA Intercontinental Cupin voittoa

Sasu Salin pääsi juhlimaan toista kertaa urallaan FIBA Intercontinental Cupin voittoa, kun Teneriffa kaatoi finaalissa brasilialaisen Sao Paulon.

12.2.2023 08:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin siivitti Teneriffan FIBA Intercontinental Cupin finaaliin

Sasu Salin oli tarkkakätisenä, kun Teneriffa eteni FIBA Intercontinental Cupin finaaliin ja Shawn Hopkins johdatti Craiovan Romanian cupin välieriin. Mikael Jantunen auttoi Trevison tärkeään voittoon Italiassa.

10.2.2023 12:55 Susijengi

Miro Littlelle kutsu NBA:n Basketball Without Borders -maailmanleirille

Susijengin viime kesän EM-kisajoukkueessa esiintynyt ja paraikaa high school -koripalloa Yhdysvalloissa pelaava Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Miro Little, 18, on saanut kutsun NBA:n All-Star -viikonlopun yhteydessä Salt Lake Cityssä järjestettävälle Basketball Without Borders -maailmanleirille 17.-19. helmikuuta.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

9.2.2023 09:10 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn kiinni jatkopaikassa Mestarien liigassa – Maxhuni ja Palmi tulikuumina

Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tukevat otteet jatkopaikoista. Edon Maxhunin 28 pisteen iltapuhde ja Topias Palmin 22 pistettä eivät sen sijaan riittäneet voittoihin FIBA Europe Cupissa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

2.2.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajille kovia pisteitä, hienoja voittoja ja kirveleviä tappiota eurokentillä

Susijengin pelaajat olivat vahvassa iskussa viikon peleissä Mestarien liigassa, FIBA Europe Cupissa ja kansallisissa sarjoissa. Topias Palmi ja Remu Raitanen rikkoivat 20 pisteen rajapyykin ja muutkin tositoimissa olleet pääsivät kymmenen paremmalle puolelle.

26.1.2023 09:47 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkoi jatkolohkovaihe – Maxhuni ja Palmi tehokkaina FIBA Europe Cupissa

Mestarien liigassa saatiin 16 parhaan joukkueen kesken pelattava jatkolohkovaihe käyntiin ja FIBA Europe Cupissa Edon Maxhuni piti Merlins Crailsheimin kiinni jatkopaikassa, kun taas Craiovan jatkohaaveet menivät Topias Palmin vahvasta pelistä huolimatta.

23.1.2023 10:07 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni heitti Merlins Crailsheimille tärkeän voiton

Edon Maxhuni oli viikonlopun suomalaisnimi, kun hän heitti 24 pistettä siivittäessään Merlins Crailsheimin tärkeään voittoon. Ilari Seppälä sai koneensa käyntiin Ranskassa, Alex Murphy jatkoi vahvasti Japanissa ja Mikael Jantunen flirttaili tupla-tuplan kanssa Italiassa.

15.1.2023 23:25 Suomalaiset ulkomailla

Anton Mirolybovista ja Aleksi Koskisesta Itävallan cupin mestareita

Anton Mirolybov ja Aleksi Koskinen täydensivät palkintokaappiaan sunnuntaina Itävallan cupin mestaruudella, kun kaksikon luotsaama Swans Gmunden pääsi nostelemaan pokaalia.

Näytä lisää vastaavia