Miesten ja naisten EM-karsintaottelut samojen kattojen alla

4.3.2010 Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet pelaavat ensi elokuussa paikoista EM-lopputurnaukseen 2011. Molemmilla maajoukkueilla on edessään neljä kotiottelua huippumaita vastaan. Suomen Koripalloliitto järjestää samoille päiville osuneet miesten ja naisten kotipelit ns. tuplamaaotteluina Vantaan Energia Areenalla ja Espoon Barona Areenalla.

Ensi elokuussa suomalaisilla korisfaneilla on mahdollisuus viettää neljä vauhdikasta korispäivää, kun Suomen miesten ja naisten maajoukkueet pelaavat EM-karsintojen kotipelinsä peräkkäin samoissa pelipaikoissa.

Viime kesänä Suomen miesten maajoukkue teki kahdessa peräkkäisessä ottelussa Energia Areenan katsojaennätyksensä.

Suomen onnistui viime kesänä lyödä mm. Ranskan NBA-tähdet, jotka poistuivat Vantaalta tappio niskassaan Suomen juhliessa.

Suomen maajoukkueiden pelatessa viimeksi tuplamaaottelut juhlivat Suomen naisten maajoukkue A-divisioonapaikkaansa voitettuaan tarvittavalla korierolla Slovenian.

Ensi elokuussa Suomen miehet puolustavat kotikenttiään Italiaa, Israelia, Latviaa ja Montenegroa vastaan. Kuvat: Tytti Nuoramo & Tomi Kaminen & Francois Perthuis.

Neljästä tuplamaaottelupäivästä kolme järjestetään Vantaalla. Keskiviikkona 11.8. Suomen maajoukkueet piipahtavat Espoon Barona Areenalla, jossa miehet kohtaavat Israelin ja naiset Montenegron.

EM-karsintaurakkansa maajoukkueet käynnistävät torstaina 5.8., jolloin Vantaan Energia Areenan parketilla miehet ottavat mittaa Montenegrosta ja naiset Turkista.

Vantaalla pelataan myös 23.8. ja 29.8. Maanantaina 23.8. Suomen miehet saavat vastaansa todennäköisesti kolmen NBA-miehen tähdittämän Italian ja naiset kohtaavat Unkarin. Sunnuntaina 29.8. Suomen maajoukkueet päättävät EM-karsintarupeamansa Latviaa (miehet) ja Bulgariaa (naiset) vastaan.

Suomen maajoukkueilla on hyviä muistoja tuplamaaotteluista. Tuoreimpana näistä muistetaan vuoden 2007 mieleenpainuva koripallopäivä Energia Areenalla, jossa naisten maajoukkue varmisti korieron turvin A-divisioonapaikkansa voittamalla Slovenian 18 pisteellä ja hurmiossa pelannut miesten maajoukkue nousi A-divisioonaan läksyttämällä Romaniaa lukemin 111-61.

- Meillä on ilo tarjota taas suomalaisyleisölle sekä miesten että naisten huippukoripalloa huippuareenoilla. Viime vuoden tapaan teemme unohtumattomat tapahtumat oheisohjelmineen ja toivomme luonnollisesti upeasti esiintyneille maajoukkueillemme niiden ansaitseman tuen kotiyleisöltä, kommentoi Koripalloliiton toiminnanjohtaja Kenneth Lindholm tulevia maaotteluita.

Viime elokuussa Suomen miesten maajoukkue teki Energia Areenan katsojaennätyksensä kahdessa peräkkäisessä ottelussa, kun ensin Italia-ottelua seurasi 2818 katsojaa ja vajaata viikkoa myöhemmin Ranska-maaottelun kaikki 3354 pääsylippua myytiin loppuun jo ennakkoon.

Ranska-maaottelussa yleisöä viihdytti Ranskan NBA-tähdet sensaatiomaisesti voittaneen Suomen maajoukkueen lisäksi maailmankuulu akrobaatti- ja donkkiryhmä Crazy Dunkers.

Tähtisadetta taas luvassa

Ranskan vetonaulana toimi viime vuonna kolminkertainen NBA-mestari Tony Parker ja tukku muita NBA-pelureita. Italiallakin oli heittää suomalaisyleisön eteen NBA-miehet Andrea Bargnani ja Marco Belinelli.

Ensi elokuussa Suomen miesten karsintavastustajien taso ei kalpene viime vuoteen verrattuna. Suomi arvottiin huippukovaan lohkoon tammikuussa järjestetyissä arvonnoissa. Suomen vastuksiksi nostettiin Italian NBA-tähdet sekä EM-kisojen vakiokävijät Israel ja Latvia sekä koko karsintarupeaman musta hevonen, sarjanousija Montenegro.

Suomen naisten tulevista vastustajista Turkki ja Unkari esiintyivät viime kesänä EM-lopputurnauksessa.

Miesten karsintojen kolmessa alkulohkossa pelataan kaksinkertaiset sarjat, joiden päätteeksi lohkoykköset sekä kaksi parasta lohkokakkosta etenee Liettuassa 2011 pelattavaan Eurobasket-lopputurnaukseen. Naisten karsintojen neljästä lohkosta kustakin etenee kaksi parasta suoraan Puolan kisoihin 2011.

Koripalloliitto tiedottaa elokuun maaotteluiden alkamisajoista sekä lipunmyynnin käynnistämisestä lähiaikoina.

Miesten ja naisten EM-karsintojen kotiottelut 2010

HUOM! (m) = miehet, (n) = naiset. Otteluiden alkamisajat päätetään myöhemmin.

to 05.08.

Suomi - Montenegro

(m)

Energia Areena, Vantaa

to 05.08.

Suomi – Turkki

(n)

Energia Areena, Vantaa

ke 11.08.

Suomi – Israel

(m)

Barona Areena, Espoo

ke 11.08.

Suomi – Montenegro

(n)

Barona Areena, Espoo

ma 23.08.

Suomi – Italia

(m)

Energia Areena, Vantaa

ma 23.08.

Suomi – Unkari

(n)

Energia Areena, Vantaa

su 29.08.

Suomi - Latvia

(m)

Energia Areena, Vantaa

su 29.08.

Suomi - Bulgaria

(n)

Energia Areena, Vantaa

Lue myös seuraavat artikkelit

Lisätiedot: Suomen maajoukkueet

Henkilöt

 
13.3.2012 06:57 Pohjoinen alue

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käynnistynyt

Ennakkolipunmyynti Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueiden EM-karsintaotteluihin on käynnissä. Pääsyliput ovat lunastettavissa viime vuodesta tutuin hinnoin Lippupalvelusta, joka hoitaa lipunmyyntiä. Suomen miesten ”Susijengi” saalistaa EM-paikkaa 17.8.-11.9.2012 Helsingin Jäähallissa pelattavissa karsintaotteluissa. Naisten karsinnat pelataan Tikkurilan Valtti Areenalla 13.6.-14.7.2012.

3.2.2012 EM-karsinnat

Suomen miehet pelaavat Helsingin Jäähallissa, naiset Tikkurilan Valtti Areenalla

Suomen Koripalloliitto on valinnut aikuisten maajoukkueiden pelipaikat ensi kesän EM-karsintojen kotiotteluille. EM-kisoissa yhdeksänneksi venyneen Suomen miesten maajoukkueen eli ”Susijengin” kotiluolana säilyy Helsingin Jäähalli. Korisnaiset pelaavat puolestaan kotiottelunsa Tikkurilan Valtti Areenalla, Vantaalla. Myös kotiotteluiden ajankohdat ovat tarkentuneet.

30.4.2010 EM-karsinnat

Basket.fi-sivut avattu Facebookissa – osallistu kisaan!

Suomen Koripalloliitto on avannut ”Basket.fi – Korista 24/7” –sivut yhteisöpalvelu Facebookissa. Avajaisten kunniaksi Facebook-sivulla on tarjolla muun muassa kilpailu, jonka pääpalkintona on Nokia 97 mini –multimedialaite Comes with Music –palvelulla.

30.4.2010 EM-karsinnat

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käyntiin

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet isännöivät elokuussa neljää todellista huippukoris-iltaa. Ennakkolipunmyynti on käynnistynyt 5.8., 11.8., 23.8. ja 29.8. pelattaviin EM-karsintaotteluihin. Suomen miehet ja naiset pelaavat ottelunsa peräkkäin samassa hallissa, jonka lisäksi tapahtumiin tuo viimevuotiseen tapaan lisämausteensa nimekkäät ja vauhdikkaat oheisohjelmat.

13.2.2007 Pohjoinen alue

Vantaan Energia Areena maajoukkueiden uusi kotiluola

Suomen Koripalloliitto ja Vantaan Energia Areena ovat sopineet ensi kesän miesten ja naisten maajoukkueita koskevasta yhteistyöstä. Myyrmäen urheilupuistoon rakennettu ja uutuuttaan kiiltävä Energia Areena toimii koripallon lippulaivojen kotiluolana tulevissa EM-karsintaotteluissa. Areenalle mahtuu koripallo-otteluihin 2600 katsojaa.

22.4.2004 Pohjoinen alue

EM-karsintojen kotiottelupaikat valittu – YLE vahvasti mukana

Miesten ja naisten maajoukkueet pelaavat ensi syyskuussa viisi EM-karsintojen otteluaan Suomen kamaralla. Pelipaikat kyseisille otteluilla on valittu. Suomen Koripalloliitto on myös solminut EM-karsintoja koskevan televisiointisopimuksen YLE:n kanssa, joka takaa kattavan näkyvyyden Suomi-koriksen lippulaivoille.

11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

28.11.2013 12:45 Yhteistyökumppanit

Susijengi Joulupuu-keräyksen suojelijaksi, korisperhe laajasti hyvällä asialla

Suomalainen koripalloperhe tekee tänä jouluna hyvää monellakin rintamalla. Miesten maajoukkue eli Susijengi on lupautunut valtakunnallisen Joulupuu-keräyksen suojelijaksi, kun taas liigatasolla Catz Lappeenrantaa ja KTP-Basketia edustavat sisarukset Dionne ja Michael Poundsin ovat haastaneet miesten ja naisten pääsarjaseurat lahjakeräykseen vähävaraisille perheille.

7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

28.3.2013 09:47 EM-karsinnat

Lipunmyynti kesän maaotteluihin käynnistynyt!

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisön edessä ensi kesänä. Lipunmyynti Susijengin valmistaviin maaotteluihin Hartwall Areenalle sekä Naarassusien EM-karsintoihin on käynnistynyt.

Näytä lisää vastaavia