Vantaan Energia Areena maajoukkueiden uusi kotiluola

13.2.2007 Suomen Koripalloliitto ja Vantaan Energia Areena ovat sopineet ensi kesän miesten ja naisten maajoukkueita koskevasta yhteistyöstä. Myyrmäen urheilupuistoon rakennettu ja uutuuttaan kiiltävä Energia Areena toimii koripallon lippulaivojen kotiluolana tulevissa EM-karsintaotteluissa. Areenalle mahtuu koripallo-otteluihin 2600 katsojaa.

Miesten maajoukkue kohtaa Energia Areenalla B-divisioonan EM-karsinnoissa Islannin 25.8. ja Luxemburgin 5.9. sekä todennäköisen jatkopelinsä 11.9. tai 15.9. Lisäksi miehet pelaavat karsintasavottansa aikana vierasottelut Itävallassa (21.8.) ja Georgiassa (1.9.).  

Naisten maajoukkueen haasteet ovat A-divisioonan EM-jatkokarsinnassa, jossa Suomi saa Vantaalle vieraakseen Puolan 29.8. ja Slovenian 15.9. Vierasottelut ovat maajoukkueen ohjelmassa 5.9. Sloveniassa ja 8.9. Puolassa. 

EM-karsintaotteluiden lisäksi miesten maajoukkue pelaa Energia Areenalla 16.-17. elokuuta maaottelut Irlantia vastaan.  

”Suomen paras halli” 

Koripalloliiton ja Energia Areenan välisestä yhteistyöstä sovittiin tiistaina Vantaalla. Sopimusosapuolet eivät tyytyväisyyttään allekirjoitustilaisuudessa peitelleet.  

- Uudelle areenalle on hieno asia saada yksi valtalajeista asiakkaaksi. Yhteistyö on kova juttu myös Vantaan kaupungille ja kaupungin imagolle, kertoi Energia Areenan toimitusjohtaja Erkki Salo.  

- Energia Areena on Suomen paras halli sisäpalloilulle ja on luontevaa, että koripallon lippulaivat pelaavat siellä, kommentoi Koripalloliiton toiminnanjohtaja Markku Salmikivi.  

Koripalloliiton huippu-urheilun johtaja ja miesten maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann ei kehujaan uutta pelihallia kohtaan säästellyt.  

- Tämä on kaunis halli, johon, turkulaisia lainatakseni, tykästyy helposti. Olen vuosien varrella nähnyt paljon halleja ja kyllä tämä menee listallani viiden parhaan joukkoon. Halli huokuu suomalaisuutta, puuta ja valoa. Kun halliin kävelee sisään, tulee hyvä fiilis, Dettmann ylisti.  

”Vantaalla urheilun merkityksen ymmärrystä” 

Vaikka Dettmann myhäilee uuden areenan valmistumisesta, ei suomalaiselle liikuntapaikkarakentamiselle heru samanlaisia ylistyssanoja.  

- On koripallon kannalta luonnollista, että tällainen halli on pääkaupunkiseudulla, koska myös meidän lajimme on vahvasti keskittynyt tänne. Sitä pidän kuitenkin yllättävänä, että halli ei ole pääkaupungissa. Vantaa näyttääkin hallitsevan yksinoikeudella kotimaisen sisäpalloilun pelipaikkamarkkinoita, latasi Dettmann.  

- On ilo nähdä, että sentään Vantaalla on sellaisia poliittisia päättäjiä, jotka ymmärtävät urheilun tapana sitouttaa ihmiset ympäristöön. Identiteettiä ei voi syntyä, jos ei ole suorituspaikkoja.  

Koripallomaajoukkueet ovat viime vuosien ajan pelanneet tärkeimmät maaottelunsa jäähalleissa, joissa yleisö on jäänyt valitettavan kauas pelikentästä.  

Energia Areenalla on katsomot koripallokentän molemmissa sivuissa ja päädyissä, joka takaa tiiviin tunnelman niin katsojille kuin pelaajillekin. Kaikkiaan istuinpaikkoja on 2600.  

- Energia Areenalla katsojille tarjotaan ensimmäistä kertaa mahdollisuus päästä lähes näyttämölle ja todella kiinni peliin. Katsomot ovat niin lähellä pelikenttää, että he näkevät pelaajien kasvonpiirteet ja tunteidenpurkaukset, koko pelin draaman. Tässä on sisäpalloiluiden vahvuus – pelikentät ovat nyky-yhteiskunnassa niitä harvoja paikkoja, joissa tunteenpurkaukset ovat sallittuja. Jopa katsomossa, päättää Dettmann.Lisätietoja: /maajoukkueet/
 
13.3.2012 06:57 Pohjoinen alue

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käynnistynyt

Ennakkolipunmyynti Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueiden EM-karsintaotteluihin on käynnissä. Pääsyliput ovat lunastettavissa viime vuodesta tutuin hinnoin Lippupalvelusta, joka hoitaa lipunmyyntiä. Suomen miesten ”Susijengi” saalistaa EM-paikkaa 17.8.-11.9.2012 Helsingin Jäähallissa pelattavissa karsintaotteluissa. Naisten karsinnat pelataan Tikkurilan Valtti Areenalla 13.6.-14.7.2012.

22.4.2004 Pohjoinen alue

EM-karsintojen kotiottelupaikat valittu – YLE vahvasti mukana

Miesten ja naisten maajoukkueet pelaavat ensi syyskuussa viisi EM-karsintojen otteluaan Suomen kamaralla. Pelipaikat kyseisille otteluilla on valittu. Suomen Koripalloliitto on myös solminut EM-karsintoja koskevan televisiointisopimuksen YLE:n kanssa, joka takaa kattavan näkyvyyden Suomi-koriksen lippulaivoille.

2.6.2016 10:40 Pohjoinen alue

Uudet Susijengi-fanituotteet julkaistu, ennakkotilattavissa 7.6. saakka

Suomen koripallomaajoukkueiden uudet adidas-peliasut sekä –fanituotteet on julkaistu. Samalla Koripalloliitto tarjoaa innokkaimmille Susijengi-faneille mahdollisuuden ennakkotilata susiperheen uusia fanituotteita. Ennakkotilauksia voi tehdä tiistaihin 7.6. saakka.

1.9.2015 08:02 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä tiistaina 1.9.

Tiistaina 1.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin tulevaan EM-kisaurakkaan. Numerossa mm. Sasu Salinin ja Erik Murphyn henkilökuvat, Suomen alkulohkovastustajien esittely, kisojen seurantaopas ja katsaus Susijunnujen superkesään.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

30.5.2012 Pohjoinen alue

Peräti 29 kotimaaottelun kesä käynnistyy perjantaina 1.6.

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesän aikana peräti 29 maaottelua kotimaassa. Suomalaisyleisöllä on mahdollisuus nähdä ”Susijengit” saalistamassa Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella. Kotimaaotteluiden kesän käynnistää Suomen naisten maajoukkue kohtaamalla huippumaa Liettuan Pasilassa 1.6. ja 2.6.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

5.12.2008 Pohjoinen alue

Korisnaiset taistelevat A-divisioonan paikastaan Forssassa ja Lahdessa

Suomen naisten koripallomaajoukkue pelaa huipputärkeät kotiottelunsa Bosnia-Hertsegovinaa, Iso-Britanniaa ja Romaniaa vastaan tammikuussa Forssassa ja Lahdessa. Kyseisissä otteluissa on panoksena kaksi paikkaa Euroopan A-divisioonassa.

Näytä lisää vastaavia