Marianne Kalin kauden ennätyspisteille NCAA:ssa

7.1.2019 08:47 Hofstran yliopiston Marianne Kalin syttyi konferenssiavauksessa ja heitti kauden piste-ennätyksensä 17 pistettä. Sara Rokkasen ja Ninni Salmen joukkueet nappasivat voitot ensimmäisistä konferenssikohtaamisistaan ja kasvattivat näin voittoputkiaan.

Kolmatta kauttaan rapakon takana pelaava Marianne Kalin on lunastanut paikkansa Hofstran avausviisikosta. Kuva: Ville Vuorinen.

Hofstra aloitti CAA-urakkansa viikonloppuna William & Marya vastaan. Ottelun tehokkaimpiin kuului kauden ennätyksensä 17 pistettä heittänyt Marianne Kalin, joka uurasti myös puolustuspäässä kahmien kolme levypalloa ja torjuen kolmesti 31 minuutin aikana. Sandra Karsten jäi neljässä peliminuutissaan ilman tilastomerkintöjä. Ottelu päättyi lopulta Hofstran niukkaan tappioon lukemin 60-55 (39-27).

Hofstra-William & Mary

Viikonlopun toisessa kamppailussaan Hofstra joutui toteamaan Elonin paremmaksi lukemin 77-64 (38-34). Kalin upotti 20 minuutissa kolme pistettä ja nappasi neljä levypalloa. Karsten merkkautti yhdeksässä minuutissa yhden hyökkäyslevypallon.

Hofstra-Elon

San Franciscon tasainen WCC-konferenssin kamppailu Santa Claraa vastaan eteni jatkoajalle ja päättyi lopulta Santa Claran 71-66 (22-34, 60-60)-voittoon. Kia Vaalavirta ylsi 16 peliminuutissaan kolmeen pisteeseen ja merkkautti lisäksi kolme levypalloa, yhden syötön sekä yhden riiston.

Ottelutilastot

Rokkanen ja Salmi jatkavat voittoputkissa

Sara Rokkasen Toledo aloitti MAC-konferenssiavauksensa menestyksekkäästi kaataen Ball Staten kotonaan numeroin 58-65 (24-33) ja venyttäen samalla voittoputkensa kolmeen. Rokkanen viimeisteli 18 minuutissa kaksi pistettä sekä yhden levypallon, syötön ja riiston.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Myös Ninni Salmen tähdittämä Northern Illinois selviytyi MAC-konferenssin avauksestaan voittajana nujertaessaan Miamin luvuin 71-82 (31-44). Salmi jäi kahdessa minuutissa ilman tilastomerkintöjä. Onnistuneella konferenssiavauksellaan ”Huskies” kasvatti putkensa viiteen peräkkäiseen voittoon.

Koskimies ja Augustin joukkueineen takaisin voitonmakuun

Elina Koskimiehen American onnistui katkaisemaan yli kuukauden kestäneen tappioputkensa voittaessaan Colgaten kotonaan 57-76 (31-49). Koskimies tehoili 32 minuutissa 11 pistettä, viisi levypalloa ja yhden riiston.

Robert Morris palasi NEC-avauksessaan voittojen tielle kukistaen Mount St. Mary’sin lukemin 58-70 (21-30). Nina Augustin ehti pussittaa neljä pistettä, tarjoilla neljä syöttöä sekä riistää kerran 19 minuutissa ennen virhetilinsä täyttymistä.

Hallitseva mestari jyräsi Lahtisen Georgia Techin

Georgia Tech sai kokea ACC-konferenssin kovuuden kohdatessaan hallitsevan NCAA-mestarin Notre Damen. Tällä kaudella toiseksi rankattu Notre Dame pudotti vastustajansa kyydistä ensimmäisellä puoliajalla eikä päästänyt Georgia Techiä enää nousemaan, vaan otti kamppailusta voiton numeroin 76-55 (39-22). Lotta-Maj Lahtinen pelasi ottelussa kahdeksan minuuttia ja viimeisteli kolme pistettä.

Marika Korpisen George Mason avasi A-10-konferenssiurakkansa vieraissa ottelulla Davidsonia vastaan. Kotijoukkue vei lopulta tiukan taiston nimiinsä lukemin 59-67 (36-35). Korpinen kirjautti 30 peliminuutissa yhdeksän pistettä, viisi levypalloa ja kaksi syöttöä.

Variksen Grand Canyonille jatkoaikavoitto

Grand Canyonin ja Seattlen tasaisessa kohtaamisessa ratkaisu saatiin vasta kolmannella jatkoajalla, kun Grand Canyonin Sharon Miller upotti onnistuneen kakkosen viimeisillä sekunneilla ja iski taululle voittolukemat 74-73 (50-50, 56-56, 64-64). Venla Varis jäi pelaamassaan seitsemässä minuutissa pisteittä.

Manhattan joutui taipumaan toisessa MAAC-kohtaamisessaan tappioon matkatessaan Niagaran vieraaksi ja tämän napatessa pisteet kotiin loppunumeroin 51-61 (30- 27). Tuuli Menna urakoi ottelun korkeimman levypallomäärän kahmien 13 levypalloa ja takoi lisäksi 33 minuutissa viisi pistettä, yhden syötön sekä yhden riiston. Sini Mäkelä pelasi 23 minuuttia ja taisteli joukkueelleen kolme pistettä, kaksi riistoa, yhden levypallon, yhden syötön sekä torjunnan.

Ella Väätäsen Long Island avasi NEC-konferenssin ottelunsa niukalla tappiolla Bryantia vastaan. Ottelu päättyi lukemin 62-69 (26-37). Väätänen heitti joukkueelleen 11 minuutissa neljä pistettä.

18.3.2019 10:44 NCAA

Nina Augustinin Robert Morris konferenssimestaruuteen

Naisten yliopistosarjassa Robert Morris ylsi Nina Augustinin johdolla konferenssinsa mestaruuteen ja varmisti paikkansa kovatasoisessa NCAA-lopputurnauksessa.

8.3.2019 09:56 NCAA

Varis, Lahtinen, Kalin ja Augustin joukkueidensa tehokkaimpina NCAA-kentillä

Lotta-Maj Lahtinen ja Marika Korpinen saivat kokea yliopistosarjan pudotuspelien tylyyden, kun molempien kausi päättyi niukan tappion seurauksena.

4.3.2019 10:00 NCAA

Augustinin yliopistojoukkue Northeast-konferenssin runkosarjan voittoon

Naisten NCAA:ssa konferenssien runkosarjat lähenevät loppuaan ja tulivat muutamien suomalaisnaisten osalta päätökseen jo viikonlopun aikana. Ottelut jatkuvat pudotuspelien muodossa.

1.3.2019 08:32 NCAA

Rokkanen, Augustin ja Koskimies kaksinumeroisille lukemille

Naisten NCAA-kentillä Sara Rokkanen, Nina Augustin ja Elina Koskimies ylsivät kukin voittoon ja yli kymmenen pisteen suoritukseen konferenssien runkosarjojen lähetessä loppuaan.

2.2.2019 08:21 NCAA

Lahtinen ennätyspisteille Georgia Techin trillerissä

NCAA:ssa kolme suomalaisnaista ylsi kaksinumeroisille lukemille, kun Lotta-Maj Lahtinen merkkautti tulokaskauden ennätyksekseen 14 pistettä, Elina Koskimies viimeisteli voittoputken jatkuessa 16 pistettä ja Sandra Karsten oli joukkueensa tehokkain 10 pisteellä.

30.1.2019 19:52 NCAA

Viimeistä NCAA-kauttaan pelaava Elina Koskimies: ”Isompaa roolia ei saa ilmaiseksi”

American Universityä edustava Elina Koskimies on noussut neljässä vuodessa joukkueensa avainpelaajaksi. Tällä kaudella tähtäimessä on konferenssivoitto sekä NCAA-turnaus, sen jälkeen Euroopan ammattilaiskentät.

28.1.2019 09:00 NCAA

Augustin sivusi piste-ennätystään, Kalinille komea tupla-tupla

Hofstran Marianne Kalin ylsi naisten NCAA-parketeilla kauden ensimmäiseen tupla-tuplaansa joukkueen napatessa konferenssissaan tärkeän avausvoiton. Nina Augustin tehoili Robert Morrisin paidassa 14 pistettä johdattaen joukkueensa seitsemänteen peräkkäiseen voittoon.

21.1.2019 09:00 NCAA

American jatkaa voittoputkessa - Koskimies tehokkain 20 pisteellä

Elina Koskimies ja Nina Augustin esittivät loisto-otteita molempien johdattaessa joukkueensa jo viidenteen peräkkäiseen voittoon naisten NCAA:ssa. Lotta-Maj Lahtinen sai vastuuta kovassa paikassa Georgia Techin napatessa taisteluvoiton Syracusesta.

14.1.2019 08:47 NCAA

Augustinin yliopisto voittoputkessa, Koskimies 17 pistettä

Naisten NCAA:n konferenssiottelut ovat alkaneet Nina Augustinin ja Robert Morrisin osalta loistavasti kolmella voitolla. Viikonlopun ottelussa Elina Koskimies nakutti varmoin ottein 17 pistettä ja johdatti Americanin tärkeään kotivoittoon.

4.1.2019 08:39 NCAA

Lahtisen Georgia Tech voittoon ACC-konferenssin avauksessa

NCAA:n konferenssiottelut käynnistyivät tällä viikolla toden teolla suomalaisnaisten osalta ja Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech taisteli tiensä hienoon avausvoittoon. Marika Korpinen ja Ninni Salmi nappasivat voitot viimeisistä konferenssin ulkopuolisista kohtaamisista.