Augustinin yliopisto voittoputkessa, Koskimies 17 pistettä

14.1.2019 08:47 Naisten NCAA:n konferenssiottelut ovat alkaneet Nina Augustinin ja Robert Morrisin osalta loistavasti kolmella voitolla. Viikonlopun ottelussa Elina Koskimies nakutti varmoin ottein 17 pistettä ja johdatti Americanin tärkeään kotivoittoon.

Nina Augustin onnistui kahdesti kolmoskaaren takaa Robert Morrisin kaataessa St. Francis Brooklynin. Kuva: Ville Vuorinen

Robert Morrisin voitokas NEC-konferenssiurakka sai jatkoa, kun St. Francis Brooklyn kaatui vieraissa lukemin 75-56 (42-25). Joukkue kasvatti voittoputkensa kolmeen peräkkäiseen voittoon. Nina Augustin hääri kentällä 24 minuuttia tehoillen yhdeksän pisteen, kolmen levypallon ja kolmen syötön tahdilla.

Ottelutilastot

Elina Koskimies johdatti Americanin makoisaan kymmenen pisteen voittoon joukkueen nujertaessa Army West Pointin numeroin 51-61 (25-33). Koskimies upotti sisään kaikki kuusi vapaaheittoaan ja viimeistellen 36 peliminuutissa yhteensä 17 pistettä. Senioripelaaja kauhoi lisäksi viisi levypalloa, jakoi kaksi syöttöä sekä riisti ja torjui kertaalleen.

Elina Koskimiehen käsi kävi kuumana Army West Pointia vastaan. Kuva: Francois Perhtuis.

Sara Rokkasen loistavat otteet eivät riittäneet johdottamaan Toledoa kotivoittoon Kent Statea vastaan, vaan vieraat varastivat pisteet kotiin loppunumeroin 58-47 (26-18). Rokkanen oli joukkueensa tehokkain 12 pisteellä, kahdeksalla levypallolla, yhdellä syötöllä sekä kahdella riistolla.

Lahtinen tehokkaana vieraissa

Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech kärsi vierastappion, kun Louisville nousi niskan päälle jo ottelun alkumetreillä ja otti voiton loppunumeroin 44-61 (23-36). Lahtinen ansaitsi 23 minuuttia peliaikaa ja viimeisteli joukkueen toiseksi tehokkaimpana kahdeksan pistettä, kolme levypalloa, yhden syötön sekä riiston.

George Masonin kotiluolassa pelattu tiukka A10-konferenssiottelu Duquesnea vastaan ratkesi viimeisillä hetkillä vierasjoukkueen onnistumisiin, joihin George Mason ei enää pystynyt vastaamaan. Ottelu päättyi Duquesnen 60-57 (17-26)-voittoon. Marika Korpinen heitti kotikentällään aloitusviisikossa neljä pistettä, taisteli käsiinsä kuusi levypalloa ja jakoi yhden syötön.

Tappioputkessa etenevä Manhattan kohtasi vieraissa Sienan ja tasoitti ottelun viime hetkillä pakottaen ratkaisun jatkoajalle. Tuuli Mennan layup jäi Manhattanin ainoaksi onnistuneeksi koriksi jatkoajalla, joka päättyi Sienan voittoon lukemin 56-62 (34-29, 54-54). Menna heitti 28 minuutissa yhteensä neljä pistettä, kaapi kahdeksan levypalloa sekä tarjoili yhden syötön ennen virhetilinsä täyttymistä. Sini Mäkelä merkkautti Manhattanille 12 minuutissa syötön ja riiston.

Hofstra kahteen CAA-tappioon

Hofstra jäi vieraissa James Madisonin jalkoihin eritoten toisessa erässä, jonka kotijoukkue vei luvuin 5-23. Hofstran loppukiri jäi vajaaksi ja ottelu päättyi 54-77 (17-40)-vierastappioon. Sandra Karsten pelasi ottelussa kauden isoimmat minuuttinsa tehoillessaan kuusi pistettä, yhden levypallon sekä yhden riiston 27 minuutissa. Marianne Kalin pussitti kuudessa minuutissa kaksi pistettä.

Hofstra-James Madison

Kolmatta NCAA-kauttaan pelaava Sandra Karsten heitti viikonlopun otteluissa yhteensä yhdeksän pistettä. Kuva: Hofstra Athletic Communications.

Viikonlopun toisessa CAA-konferenssiottelussaan Hofstraa vietiin lukemin 68-92 (37-43), kun Towson jatkoi voittoputkeaan. Kalin toi joukkueelleen kuusi pistettä, seitsemän levypalloa, kolme syöttöä sekä kaksi torjuntaa 20 minuutissa. Karsten pelasi 18 minuuttia merkkauttaen kolme pistettä, neljä levypalloa sekä yhden syötön.

Hofstra-Towson

Kauden alusta seitsemän peräkkäistä kotivoittoa napsinut Northern Illinois kärsi ensimmäisen kotitappionsa sekä toisen MAC-konferenssitappion Central Michiganin ollessa parempi numeroin 89-66 (47-35). Ninni Salmi viimeisteli 17 minuutissa neljä pistettä, nappasi yhden levypallon sekä riisti kertaalleen.

Ella Väätäsen Long Islandin taistelu ei tuottanut palkintoa, kun Saint Francis karkasi 80-66 (33-32)-voittoon. Väätänen uurasti ottelussa monipuolisesti 17 minuuttia upottaen kaksi pistettä, napaten kolme levypalloa, antaen yhden syötön, torjuen kahdesti sekä riistäen kerran.

Rajala avasi konferenssiurakkansa Fort Waynen paidassa

Sofia Rajalan Purdue Fort Wayne joutui taipumaan South Dakotalle Summit-konferenssin ottelussa lukemin 51-69 (21-31). Kauden neljännen esiintymisensä Fort Waynen paidassa tehnyt Rajala ehti kolmessa minuutissa voittaa hyökkäyspään levypallotilanteen sekä nostaa kahden pisteen heittonsa sisään.

Sofia Rajalan kauden neljäs NCAA-ottelu tuotti Purdue Fort Waynelle kaksi pistettä. Kuva: Francois Perthuis.

Kia Vaalavirran San Francisco sai kylmää kyytiä heti alkuun, kun Pepperdine nakutti ensimmäisessä erässä 31 pistettä San Franciscon 13 vastaan. Ottelu päättyi Pepperdinen 50-69 (27-46)-voittoon ja San Francisco koki jo neljännen peräkkäisen tappionsa. Vaalavirran heitot eivät uponneet toivotulla tavalla, joten tulokkaan iltapuhde jäi vaisuun kolmeen levypalloon 15 peliminuutissa.

Venla Variksen Grand Canyon jäi nuolemaan näppejään, kun teksasilaisjoukkue Rio Grande Valley vei WAC-konferenssikamppailussa voiton lukemin 66-50 (27-30). Varikselle irtosi peliaikaa minuutti, jonka aikana hän jäi ilman tilastomerkintöjä.

18.3.2019 10:44 NCAA

Nina Augustinin Robert Morris konferenssimestaruuteen

Naisten yliopistosarjassa Robert Morris ylsi Nina Augustinin johdolla konferenssinsa mestaruuteen ja varmisti paikkansa kovatasoisessa NCAA-lopputurnauksessa.

8.3.2019 09:56 NCAA

Varis, Lahtinen, Kalin ja Augustin joukkueidensa tehokkaimpina NCAA-kentillä

Lotta-Maj Lahtinen ja Marika Korpinen saivat kokea yliopistosarjan pudotuspelien tylyyden, kun molempien kausi päättyi niukan tappion seurauksena.

4.3.2019 10:00 NCAA

Augustinin yliopistojoukkue Northeast-konferenssin runkosarjan voittoon

Naisten NCAA:ssa konferenssien runkosarjat lähenevät loppuaan ja tulivat muutamien suomalaisnaisten osalta päätökseen jo viikonlopun aikana. Ottelut jatkuvat pudotuspelien muodossa.

1.3.2019 08:32 NCAA

Rokkanen, Augustin ja Koskimies kaksinumeroisille lukemille

Naisten NCAA-kentillä Sara Rokkanen, Nina Augustin ja Elina Koskimies ylsivät kukin voittoon ja yli kymmenen pisteen suoritukseen konferenssien runkosarjojen lähetessä loppuaan.

2.2.2019 08:21 NCAA

Lahtinen ennätyspisteille Georgia Techin trillerissä

NCAA:ssa kolme suomalaisnaista ylsi kaksinumeroisille lukemille, kun Lotta-Maj Lahtinen merkkautti tulokaskauden ennätyksekseen 14 pistettä, Elina Koskimies viimeisteli voittoputken jatkuessa 16 pistettä ja Sandra Karsten oli joukkueensa tehokkain 10 pisteellä.

30.1.2019 19:52 NCAA

Viimeistä NCAA-kauttaan pelaava Elina Koskimies: ”Isompaa roolia ei saa ilmaiseksi”

American Universityä edustava Elina Koskimies on noussut neljässä vuodessa joukkueensa avainpelaajaksi. Tällä kaudella tähtäimessä on konferenssivoitto sekä NCAA-turnaus, sen jälkeen Euroopan ammattilaiskentät.

28.1.2019 09:00 NCAA

Augustin sivusi piste-ennätystään, Kalinille komea tupla-tupla

Hofstran Marianne Kalin ylsi naisten NCAA-parketeilla kauden ensimmäiseen tupla-tuplaansa joukkueen napatessa konferenssissaan tärkeän avausvoiton. Nina Augustin tehoili Robert Morrisin paidassa 14 pistettä johdattaen joukkueensa seitsemänteen peräkkäiseen voittoon.

21.1.2019 09:00 NCAA

American jatkaa voittoputkessa - Koskimies tehokkain 20 pisteellä

Elina Koskimies ja Nina Augustin esittivät loisto-otteita molempien johdattaessa joukkueensa jo viidenteen peräkkäiseen voittoon naisten NCAA:ssa. Lotta-Maj Lahtinen sai vastuuta kovassa paikassa Georgia Techin napatessa taisteluvoiton Syracusesta.

7.1.2019 08:47 NCAA

Marianne Kalin kauden ennätyspisteille NCAA:ssa

Hofstran yliopiston Marianne Kalin syttyi konferenssiavauksessa ja heitti kauden piste-ennätyksensä 17 pistettä. Sara Rokkasen ja Ninni Salmen joukkueet nappasivat voitot ensimmäisistä konferenssikohtaamisistaan ja kasvattivat näin voittoputkiaan.

4.1.2019 08:39 NCAA

Lahtisen Georgia Tech voittoon ACC-konferenssin avauksessa

NCAA:n konferenssiottelut käynnistyivät tällä viikolla toden teolla suomalaisnaisten osalta ja Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech taisteli tiensä hienoon avausvoittoon. Marika Korpinen ja Ninni Salmi nappasivat voitot viimeisistä konferenssin ulkopuolisista kohtaamisista.