Augustin sivusi piste-ennätystään, Kalinille komea tupla-tupla

28.1.2019 09:00 Hofstran Marianne Kalin ylsi naisten NCAA-parketeilla kauden ensimmäiseen tupla-tuplaansa joukkueen napatessa konferenssissaan tärkeän avausvoiton. Nina Augustin tehoili Robert Morrisin paidassa 14 pistettä johdattaen joukkueensa seitsemänteen peräkkäiseen voittoon.

Marianne Kalin iski Hofstran paidassa uransa kolmannen tupla-tuplan. Kuva: Ville Vuorinen.

Nina Augustin oli joukkueensa kärkinimiä Robert Morrisin napatessa seitsemännen peräkkäisen voittonsa NEC-konferenssissa kaatamalla Wagnerin lukemin 46-69 (26-25). Ottelu oli varsinainen puolustusvoitto, sillä Robert Morris salli Wagnerille viimeisellä neljänneksellä vain kolme pistettä. Augustin väläytteli tehokkuuttaan upottamalla 17 minuutissa 14 pistettä sivuten samalla NCAA-uransa piste-ennätystä. Toista kauttaan pelaava Augustin kirjautti lisäksi kolme levypalloa sekä kaksi koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilastot

Marianne Kalin takoi kauden ensimmäisen tupla-tuplansa Hofstran nujertaessa Northeasternin CAA-konferenssissa luvuin 61-78 (27-39). Kalin merkkautti joukkueen ensimmäisessä konferenssiottelun voitossa 12 pistettä, 11 levypalloa, yhden syötön sekä yhden riiston 36 peliminuutissa. Sandra Karsten puolestaan urakoi 29 minuuttia jakaen kolme syöttöä sekä repien kaksi levypalloa.

Elina Koskimiehen Americanin kohtaaminen Lafayetten kanssa oli tasaista kamppailua, kunnes kotijoukkue American karkasi viimeisessä erässä selkeään johtoon ja merkkautti seitsemännen peräkkäisen voittonsa lukemin 45-60 (26-26). Koskimies iski ottelussa seitsemän pistettä, repi kuusi levypalloa sekä riisti ja syötti kahdesti 28 minuutin aikana.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Mäkelä viisikkoon Manhattanin voitonjuhlassa

Sini Mäkelä nousi ensimmäistä kertaa avausviisikkoon nuoren Manhattanin ottaessa tililleen ison voiton nujertamalla MAAC-konferenssin kärkikahinoissa keikkuvan Maristin vieraissa numeroin 69-51 (34-24). Mäkelä upotti vapaaheittoviivalta kaksi pistettä, nappasi yhden levypallon sekä torjui kertaalleen 20 minuutissa. Tuuli Menna jäi pelaamassaan minuutissa pisteittä.

Marika Korpisen George Mason kiri kolmanteen peräkkäiseen voittoonsa A-10-konferenssissa päihittämällä Rhode Islandin kotiareenallaan lukemin 69-75 (35-33). Korpinen viimeisteli viisikossa neljä pistettä, yhden levypallon sekä kaksi syöttöä 23 minuutissa.

MAC-konferenssissa Sara Rokkasen Toledon voittoputki katkesi harmittavaan jatkoaikatappioon Akronin taistellessa kotiyleisönsä edessä pisteet kotiin numeroin 64-70 (29-21, 53-53). Rokkanen huhki ottelussa 34 minuuttia jakaen neljä syöttöä, napaten kolme levypalloa sekä torjuen ja riistäen kertaalleen.

Ninni Salmen Northern Illinoisin rahkeet eivät riittäneet toivottuun lopputulokseen MAC-konferenssin ottelussa, kun menestyksekästä kautta pelaava Buffalo rynni kotivoittoon lukemin 64-93 (24-37). Salmi jäi 13 minuutissa pisteittä, mutta tuki joukkuettaan kahdella hyökkäyslevypallolla.

Variksen Grand Canyon voittojen tielle

Venla Variksen Grand Canyon palasi WAC-konferenssissa voittokantaan nujertamalla California Baptistin neljän pisteen erolla numeroin 71-75 (25-40). Varis pussitti joukkueelleen tärkeät kaksi onnistumista kolmoskaaren takaa ja merkkautti lisäksi yhden levypallon 21 minuutissa.

ACC-konferenssissa Lotta-Maj Lahtisen ja Georgia Techin taistelu kivenkovaa NC Statea vastaan ratkesi vasta ottelun loppumetreillä NC Staten tarratessa tiukemmin johtoasemaansa ja merkkauttaessa voittonumerot 68-60 (34-30). Lahtinen viihtyi avausviisikossa kentällä 22 minuuttia tarjoillen neljä syöttöä, kaapien kaksi levypalloa sekä torjuen kerran.

Ella Väätäsen Long Islandin kauden ensimmäinen voitto NEC-konferenssissa jäi edelleen saavuttamatta Mount St. Mary’sin ollessa parempi numeroin 45-61 (22-35). Väätänen heitti 19 minuutissa viisi pistettä, kauhoi yhden levypallon ja riisti kerran.

WCC-konferenssissa Kia Vaalavirran San Francisco antoi johtoaseman lipua käsistään Portlandin napatessa 73-78 (46-36)- voiton. Vaalavirta pelasi ottelussa minuutin jääden ilman tilastomerkintöjä.

18.3.2019 10:44 NCAA

Nina Augustinin Robert Morris konferenssimestaruuteen

Naisten yliopistosarjassa Robert Morris ylsi Nina Augustinin johdolla konferenssinsa mestaruuteen ja varmisti paikkansa kovatasoisessa NCAA-lopputurnauksessa.

8.3.2019 09:56 NCAA

Varis, Lahtinen, Kalin ja Augustin joukkueidensa tehokkaimpina NCAA-kentillä

Lotta-Maj Lahtinen ja Marika Korpinen saivat kokea yliopistosarjan pudotuspelien tylyyden, kun molempien kausi päättyi niukan tappion seurauksena.

4.3.2019 10:00 NCAA

Augustinin yliopistojoukkue Northeast-konferenssin runkosarjan voittoon

Naisten NCAA:ssa konferenssien runkosarjat lähenevät loppuaan ja tulivat muutamien suomalaisnaisten osalta päätökseen jo viikonlopun aikana. Ottelut jatkuvat pudotuspelien muodossa.

1.3.2019 08:32 NCAA

Rokkanen, Augustin ja Koskimies kaksinumeroisille lukemille

Naisten NCAA-kentillä Sara Rokkanen, Nina Augustin ja Elina Koskimies ylsivät kukin voittoon ja yli kymmenen pisteen suoritukseen konferenssien runkosarjojen lähetessä loppuaan.

2.2.2019 08:21 NCAA

Lahtinen ennätyspisteille Georgia Techin trillerissä

NCAA:ssa kolme suomalaisnaista ylsi kaksinumeroisille lukemille, kun Lotta-Maj Lahtinen merkkautti tulokaskauden ennätyksekseen 14 pistettä, Elina Koskimies viimeisteli voittoputken jatkuessa 16 pistettä ja Sandra Karsten oli joukkueensa tehokkain 10 pisteellä.

30.1.2019 19:52 NCAA

Viimeistä NCAA-kauttaan pelaava Elina Koskimies: ”Isompaa roolia ei saa ilmaiseksi”

American Universityä edustava Elina Koskimies on noussut neljässä vuodessa joukkueensa avainpelaajaksi. Tällä kaudella tähtäimessä on konferenssivoitto sekä NCAA-turnaus, sen jälkeen Euroopan ammattilaiskentät.

21.1.2019 09:00 NCAA

American jatkaa voittoputkessa - Koskimies tehokkain 20 pisteellä

Elina Koskimies ja Nina Augustin esittivät loisto-otteita molempien johdattaessa joukkueensa jo viidenteen peräkkäiseen voittoon naisten NCAA:ssa. Lotta-Maj Lahtinen sai vastuuta kovassa paikassa Georgia Techin napatessa taisteluvoiton Syracusesta.

14.1.2019 08:47 NCAA

Augustinin yliopisto voittoputkessa, Koskimies 17 pistettä

Naisten NCAA:n konferenssiottelut ovat alkaneet Nina Augustinin ja Robert Morrisin osalta loistavasti kolmella voitolla. Viikonlopun ottelussa Elina Koskimies nakutti varmoin ottein 17 pistettä ja johdatti Americanin tärkeään kotivoittoon.

7.1.2019 08:47 NCAA

Marianne Kalin kauden ennätyspisteille NCAA:ssa

Hofstran yliopiston Marianne Kalin syttyi konferenssiavauksessa ja heitti kauden piste-ennätyksensä 17 pistettä. Sara Rokkasen ja Ninni Salmen joukkueet nappasivat voitot ensimmäisistä konferenssikohtaamisistaan ja kasvattivat näin voittoputkiaan.

4.1.2019 08:39 NCAA

Lahtisen Georgia Tech voittoon ACC-konferenssin avauksessa

NCAA:n konferenssiottelut käynnistyivät tällä viikolla toden teolla suomalaisnaisten osalta ja Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech taisteli tiensä hienoon avausvoittoon. Marika Korpinen ja Ninni Salmi nappasivat voitot viimeisistä konferenssin ulkopuolisista kohtaamisista.