Madsen säväytti donkillaan – Seppälä ja Dolenc kovassa pistevireessä

3.11.2021 23:52 Alexander Madsen auttoi vahvalla pelillään VEF Riian avausvoittoon Mestarien liigan lohkovaiheessa. Ilari Seppälä ja Daniel Dolenc esittivät myös parastaan, mutta Carl Lindbom sekä Edon Maxhuni kokivat viimeisen sekunnin tappiot FIBA Europe Cupissa.

Alexander Madsen oli isossa roolissa voitto-ottelussa. (Kuva: FIBA)

Mestarien liigassa Alexander Madsenin VEF Riika otti pakkovoiton kaataessaan AEK Ateenan 92-76 (46-34). Madsen hääri tehokkaana 13 pisteen, kahdeksan levypallon, kahden syötön ja kahden torjunnan tilastoilla. Lisäksi hän säväytti iskemällä estelyistä huolimatta jysäyttävän donkin rautojen läpi. Voitto oli samalla VEF:lle ensimmäinen.

- Tärkeä voitto meille. Pidämme itsemme mukana taistelussa jatkopaikasta. Nyt vajaa pari viikkoa paikallista sarjaa ja sitten iso peli jälleen AEK:ia vastaan Kreikassa, Madsen kommentoi ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

FIBA Europe Cupissa Carl Lindbomin Sopot koki kovia, kun Kiova haki 66-65 (26-34)-voiton. Ottelu ratkesi vasta viimeiseen heittoon, kun Michael Caffreyn vaikeasta asennosta ja kaukaa lähtenyt kolmen pisteen heitto upposi sisään samalla, kun summeri soi. Lindbom kartutti tilastojaan kahdella pisteellä, viidellä levypallolla ja torjunnalla. Sopotilla on yksi voitto ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Edon Maxhuni nosti Heroes Den Boschin kuilun partaalta mukaan peliin, mutta Heroes hävisi kotonaan Benficalle 76-78 (38-47). Reilu minuutti ennen loppua Maxhuni toi joukkueensa kolmen pisteen heitollaan kolmen pisteen päähän, ja viimeisellä minuutilla hän väänsi rikottuna akrobaattisesti pallon koriin tasoittaen pelin sitä seuranneella vapaaheitolla.

Ottelu ratkesi lopulta dramaattisesti, kun Benfican Aaron Broussard seurasi James Farrin ohiheiton ja nosti irtopallon sisään, kun pelikelloon jäi vain 0,5 sekuntia. Heroes sai vielä aikalisän jälkeen mahdollisuuden, mutta aika ei riittänyt kunnon yritykseen. Maxhuni keräsi tilastoikseen 14 pistettä, levypallon ja kolme syöttöä. Heroesilla on kaksi voittoa ja kaksi tappiota.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Ilari Seppälä oli jälleen iskussa upottamalla 18 pistettä Pitestin voittaessa Steaua Bukarestin 93-65 (37-28). Seppälä heilutti nailonia 18 pisteen edestä ja nappasi lisäksi seitsemän levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja riisti kerran. Pitesti jatkaa puhtaalla pelillä.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg otti jo neljännen peräkkäisen voittonsa kaadettuaan Orleansin 90-75 (39-37). Strasbourg on neljäntenä.
Ottelutilastot

Daniel Dolenc loisti Les Sablesin voittaessa Tarbes-Lourdesin selvästi 80-67. Dolenc heitti komeasti 20 pistettä ja koristeli tilastojaan myös kahdella levypallolla, syötöllä ja kahdella riistolla. Voitto oli Les Sablesille kolmas.
Ottelutilastot

Belgiassa Okko Järven Phoenix Bryssel hävisi Giants Antwerpenin vieraana 74-80 (40-37). Kymmenen sekuntia ennen loppua Phoenix oli vielä pisteen päässä, mutta Giants-pelaajien käsi ei tärissyt lopussa vapariviivalla. Järvellä oli vaikea heittopäivä ja hän keräsi viisi pistettä. Hän otti myös neljä levypalloa, antoi neljä syöttöä ja riisti kerran. Phoenix on viimeisenä yhdellä voitolla ja viidellä tappiolla.
Ottelutilastot

 
9.2.2023 09:10 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn kiinni jatkopaikassa Mestarien liigassa – Maxhuni ja Palmi tulikuumina

Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tukevat otteet jatkopaikoista. Edon Maxhunin 28 pisteen iltapuhde ja Topias Palmin 22 pistettä eivät sen sijaan riittäneet voittoihin FIBA Europe Cupissa.

2.2.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajille kovia pisteitä, hienoja voittoja ja kirveleviä tappiota eurokentillä

Susijengin pelaajat olivat vahvassa iskussa viikon peleissä Mestarien liigassa, FIBA Europe Cupissa ja kansallisissa sarjoissa. Topias Palmi ja Remu Raitanen rikkoivat 20 pisteen rajapyykin ja muutkin tositoimissa olleet pääsivät kymmenen paremmalle puolelle.

26.1.2023 09:47 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkoi jatkolohkovaihe – Maxhuni ja Palmi tehokkaina FIBA Europe Cupissa

Mestarien liigassa saatiin 16 parhaan joukkueen kesken pelattava jatkolohkovaihe käyntiin ja FIBA Europe Cupissa Edon Maxhuni piti Merlins Crailsheimin kiinni jatkopaikassa, kun taas Craiovan jatkohaaveet menivät Topias Palmin vahvasta pelistä huolimatta.

12.1.2023 09:17 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin AEK raivasi tiensä jatkoon Mestarien liigassa

Alexander Madsenin edustama AEK selvitti tiensä Mestarien liigan 16 parhaan jatkolohkovaiheeseen peitottuaan turkkilaisen Bursan toistamiseen. Ilon aiheisiin kuului myös Ilari Seppälän paluu pelikentille.

22.12.2022 08:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin AEK hurjan nousun jälkeen jatkoon Mestarien liigassa

Alexander Madsenin edustama AEK Ateena nousi jatkoon Mestarien liigan lohkovaiheesta. Sasu Salinin Teneriffa sen sijaan varmisti lohkovoiton.

15.12.2022 07:21 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni näpäytti entistä seuraansa – taikoi Merlinsille voiton loppuminuuteilla

Edon Maxhuni otti Merlins Crailsheimin reppuselkäänsä ja kantoi joukkueen voittoon entistä seuraansa Heroes Den Boschia vastaan FIBA Europe Cupin jatkolohkovaiheen avausottelussa. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti lohkovoiton.

1.12.2022 09:09 Suomalaiset ulkomailla

FIBA Europe Cupissa alkulohkovaihe päätökseen – Maxhunin, Palmin ja Hopkinsin joukkueet jatkoon

FIBA Europe Cupissa saatiin alkulohkovaiheet päätökseen ja suomalaispelaajista Shawn Hopkinsin, Topias Palmin ja Edon Maxhunin kamppailut jatkuvat jatkopeleissä. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa on lähellä lohkovoittoa.

24.11.2022 07:37 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni juhli FIBA Europe Cupin suomalaiskohtaamisessa – ”Iso voitto meille”

Edon Maxhuni pääsi makselemaan Topias Palmille ja Shawn Hopkinsille kalavelkoja, kun Merlins Crailsheim haki tärkeän voiton Craiovasta FIBA Europe Cupissa. Myös Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen.

3.11.2022 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti taas Mestarien liigassa - Hopkinsin ja Palmin Craiova varmisti jatkopaikan

Suomalaispelaajat ja valmentajat pääsivät juhlimaan voittoja eurokentillä. Susijengin tuore kapteeni Sasu Salin jatkoi kuumaa virettään Mestarien liigassa, Shawn Hopkinsin sekä Topias Palmin Craiova jatkaa puhtaalla pelillä ja Edon Maxhunin Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton FIBA Europe Cupissa.

27.10.2022 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset voittoisia FIBA Europe Cupissa

Viikolla pelattiin taas europelejä ja Elias Valtosen Manresa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa. Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin Craiovan tappiotili on koskematon FIBA Europe Cupissa ja Edon Maxhunin Merlins otti tärkeän avausvoiton.

Näytä lisää vastaavia