Koripalloliitto hakee seura- ja kilpailutoiminnan johtajaa sekä Korisliigan kehitys- ja myyntijohtajaa (päivitetty 25.4.)

25.4.2016 Suomalainen koripallo on ollut viime vuodet valtavassa nosteessa. Suomi on noussut maailman rankinglistalla viidessä vuodessa 51 sijaa. Lisenssipelaajien määrä on kasvanut edellisestä vuodesta noin 11 prosenttia. Toiminta on muuttunut kaikilla tasoilla ammattimaisemmaksi. Suomen Koripalloliiton budjetti on kuluvan kauden aikana noin 7 milj. € ja EM –kisavuonna 2017 sen arvioidaan olevan noin 11 milj. €.

Liittokokous on hyväksynyt Koripalloliitolle seuraavaksi nelivuotiskaudeksi strategian, jonka keskiössä ovat seuratoiminnan innostuneisuuden ja ammattimaisuuden tukeminen, lajin kasvu ja kehittyminen sekä kansainvälisyys.

Suomen Koripalloliitto uudistaa organisaationsa liittohallituksen hyväksymää strategiaa paremmin tukevaksi. Organisaatioon tulee kolme painopistealuetta. Ne ovat seura- ja kilpailutoiminta, Korisliiga-toiminta sekä valmennustoiminta. Kaikkien painopistealueiden vetäjille kuuluu korostetusti myös toiminnan kehittäminen, palveluiden ja tuotteiden myynti ja lajin markkinointi.

Koripalloliitto hakee nyt tiimiinsä seura- ja kilpailutoiminnan johtajaa sekä Korisliigan kehitys- ja myyntijohtajaa.

Seura- ja kilpailutoiminnan johtaja

Tämän tehtävän myötä arvokasta kasvatustyötä tekevät jäsenemme saavat omat kasvot organisaatiossamme.

Vastaat liiton jäsenkunnan tarvitsemien seurapalveluiden strategian mukaisesta kehittämisestä ja toteuttamisesta. Vastuullesi kuuluu myös uusien sekä kehitys- että kasvuhaluisten seurojen tukeminen.

Vastaat oman organisaatiosi vastuulle kuuluvasta laajasta alueellisesta sarjatoiminnasta ja kilpasarjatoiminnan vuosittaisesta toteuttamisesta yhdessä alueiden ja seurojen kanssa. Vastaat myös uusista lisenssipelaajista ja trendinomaiseksi muodostuneen pelaajakasvun varmistamisesta jatkossakin. Tehtäviisi kuuluu myös oman vastuualueesi kehittäminen ja tuotteistaminen. Vastuullasi ovat lisäksi fokusoidut myyntipalvelut seura-, kilpailu- ja harrastustoiminnan eri sidosryhmille.

Sektorillasi koripalloa harrastetaan ja kehitetään juniorista senioriin, pelaajien ja seurojen arvokkaita sidosryhmiä unohtamatta – miellät tärkeän roolisi pitkälle vapaaehtoistyöllä toteuttavassa seurakentässä. Tehtävässäsi raportoit suoraan toimitusjohtajallemme.

Käytettävissäsi ovat uudistetun organisaatiomme resurssit.

Korisliigan kehitys- ja myyntijohtaja

Kyseessä on kokonaan uusi tehtävä organisaatiossamme. Vastuullasi on Korisliigojen (miesten ja naisten Korisliigat) kehittäminen yhdessä Korisliiga-seurojen kanssa sekä Korisliigojen tuotteistaminen, myynti ja markkinointi.

Miesten Korisliigan katsojamäärät ovat kasvaneet ennätyksellisesti 25 prosenttia viimeisten kahden vuoden aikana ja ottelukohtainen katsojakeskiarvo saavutti uuden ennätyksensä kaudella 2015–16. Panostuksemme Korisliiga-otteluiden tv-näkyvyyteen on liki kolminkertaistanut katsojamäärämme ElisaTV:n kanssa tehdyn sopimuksen ja yhteismarkkinointimme ansiosta. Tämän kehityksen tukeminen ja jatkuminen ovat ydintehtäviäsi.

Tavoitteemme ovat jatkossakin haastavia, ja laatimamme Korisliigan strategiatyö viitoittaa tietämme kohti suosituinta sisäpalloilusarjaa Suomessa. Tehtävässäsi raportoit suoraan toimitusjohtajallemme ja työparinasi on kilpailutoimenjohtaja. Tukenasi on koko Koripalloliiton osaava henkilöstö ja kirittäjänä liigaseurat ympäri Suomea.

Molemmissa tehtävissä edellytetään myös:

  • suurta intohimoa suomalaisen koripallon kehittämiselle kaikkialla Suomessa
  • vankkaa kokemusta tuloksellisesta yhdistyksen tai yrityksen johtamisesta ja/tai myyntityöstä
  • seura-, joukkue- ja kilpailutoiminnan tuntemusta
  • näyttöä erinomaisista vuorovaikutus- ja tuloksellisista myyntitaidoista
  • kykyä johtaa innostavasti ihmisiä
  • hyvää suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa.
  • riittävää englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Ruotsi lasketaan eduksi.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Antti Zitting, Suomen Koripalloliitto ry (tel. +358 500 482269)

Hakemukset ja CV:t  www.inhunt.fi-sivulla olevien ilmoituksien kautta viimeistään pe 29.4.2016 klo 16:00 mennessä. Lisätietoja: InHunt Group / TJ Kari Juutilainen, p. 044 9955 382.

HUOM! Ilmoitusta muokattu jälkikäteen 25.4: Hakuaikaa pidennetty.

Henkilöt

 
26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

28.3.2013 Pohjoinen alue

Koripalloliiton sarjoissa keskitettyyn erotuomarimaksujärjestelmään syksyllä 2013

Suomen Koripalloliiton kaikissa virallisissa sarjoissa siirrytään syksystä 2013 alkaen keskitettyyn erotuomarimaksujärjestelmään.

10.5.2003 Pohjoinen alue

Liittovaltuusto hyväksyi sääntömuutoksia, nuorten ikärajat pysyivät ennallaan

Suomen Koripalloliiton hallituksen lisäksi koolla on ollut kevätkokoukseensa Espooseen kokoontunut liittovaltuusto. Valtuusto käsitteli kokouksessaan Koripalloliiton viime vuoden toiminnan, asetti talouden raamit ensi vuodelle ja hyväksyi liudan sääntömuutoksia.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

11.6.2015 Pohjoinen alue

Alueiden sarjoihin ilmoittautuminen alkanut

Kaikkien alueiden kaikkiin sarjoihin, aikuisten ja nuorten, ilmoittautuminen on alkanut. Huomioikaa, että osan sarjojen ilmoittautuminen päättyy jo 15.8.2015.

9.5.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliiton kilpailusääntöihin merkittäviä muutoksia

Lauantaina Suomen Koripalloliiton valmennuskeskuksessa Kisakalliossa kokoontunut liittovaltuusto hyväksyi kilpailu- ja kurinpitosäännöt pelikaudelle 2015-16. Sääntöihin tuli merkittäviä muutoksia, jotka koskivat viime aikoina koripallopiirejä puhuttaneita kilpailusääntöjen rangaistuspykäliä koskien edustuskelvottoman pelaajan peluuttamista sekä pelaamisoikeuden laajentamista rinnakkaislisenssillä.

Näytä lisää vastaavia