Koripalloliiton sarjoissa keskitettyyn erotuomarimaksujärjestelmään syksyllä 2013

28.3.2013 Suomen Koripalloliiton kaikissa virallisissa sarjoissa siirrytään syksystä 2013 alkaen keskitettyyn erotuomarimaksujärjestelmään.

Keskitetyllä järjestelmällä Koripalloliitto haluaa helpottaa sekä seurojen että erotuomareiden arkea sekä vapauttaa seurojen voimavaroja taloushallinnosta koripallotoimintaan. Lisäksi Koripalloliitto haluaa varmistua, että yhteisömme toimii eettisesti kestävin ja lainmukaisin toimintatavoin.

Järjestelmän perusidea on esitelty syksyn aikana erilaisissa seuratapaamisissa, joissa saatu vastaanotto on ollut kannustavan positiivista. Lopullisen sysäyksen prosessille antoi marraskuun 2012 liittovaltuusto, joka velvoitti liiton jatkamaan hanketta siten, että se käynnistyy syksystä 2013.

Järjestelmän yleiskuvaus 

Erotuomarimaksujärjestelmässä erotuomaripalkkioiden maksamisesta tuomareille vastaa liitto. Erotuomari kuittaa ottelunsa tuomituksi BasketHotellin kautta 24h ottelun jälkeen merkiten samalla myös syntyneet matkakustannukset järjestelmään. Tämän jälkeen maksusuoritus siirtyy järjestelmässä eteenpäin tarkastettavaksi, hyväksyttäväksi ja kerran kuukaudessa maksettavaksi. Liitto hoitaa siis kaikki maksuun liittyvät hallinnolliset ja lainmukaiset ilmoitukset sekä tilitykset verottajalle.

Sarjailmoittautumisen jälkeen liitto laskuttaa seuralta jokaisen joukkueen sarjamaksun sekä kahden (2) kuukauden erotuomaripalkkion suuruisen ennakkomaksun. Ennakkomaksu perustuu arvioon joukkueen todellisista erotuomarikustannuksista kahden kuukauden ajalta ja se on sarja- sekä aluekohtainen.

Kauden aikana liitto laskuttaa kerran kuukaudessa seuroja toteutuneista erotuomarikustannuksista ja kauden lopussa toteutuneista kustannuksista vähennetään ennakkolaskun summa. Näin ollen jokainen seura maksaa erotuomareista vain toteutuneiden kustannusten mukaan.

Koska järjestelmä tuottaa jonkin verran kustannuksia liitolle ja vastaavasti vähentää seuroilta panostusta taloushallintoon, tulee jokaiselle ottelulle pieni hallinnollinen maksu. Tämä maksu laskutetaan seuroilta pelattujen otteluiden perusteella kuukausittain erotuomarilaskun yhteydessä.

Korisliigassa, naisten SM-sarjassa ja miesten I divisioonassa toimitaan erotuomarimaksujen kanssa myös ensi kaudella nykyisen toimintatavan mukaisesti.

Lisätietoja  

Erotuomarimaksujärjestelmän kehitysprojektin vetämisestä vastaa Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtaja Tom Westerholm, tom.westerholm@koripalloliitto.fi.

 
1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

11.6.2015 Pohjoinen alue

Alueiden sarjoihin ilmoittautuminen alkanut

Kaikkien alueiden kaikkiin sarjoihin, aikuisten ja nuorten, ilmoittautuminen on alkanut. Huomioikaa, että osan sarjojen ilmoittautuminen päättyy jo 15.8.2015.

7.8.2013 Pohjoinen alue

Alueiden sarjoihin ilmoittautuminen käynnissä

Kaikkien alueiden kaikkiin sarjoihin, aikuisten ja nuorten, ilmoittautuminen on käynnissä. Huomio, että osan sarjojen ilmoitttautuminen päättyy 15.8.2013.

25.4.2016 Pohjoinen alue

Koripalloliitto hakee seura- ja kilpailutoiminnan johtajaa sekä Korisliigan kehitys- ja myyntijohtajaa (päivitetty 25.4.)

Suomalainen koripallo on ollut viime vuodet valtavassa nosteessa. Suomi on noussut maailman rankinglistalla viidessä vuodessa 51 sijaa. Lisenssipelaajien määrä on kasvanut edellisestä vuodesta noin 11 prosenttia. Toiminta on muuttunut kaikilla tasoilla ammattimaisemmaksi. Suomen Koripalloliiton budjetti on kuluvan kauden aikana noin 7 milj. € ja EM –kisavuonna 2017 sen arvioidaan olevan noin 11 milj. €.

9.8.2011 Pohjoinen alue

Alueiden kilpailutoiminnan ilmoittautuminen on auki - ensimmäiset eräpäivät 15.8.

Kaikkien Koripalloliiton alueiden kilpailutoiminnan aikuisten ja nuorten ilmoittautuminen on avattu joukkueille.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

21.8.2009 Pohjoinen alue

Ilmoittautuminen alueen sarjoihin on avattu

Ilmoittautuminen kaikkien alueiden nuorten ja aikuisten sarjoihin on avattu. Samalla voi ilmoittautua senioreiden SM-sarjoihin.

Näytä lisää vastaavia