Kaukiainen johdatti Kalev/Cramon runkosarjan ykköseksi

25.3.2024 10:43 Viron ja Latvian yhteisliigassa saatiin runkosarja paketoitua ja Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Alexander Madsen pääsi juhlimaan tärkeitä pisteitä Espanjassa ja Perttu Blomgren heitti joukkueensa ABA2:n pudotuspeleihin.

Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo vei Viron ja Latvian yhteisliigan runkosarjan voiton nimiinsä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Viron ja Latvian yhteisliigan runkosarjan voiton jo aiemmin varmistanut Kalev/Cramo jatkoi vahvaa menoaan voittamalla vieraskentällä Tartu Ülikoolin 77-63 (28-34). Severi Kaukiainen sai kätensä kuumaksi 19 pisteen saldolla ja koristeli tilastojaan myös levypallolla, syötöllä ja kahdella riistolla.
Ottelutilastot

Kalev/Cramo päätti runkosarjan voittamalla Tallinan Kalev/SNABBin selvästi 84-66 (48-33). Kaukiainen orkestroi joukkueensa voittoa kuudella pisteellä, neljällä levypallolla, seitsemällä syötöllä ja riistolla. 

Kalev/Cramo saa pudotuspelien avauskierroksella vastaansa Pärnun. 
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjan liigassa Andorra nappasi tärkeän voiton, kun se kukisti kotonaan Zaragozan 85-80 (39-37). Alexander Madsen oli joukkueensa levypallokuningas kahmiessaan kahdeksan irtopalloa kouriinsa ja tilastot karttuivat myös kahdella pisteellä, kahdella syötöllä ja riistolla. Voitolla Andorra karisti putoamisrajan kahden voiton päähän.
Ottelutilastot

Sasu Salinin Teneriffa otti Kanariansaarten derbyssä makoisan 93-92 (49-46)-voiton Gran Canariasta. Voitolla Teneriffa jatkaa taistelua pudotuspelien kotiedusta ollen viidentenä. Salin jäi ottelussa ilman tehomerkintöjä.
Ottelutilastot

Granada puolestaan livahti putoajan paikalle, kun se putosi Malagan kyydistä häviten 62-90 (38-29). Elias Valtoselle kirjattiin kaksi pistettä ja levypallo.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

LEB Orossa ei ollut voittoja tarjolla suomalaispelaajille. Estudiantes hävisi Ourensen vieraana 71-92 (40-43) ja Alex Murphy heitti ottelussa kolme pistettä. Pitkään sarjaa johtanut Estudiantes valahti tasaisessa sarjassa jo viidenneksi.
Ottelutilastot

Remu Raitasen Caceres puolestaan hävisi kärkijoukkue Leyma Corunan vieraana 80-97 (39-44) Raitasen auttaessa joukkueettaan kolmella pisteellä, neljällä levypallolla ja syötöllä. Caceres on toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Perttu Blomgren varmisti vapaaheitoillaan Domzalelle pudotuspelipaikan Adrianmeren ABA2-liigassa, kun Domzale kukisti Podgorican. Blomgren sai kunnian viimeistellä voittolukemat 76-75 (40-45) päättyneessä ottelussa. Blomgrenin tilastoriville kirjattiin viisi pistettä, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa.

Domzale kohtaa pudotuspelien avauskierroksella runkosarjan voittaja Spartak Subotican.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ranskan liigassa Edon Maxhunin Le Portel otti tärkeän voiton kaataessaan Bloisin 94-89 (55-49). Maxhuni pyöritti joukkueensa peliä kahdeksalla pisteellä ja viidellä syötöllä. Le Portel nousi kahdeksanneksi.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalon luotsaama Paris Basketball nousi Ranskan liigassa toiseksi kaataessaan Limogesin 101-77 (58-38). Mikael Jantunen ei ollut kokoonpanossa.
Ottelutilastot

Mikko Larkaksen apuvalmentama Strasbourg puolestaan joutui luopumaan kahdeksannesta sijastaan Portelille, kun sarjakärki AS Monaco osoittautui liian vahvaksi numeroin 92-78 (51-39).
Ottelutilastot

ProB:ssä Ilari Seppälä liekitti sukkaa 17 pisteen edestä johdattaessaan Saint-Chamondin 70-62 (29-32)-voittoon Pau-Lacq-Orthezista. Ottelun korkeimman pistemäärän lisäksi Seppälä antoi kolmea syöttöä. Voitolla Saint-Chamond nousi voiton päähän pudotuspelipaikalta.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Jussi Laakson ja Daniel Herbertin valmentama Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton kukistaessaan Göttingenin 80-76 (45-40). Merlins jatkaa edelleen viimeisenä, mutta on voiton päässä säilymisestä.
Ottelutilastot

Aatu Kivimäki sai kaksi merkintää levypallo- ja syöttötilastoihinsa, kun Tigers Tübingen taipui Ludwigsburgille 79-98 (42-48). Daniel Janssonin valmentama tiikerilauma on juuri putoamisviivan yläpuolella.
Ottelutilastot

Kesken kauden Saksan ProA:n Artland Dragonsiin siirtynyt Michael Besselink heitti kolme pistettä ja otti levypallon, kun Dragons hävisi niukasti 73-76 (33-35) Karlsruhe Lionsille. Dragons tipahti putoajan paikalle.
Ottelutilastot

ProB:ssä Valtteri Mervolan Ehingen Urspring taipui puolestaan Löwen Erfurtin vieraana 98-102 (52-53). Mervola lähenteli tupla-tuplaa yhdeksällä pisteellä ja kahdeksalla syötöllä sekä yhdellä levypallolla. Ehingen on etelälohkossa juuri putoamisrajan yläpuolella.
Ottelutilastot

Pohjoislohkossa Miikka Sopasen luotsaama Herford joutui tunnustamaan Iserlohn Kangaroosin paremmakseen häviten kirvelevästi 89-93 (47-51). Herford on putoajan paikalla.
Ottelutilastot

Puolan divarissa Mikael Laihosen hieno 14 pisteen ja 10 levypallon tupla-tupla ei riittänyt, kun Radom hävisi viime sekunnin korilla Miasto Szkla Krosnolle 73-74 (30-35). Laihosen tilastoihin kirjattiin myös syöttö ja riisto. Radom on voiton päässa pudotuspelipaikasta, kun kaksi kierrosta on vielä jäljellä.
Ottelutilastot

Alkukauden Islannissa Haukarin riveissä pelannut Osku Heinonen jatkaa loppukauden Italian kakkostasolla Serie A2:ssa pelaavassa San Giobbessa. Heinonen debytoi uuden joukkueensa riveissä viikonloppuna, kun San Giobbe kaatoi vieraskentällä sarjakakkosen Fortitudo Bolognan 88-84 (43-35). Heinonen heitti 11 pistettä, antoi syötön ja riisti kertaalleen. Voitosta huolimatta San Giobbe on lohkossaan viimeisenä.
Ottelutilastot

Al Khor päätti Qatarin cupin lohkovaiheen voitolla voitettuaan Al Shamalin 84-71 (41-39). Mubashar Ali taituroi hurjan 26 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan täydentäen riviään myös riistolla ja torjunnalla. Al Khor jäi lohkossaan viimeiseksi.
Ottelutilastot

Lassi Tuovi palasi apuvalmentajan rooliinsa Bolognan kohdatessa Euroliigan ottelussa Belgradin Punaisen tähden vieraskentällä. Kotijoukkue osoittautui liian vahvaksi ja Bologna taipui 79-94 (42-48). Bologna on Euroliigassa kahdeksantena.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Swans Gmunden jätti Grazin vaille mahdollisuuksia voittaessaan kotonaan 77-63 (40-30). Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama joukkue on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

 
22.4.2024 14:01 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen johdattamassa Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtonen oli Granadan avainpelaajia joukkueen ottaessa ison askeleen kohti sarjapaikkaa. Severi Kaukiainen joutui pettymään Viron ja Latvian yhteisliigan finaalissa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

6.4.2024 08:05 Suomalaiset ulkomailla

Islannissa saatiin runkosarja päätökseen – Ville Tahvanaisen kausi jatkuu pudotuspeleissä

Islannissa paketoitiin runkosarja ja Ville Tahvanaisen kausi jatkuu pudotuspelien merkeissä. Antti Kanervon osalta kausi tuli päätökseen.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

8.3.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa lähellä jatkopaikkaa Mestarien liigassa

Teneriffa puristi lähemmäs Mestarien liigan puolivälieräpaikkaa ilman Sasu Saliniakin. Ranskassa, Liettuassa ja Islannissa suomalaispelaajat pääsivät juhlimaan tärkeitä voittoja.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

Näytä lisää vastaavia