Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

4.3.2024 10:28 Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

Elias Valtonen aloitti vahvasti Granadan riveissä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Valtonen pääsi heti Granada-debyyttissään kohtaamaan tuttuja, kun vastapuolella oli Sasu Salin. Valtonen oli uuden joukkueensa parhaimmistoa, kun hän pussitti 14 pistettä ja lisäsi tilastoihinsa kolme levypalloa. Salinille kirjattiin levypallo ja riisto, mutta hän pääsi juhlimaan Teneriffan 89-83 (47-38)-voittoa.

- Kahdet treenit kerkesin joukkueen kanssa vetämään, kun piti jo laittaa pelivehkeitä päälle. Yritin lähteä vain pelaamaan omaa peliä ilman turhia miettimisiä ja ihan hyvin se toimi. Tästä eteenpäin vaan kovaa treeniä joukkueen kanssa, että pääsee vielä paremmin samalle sivulle ja kohti tarvittavia voittoja, Valtonen mietiskeli ottelun jälkeen.

Teneriffa taistelee tiukasti pudotuspelien kotiedusta ja Granada sarjapaikastaan. Teneriffa on kuudentena ja Granada on 16.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Andorran hurja toinen neljännes (25-11) ehti säikäyttää jo Real Madridia, mutta Real Madrid nousi vahvan toisen puoliaikansa turvin 89-70 (37-41)-voittoon. Alexander Madsen heitti Andorralle kaksi pistettä. Andorra on sarjassa 13.
Ottelutilastot

LEB Orossa Alex Murphyn Estudiantes joutui luovuttamaan kärkipaikan toisen peräkkäisen tappion myötä, kun se hävisi kärkiottelussa kotonaan San Pablo Burgosille 57-77 (28-36). Murphylle tilastoitiin neljä pistettä, kaksi levypalloa ja syöttö.
Ottelutilastot

Remu Raitanen heitti tarkasti 11 pistettä, mutta Caceres hävisi Melillan vieraana 79-95 (41-47). Raitanen täytteli pisteiden lisäksi tilastojaan neljällä levypallolla ja syötöllä. Caceres on toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Edon Maxhunin Le Portel otti jännittävien vaiheiden jälkeen 99-96 (43-35, 83-83)-jatkoaikavoiton Chalon/Saonesta. Maxhunille kirjattiin viisi pistettä, kaksi syöttöä ja riisto. Le Portel käy kovaa taistoa pudotuspelipaikasta ollen nyt kahdeksantena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tuomas Iisalon luotsaama Paris Basketball joutui tiukoille häntäpään Bloisin vieraana, mutta pystyi kairaamaan 92-88 (45-44)-voiton. Mikael Jantunen tilastoi voittajille kuusi pistettä, kolme levypalloa ja syötön. Pariisilaiset pitävät neljättä sijaa sarjassa.
Ottelutilastot

Strasbourgin apuvalmentaja Mikko Larkas pääsi nauttimaan miehistönsä voitokkaista edesottamuksista, kun Strasbourg kuittasi neljännen voittonsa viiteen edellisotteluun kaataessaan Roannen 97-82 (44-46). Strasbourg on noussut kuudenneksi.
Ottelutilastot

ProB:ssä Ilari Seppälä oli Saint-Chamondin parhaimmistoa 13 pisteen saldolla, mutta Fos-sur-Mer oli kotonaan vahvempi 86-78 (42-49). Seppälä täytteli tilastojaan myös levypallolla, neljällä syötöllä ja riistolla. Saint-Chamond on 11.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Aatu Kivimäki palasi maajoukkuetauolta kuudella pisteellä, kolmella levypallolla ja kolmella syötöllä, mutta Tigers Tübingen taipui Bambergin vieraana 76-97 (39-45). Daniel Janssonin miehistö on juuri putoamisrajan yläpuolella.
Ottelutilastot

Jussi Laakson ja Daniel Herbertin käskyttämä Merlins Crailsheim pisti tiukasti hantiin Würzburgille, mutta joutui lopulta taipumaan 80-86 (41-45). Tigers ja Merlins ovat putoamisrajan molemmin puolin Tigersin ollessa juuri yläpuolella ja Merlins putoamisuhan alla.
Ottelutilastot

ProB:ssä Valtteri Mervolan 34,5 minuutin urakointi ei riittänyt siivittämään Ehingen Urspringia voittoon Speyerin vieraana. Ehingen taipui lopulta 82-102 (40-49). Mervola auttoi omiensa taistelua 18 pisteellä, kahdella levypallolla, kuudella syötöllä ja kolmella riistolla. Ehingen on juuri putoamisrajan yläpuolella.
Ottelutilastot

Pohjoislohkossa Miikka Sopasen valmentama Herford otti tärkeän voiton kaataessaan BSW Sixersin 77-73 (38-35). Voitolla Herford piti itsensä kuivilla ja on putoamisrajan yläpuolella.
Ottelutilastot

Perttu Blomgren palasi Susijengin paidasta vahvasti heittämällä 13 pistettä, kun Domzale kaatoi Sentjurin 104-89 (46-37). Blomgren täytteli riviään myös levypallolla, syötöllä ja riistolla. Domzale jatkaa Slovenian liigassa toisena.
Ottelutilastot

Liettuan liigassa Daniel Dolenc taisteli seitsemän pistettä, kaksi levypalloa, syötön ja torjunnan, mutta Mazeikiai joutui kotonaan Wolvesin ahmimaksi 73-84 (38-44). Tämän kauden niin ikään Mazeikiaissa pelanneen Henri Kantosen kausi on ikävä kyllä ohi loukkaantumisen takia.

Mazeikiai on kuudentena.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigassa Kalev/Cramo jätti Viimsin vaille mahdollisuuksia napatessaan selvän 95-70 (60-28)-voiton. Tallinnalaiset iskivät kotijoukkueelle luun kurkkuun jo avausneljänneksellä voittamalla sen peräti 39-16. Severi Kaukiainen autteli joukkuettaan kahdeksalla pisteellä, levypallolla ja riistolla. Kalev/Cramo jatkaa sarjan piikkipaikalla.
Ottelutilastot

Mikael Laihosen Radom otti tärkeän voiton Puolan divarissa kaataessaan Sokol Miedzychodin 96-66 (42-30). Laihonen täytteli tilastojaan viidellä pisteellä, kuudella levypallolla ja kahdella syötöllä. Radom käy kovaa taistelua pudotuspelipaikasta ja on tällä hetkellä yhdeksäntenä.
Ottelutilastot

Lassi Tuovi ei ehtinyt levätä laakereillaan maajoukkueikkunan jälkeen, kun Bologna oli heti tositoimissa Euroliigassa. Bologna otti tärkeän voiton kaataessaan Valencian kotonaan 87-74 (44-32) ja on tiukassa sarjassa viidentenä.  
Ottelutilastot

Italian liigassa Bologna taipui Sassarin vieraana 88-93 (40-44). Bologna on tasaisessa sarjassa nyt jaetulla kakkospaikalla.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa loppusarjat pyörähtivät käyntiin ja Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama Swans Gmunden taipui kärkiottelussa Klosterneuburg Dukesille 73-77 (34-38). Tappiosta huolimatta Swans jatkaa kakkospaikalla.
Ottelutilastot

 
30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

8.1.2024 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenille debyytti Espanjassa – Max Besselink palasi kentille

Vastikään sopimuksen Espanjan pääsarjaseura Andorran kanssa tehnyt Alexander Madsen pääsi heti uuden seuransa riveissä irti. Koko alkukauden sivussa ollut Max Besselink puolestaan palasi tositoimiin Belgiassa.

30.12.2023 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Iisalon ja Jantusen Paris Basketball varmisti pudotuspelipaikan EuroCupissa – Valtonen cup-huipennukseen

Euroopan korisparketeilla palattiin vauhdilla tositoimiin heti joulun jälkeen. Edon Maxhuni jatkoi loisto-otteitaan Ranskassa ja Espanjassa Elias Valtosen Manresa varmisti paikan Copa del Rey’ssä. EuroCupissa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball sinetöi paikan jo hyvissä ajoin pudotuspeleissä.

24.12.2023 15:13 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen siivitti Paris Basketballin voittoisaan jouluun

Mikael Jantunen loisti joulutähden lailla, kun Paris Basketball lähti jouluun komean voiton siivittämänä. Ilari Seppälä jatkoi hienoja otteitaan paluunsa jälkeen kurittaessaan entistä seuraansa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

Näytä lisää vastaavia