Vilppaan vuoro kukistaa KTP

9.3.2013 Korisliigaa johtava KTP on hävinnyt Sefton Barrettin loukkaannuttua neljästä viime pelistään kolme. Kotkalaiset kärsivät tuoreimman tappionsa lauantaina Salossa, kun pudotuspelipaikkaa havitteleva Vilpas löi KTP:n 84–76 (42–34). Lauantaikierroksen muut voitot kirjattiin Katajalle, Bisonsille ja FoKoPolle.

Marcus Relphorden Vilpas nujersi liigakärjen kotonaan.

Johnell Smith väänsi Katajan väkisin voittoon Kauhajoella.

Matti Nuutinen rankaisi vanhaa seuraansa Kouvolassa.

Sami Ikävalkon FoKoPo otti hajurakoa Namika Lahteen liigan tyvessä. Kuvat: Kai Kilappa & Matti O. Koskinen.

Vilpas hallitsi kotiyleisönsä edessä pelitapahtumia niin, ettei KTP päässyt johtoon kertaakaan ensimmäisen neljänneksen jälkeen.

Peli ratkesi päätösjakson puolenvälin tuntumassa, kun Vilpas vei tasatilanteesta 67–67 neljän minuutin jakson 9-2. Kirivaiheen ratkaisijana kunnostautui Eero Lehtinen, joka säkitti kolmosen ja kaksi vapaaheittoa.

– Puolustus onnistui hyvin, kun saimme pakotetuksi KTP:n vaikeisiin heittoihin. Meillä riitti energiaa täydet 40 minuuttia. Pidimme tempoa sillä ajatuksella, että KTP saattaisi olla keskiviikon pelinsä jälkeen väsyneempi, selvitti Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki.

Marcus Relphorde (27/7/3 syöttöä) oli salolaisten tehokuningas. Eero Lehtinen (17/3/3 syöttöä) ja Troy Barnies (14/9/3 syöttöä) kunnostautuivat hyökkäyspäässä, ja Jukka Kataja (5/3/2 blokkia) puolustuksen lukkona.

KTP:sta Devonne Giles (25/13/2 blokkia), Marcus Faison (19/6/3 riistoa) ja Jukka Matinen (19/4) muodostivat kolmen kärjen.

Katajalle täpärä voitto Kauhajoella

Joensuun Kataja hävisi keskiviikkona Lapualla eikä päässyt helpolla toisesta perättäisestä Pohjanmaan vierailustakaan. Kotijoukkue Karhu kaatui lauantaina joensuulaisille täpärästi 78–79 (37–33).

Karhu johti peliä pitkään hallitulla puolustuspelaamisellaan ja johti Giordan Watsonin kolmen vapaaheiton ja Ilkka Vuoren noston jälkeen peliä 78–73, kun ottelua oli pelaamatta vain minuutti ja 40 sekuntia.

Katajan rutiini oli kuitenkin lopussa rautaa. Joensuulaiset pakottivat puolentoista minuutin sisään Karhun kahteen pallonmenetykseen ja nousivat Dan Colemanin kahdella ja Johnell Smithin neljällä pisteellä väkisin pisteen voittoon. Smith upotti ratkaisukorin vain yhdeksän sekuntia ennen loppua.

– Karhu pelaa eurooppalaista, nopeaa koripalloa molemmissa päissä ja jos olisin saanut valita, ketä vastaan pelaamme viimeisen pelin ennen lähtöämme Ranskaan, olisin valinnut Karhun, tyytyväinen Kataja-päävalmentaja Jukka Toijala hymyili.

Ensi viikon tiistaina EuroChallengen puolivälieriä Ranskan liigakärki Gravelines-Dunkerqueta vastaan pelaavasta Katajasta Dan Coleman (17/4) ja Petri Virtanen (17/2/6 syöttöä) viimeistelivät korkeimmat pisteet ja Johnell Smith (10/2/5 syöttöä) nousi loppuhetkien sankariksi. Jerald Fields (6/6) teki paluun kentälle pitkän tauon jälkeen.

Karhun neljän kärjen muodostivat Giordan Watson (18/1/5 syöttöä), Eric Hicks (14/5), Haminn Quaintance (12/10/4 riistoa) ja Ilkka Vuori (11/4/9 syöttöä).

Bisons vahvempi Kouvolassa

Edellisestä seitsemästä ottelustaan kuusi voittanut Kouvolan Kouvot joutui taipumaan kotikentällään pitkästä aikaa, kun viime viikot vuoristoratamaisesti pelannut Nilan Bisons haki Loimaalle arvokkaan 71–84 (34–46)-vierasvoiton.

Latautunut Bisons johti peliä alusta loppuun ja venytti 1,055-päisen kotiyleisön harmiksi kolmannen jakson loppuun mennessä johtonsa jo 26 pisteeseen.

Alkuviikon sairasteluista toipunut Matti Nuutinen (20/1) rankaisi entistä seuraansa neljällä kolmosella. Nuutisen lisäksi Jeb Ivey (19/4/3 syöttöä), Martin Zeno (14/14/6 syöttöä) ja Ryan McDade (15/6) erottuivat edukseen ilman Kimmo Muurista ja Ville Mäkäläistä pelanneesta Bisonsista.

Kouvojen yksinäiseksi tehomieheksi jäi Gilberto Clavell (26/8).

FoKoPo kohensi asemiaan

FoKoPo kohensi pudotuspeliviivan alla asemiaan hakemalla toisen perättäisen voittonsa. Ilman kotimaahansa matkannutta Charlie Burgessia pelannut FoKoPo masensi kotonaan Lapuan Korikobrat 97–92 (46–38).

FoKoPo hallitsi peliä lähes alusta loppuun vieraiden toisen ja kolmannen jakson pikaisia johtopiipahduksia lukuun ottamatta. Peli alkoi ratketa neljä minuuttia ennen loppua, kun FoKoPo kasvatti pisteen johtonsa (76–75) Jahmar Thorpen ja Andrais Thorntonin onnistumisilla seitsemään (85–78).

Isäntien sankarina loisti Sami Ikävalko (27/4/5 syöttöä). Muut forssalaiskunnostautujat olivat Jahmar Thorpe (24/11/3 syöttöä), Andrais Thornton (19/13/3 syöttöä) ja Markus Molenius (16/8).

Korikobrista Samuel Haanpää (25/16/3 syöttöä) oli jälleen ykkönen piste- ja levypallojahdissa. Dwight Tolbert (22/7) ja Dominique Coleman (14/8/10 syöttöä) pelasivat myös kelpo minuutit.

FoKoPo saavutti voitollaan Korikobrat liigan 11. sijalla, ja jumbojoukkue Namika Lahti jäi kahden voiton päähän.

(STT-Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.