Tutustu alle 15-vuotiaiden poikien valmennusjohtoon

22.2.2007 Nuorten koripallomaajoukkueiden uudistuneet valmennusjohdot on valittu. Koris.net kysyi kultakin valitulta valmentajalta muutamia taustatietoja ja ajatuksia tulevasta maajoukkuepestistä. Seuraavassa esitelty alle 15-vuotiaiden poikien eli ns. sisääntulomaajoukkueen valmennusjohto, johon tulivat valituiksi Ari Tammivaara, Antti Koskelainen, Kimmo Vyyryläinen, Mikko Tanner, Petteri Kuusela ja Jyri Lehtonen.

Tiedote nuorten maajoukkueiden valituista valmennusjohdoista on luettavissa tästä.  

Syntymäaika? 

Ari Tammivaara: 20.8.1966
Antti Koskelainen: 7.5.1977
Kimmo Vyyryläinen: 25.7.1962
Mikko Tanner: 27.3.1964
Petteri Kuusela: 9.1.1963
Jyri Lehtonen: 22.12.1973

Koulutustausta? 

Tammivaara: Liikuntatieteiden maisteri Jyväskylän yliopiston valmennuspuolelta, EU:n 5. taso, Saksan A-lisenssi.
Koskelainen: Kasvatustieteiden maisteri, Huippukoripallovalmentajatutkinto meneillään, liikunnanohjaaja.
Vyyryläinen: Ammattivalmentajatutkinto, sosiaalikasvattaja
Tanner: Koripalloliiton koulutuksista silloinen B-taso.
Kuusela: -
Lehtonen:

Nykyiset valmennettavat? 

Tammivaara: MBC Weissenfels, Saksan 2. Bundesliiga
Koskelainen: Namika Lahti, C-juniorit
Vyyryläinen: Turun NMKY, miesten I divisioona. Lisäksi Turun seudun urheiluakatemian koripalloryhmä sekä Viljami ja Veikka Vyyryläinen.
Tanner: MaSu-Basket, pojat-92
Kuusela: Hongan apuvalmentaja, Korisliiga ja Hongan 1996-syntyneiden poikien päävalmentaja.
Lehtonen: Korihait, Korisliiga 

Aiempi maajoukkuekokemus? 

Tammivaara: Apuvalmentajana 1974-syntyneiden poikien, päävalmentajana 1979- ja 1982-syntyneiden sekä miesten maajoukkueessa.
Koskelainen: 1990-syntyneiden poikien maajoukkueessa apuvalmentajana reilut kaksi vuotta.
Vyyryläinen: Valmentajana kaikissa poikien maajoukkueikäluokissa ja pelaajana miesten maajoukkueessa.
Tanner: Pelaajana 54 miesten maaottelua.
Kuusela: Pelaajana 54 miesten ja 24 nuorten maaottelua.
Lehtonen: Pelaajana 82 miesten ja 39 nuorten maaottelua.

Koripallouran tähtihetket? 

Tammivaara: Aina tulevat uudet haasteet ja motivoivien pelaajien kanssa työskentely.
Koskelainen: 1990-luvun alkupuolella Kisapuiston koriskentän kolaaminen tyhjäksi lumesta aikaisin kevättalvella ja sen jälkeinen donkkaileminen minikoreihin hanskat kädessä. Ja kaikki maaotteluedustukset.
Vyyryläinen: Pelaajana oli mukavaa, että sai pelata liki 20 vuotta SM-tasolla ja valmentajana saanut valmentaa monta tämänhetkistä ammattilais-, yliopisto- ja SM-sarjapelaajaa.
Tanner: Uusia on vielä tulossa, mutta kilpailutilanteissa joukkueeseen kuulumisen fiilis, niin pukukopissa, harjoituksissa kuin peleissä on aina tähtihetki. Menneiltä vuosilta tähtihetkiä on kaikki ne tilanteet, joissa palkinto on tullut työnteon jälkeen, nuorten ja miesten Suomen mestaruudet kirkkaimpina.
Kuusela: Miesten mestaruussarjaottelut (kausia 14) sekä miesten maaottelut.
Lehtonen: Nuorten EM-kisat ja miesten EM-kisat

Kommentit tulevasta maajoukkuepestistä ja -kesästä?

Tammivaara: Kiva palata nuorten maajoukkuevalmennukseen monen vuoden tauon jälkeen.
Koskelainen: Innolla ja tarmolla käsiksi uusiin haasteisiin!
Vyyryläinen: On hienoa, että saa olla auttamassa sellaista toimintaa, josta itse on saanut vuosien saatossa valtavasti.
Tanner: Lahjakkuudet täytyy löytää aikaisemmin. Harjoittelun tulee olla tehokkaampaa entistä aikaisemmin. Koska tämä on myös maajoukkuetoiminnan tahtotila, niin haluan olla tässä mukana.
Kuusela: -
Lehtonen: Mahtavaa päästä kartoittamaan ja opettamaan hiomattomia timantteja Suomen huipulta.

Tutustu myös...

Lue myös



Lisätietoja: /maajoukkueet/
 
16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

2.10.2007 Pohjoinen alue

Nuorten paikalliset maajoukkueleirit käynnistyvät

Viime keväänä käynnistetty nuorten maajoukkuevalmennuksen uudistus pääsee todenteolla vauhtiin syksyn aikana. Lokakuussa alkavilla paikallisilla maajoukkueleireillä leiritetään n. 160 pelaajaa ja joulukuussa alkavilla All Star -leireillä n. 120–140 pelaajaa. Yhteensä leirejä järjestetään 19 syksyn ja talven aikana yhdeksällä paikkakunnalla. HUOM! Artikkelissa olevaa aikataulua päivitetty 4.10.

4.4.2007 Pohjoinen alue

Ari Tammivaarasta nuorten maajoukkueiden päävalmentaja

Suomen Koripalloliitto on kiinnittänyt Saksasta kesällä Suomeen palaavan Ari Tammivaaran nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi. Miesten maajoukkueen entisen päävalmentajan sopimus on tuorein Koripalloliiton viimeaikaisista panostuksista nuorten valmennukseen. Tammivaara aloittaa osa-aikaisessa tehtävässään 1. heinäkuuta.

4.4.2007 Valmentajat

Paikalliset maajoukkueleirit pyörähtivät käyntiin

Koripalloliitto uudisti alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusjärjestelmän tälle vuodelle. Pelaajapotentiaali kartoitetaan paikallisilla maajoukkueleireillä, joista ensimmäinen järjestettiin Helsingissä viime viikonvaihteessa. Pelaajien asenne keräsi kiitosta valmentajilta, leirillä vierailleen huippukoripallon johtaja Henrik Dettmannista lähtien.

30.3.2007 Pohjoinen alue

Yli 300 nuorta katsastetaan paikallisilla maajoukkueleireillä

Koripalloliitto uudisti alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusjärjestelmän tälle vuodelle. Pelaajapotentiaali kartoitetaan paikallisilla maajoukkueleireillä, joista ensimmäinen järjestetään Helsingissä tulevana viikonloppuna. Kaikkiaan kutsun paikallisille maajoukkueleireille on saanut tai saa yli 300 pelaajaa.

26.2.2007 Pohjoinen alue

Alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusjärjestelmä uudistuu

Alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusta maajoukkuetoimintaan on aiempina vuosina hoidettu aluevalmennuksen ja –joukkueiden avulla. Kartoitusjärjestelmä on uusittu ja uudenmallinen kartoitus käynnistyy keväällä 2007.

22.2.2007 Pohjoinen alue

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat nimetty

Suomen Koripalloliitto on valinnut valmennusjohdot seitsemälle nuorten maajoukkueelleen. Valittujen nimekkäästä joukosta löytyy runsaasti aiempaa kokemusta maajoukkuevalmennuksesta, jonka lisäksi nimettyihin lukeutuu useita valmennuspuolelle siirtyneitä entisiä huippupelureita.

13.10.2006 Valmentajat

Koripalloliitto tehostaa nuorten maajoukkuetoimintoja

Suomen Koripalloliitto siirtyy vuonna 2007 kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) käyttämiin maajoukkueikäluokkiin. Tulevaisuudessa nuorten maajoukkuetoimintaa järjestetään 20-, 18- ja 16-vuotiaille. Uutuutena toimintaan tuodaan alle 15-vuotiaille lahjakkuuksille suunnattu ns. sisääntulomaajoukkue.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Näytä lisää vastaavia