Turun Riento valmiina 75-vuotisjuhlakauteen

5.10.2017 Turun Riento avaa kautensa naisten I divisioonassa 15.10. Kauden aikana ilmassa on juhlan tuntua kun seura juhlii 75-vuotista taivaltaan Suomen koripallokartalla.

 


Turun Riennon edustusjoukkueen valmistautuminen kauteen on sujunut vauhdikkaasti. Joukkueella on takana yhteistä harjoittelua toukokuun loppupuolelta saakka ja kaudelle on nyt nimetty 14 sopimuspelaajaa.
– Joukkue on saanut harjoiteltua laadukkaasti erinäisistä terveysongelmista huolimatta. Tekeminen harjoituksissa sekä valmistavissa otteluissa on mennyt koko ajan toivotusti eteenpäin ja odotamme sarjakauden avausta innolla, kommentoi joukkueen päävalmentaja Nina Kalmi seuran tiedotteessa.

Kalmin lisäksi edustusjoukkueen valmennuksesta vastaa voimavalmentaja Jouko Kiesiläinen.


Turun Riennon Koripallo ry:n edustusjoukkueen ensimmäinen kotipeli pelataan 15.10. klo 14.00 Nunnavuoren palloiluhallilla. Vastaan asettuu Tampereen Pyrintö. Turun Riennon Koripallo ry:n 75-vuotisjuhlavuoden kunniaksi naisten edustusjoukkueen I divisioonaotteluita pääsee katsomaan kuluvalla kaudella maksutta.

 

Joukkueen kapteenina toimii tulevalla kaudella Oona Pekkalainen, jolle tuleva kausi on toinen Riennossa.

– Toivon joukkueellemme ehjää ja tasaista kautta. Joukkueemme on nuori, mutta lähdemme jokaiseen otteluun ennakkoluulottomasti ja rohkeasti, tavoitteenamme haastaa jokainen vastustajamme tasaväkisesti, kommentoi Pekkalainen.
Pekkalaisen lisäksi joukkueessa jatkavat viime kaudelta Aada Pekkalainen, Essi Salminen, Sara Suominen ja Emmi Ukkonen sekä junioreista aikuisikäisiin siirtynyt Gabriella Rytkönen. Myös välivuoden kilpakoripallosta pitänyt Inari Syrjänen palaa takaisin edustusjoukkueen riveihin. Aikuisten runkopelaajien lisäksi joukkueeseen lukeutuu seitsemän junioripelaajaa. Juniorisopimuspelaajat pelaavat myös seuran juniorijoukkueissa valtakunnallisia sarjoja.


 

Riennon koripallo juhlii 75-vuotista taivaltaan

 

Vuonna 1906 toimintansa aloittaneen Turun Riennon koripallojaosto perustettiin vuonna 1942 osana kaupungin ensimmäistä korisbuumia. Turku oli koripallon keskuksia ja Riennosta tuli ensimmäinen ei-helsinkiläinen miesten SM-mitalisti vuonna 1946. Myös naiset pärjäsivät erinomaisesti Koripalloliiton sarjoissa jo 1940-luvulla.

1960-luvun alku oli Riennon koripalloilun suuruuden aikaa, kun sekä miesten että naisten joukkueet olivat useasti mitaleilla. Naisten joukkue kuitenkin lopetettiin vuonna 1964 ja kahdeksan vuotta myöhemmin miehet putosivat SM-sarjasta. Naisten koripallo tuli takaisin ohjelmaan vuonna 1976. Riento voitti naisten Suomen mestaruuden vuonna 1990 ja se on yksi tunnetuimmista suomalaista juniorikoripallon kasvattajaseuroista.

 
27.3.2024 10:15 Naisten I divisioona

Puhuttaret eteni naisten I divisioonan välieriin kaatamalla Catzin

Naisten I divisioonan viimeinenkin välieräjoukkue on selvillä, kun Puhuttaret voitti Catz Lappeenrannan Vantaan Energia Areenalla 74-65 (41-33). Puhuttaret voitti puolivälieräsarjan 2-1.

23.3.2024 22:06 Naisten I divisioona

ToPo II, TuNMKY ja BC Nokia välieriin naisten I divisioonan pudotuspeleissä

Naisten I divisioonan puolivälierissä Torpan Pojat II, Turun NMKY ja BC Nokia etenivät välieriin voittaen ottelusarjansa suoraan 2-0. Catz Lappeenranta taas tasoitti Puhuttaria vastaan pelattavat puolivälierät tilanteeseen 1-1.

21.3.2024 09:01 Naisten I divisioona

Kotijoukkueet nappasivat voitot naisten I divisioonan puolivälierissä

Naisten I divisioonan pudotuspelit käynnistyivät keskiviikkona, kun Torpan Pojat II, Turun NMKY, BC Nokia ja Puhuttaret juhlivat kotivoittoja puolivälieräavauksissa.

18.3.2024 18:25 Miesten I divisioona B

Miesten I divisioona B:n ja naisten I divisioonan pudotuspelit käyntiin keskiviikkona

Miesten I divisioona B:n ja naisten I divisioonan puolivälierien sekä putoamisvälierien otteluohjelma on nyt julkaistu. Sekä puolivälierät että putoamisvälierät pelataan paras kolmesta -systeemillä.

31.1.2024 08:05 Naisten I divisioona

BC Nokiaa naisten 1. divisioonassa valmentava Kucevic sai varoituksen

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt BC Nokian naisten 1. divisioonajoukkueen päävalmentaja Denis Kucevicille varoituksen epäasiallisesta käytöksestä.

29.12.2023 16:30 Naisten I divisioona

Catzin Jokiselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Catzin Maria Jokiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

21.12.2023 14:00 Korisliiga

Kilpailuvuoden 2024–25 Korisliigojen sarjalisenssien hakijat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan sarjamääräysten mukaisesti Korisliigan, naisten Korisliigan, miesten I divisioona A:n ja naisten I divisioonan seurojen piti hakea kilpailuvuoden 2024–25 sarjalisenssiä kyseisiin sarjoihin sarjalisenssihakemuksella joulukuun 15. päivään mennessä.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

8.11.2023 20:50 Naisten I divisioona

Pantterien Gibsonille yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Panttereiden päävalmentaja Matt Gibsonille yhden ottelun kilpailukiellon epäasiallisesta käytöksestä naisten I divisioona -ottelussa.

7.10.2023 10:12 Naisten I divisioona

Naisten I divisioonan ottelut katsottavissa Koristv.fi:ssä – jokainen joukkue saa tulikasteensa sunnuntaina

Naisten I divisioona alkaa sunnuntaina 8.10. täydellä kahdeksan ottelun kierroksella, jossa jokainen sarjan joukkue saa tulikasteensa. Sarjassa pelaa kaikkiaan kuusitoista joukkuetta, jotka ovat jaettu kahteen lohkoon.

Näytä lisää vastaavia