ToPo ja Kouvottaret voittoihin ylemmässä jatkosarjassa – taistelu pudotuspelipaikoista kiihtyy alemmassa jatkosarjassa

16.2.2022 20:54 Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Ylemmässä jatkosarjassa voittoihin ylsivät ToPo ja Kouvottaret. Alemmassa jatkosarjassa EBT ja FoA kasvattivat voittosaldojaan.

Sarah Toeaina hääri Kouvottarien tähtenä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

ToPo karkasi toisella puoliajalla

Ylemmässä jatkosarjassa pelattiin Helsingin paikallisottelu, jossa HBA sai vieraakseen ToPo:n. Vierasjoukkue oli ottelussa parempi 76-62.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen eikä joukkueiden välille syntynyt eroa. Jakso päättyi tilanteessa 19-19.

Sama tahti jatkui myös ottelun toisella jaksolla. ToPo onnistui kuitenkin nousemaan jakson aikana kuskin paikalle Gabriela Bronsonin johdolla. Puoliajalla tilanne oli 37-34.

Vierasjoukkue pelasi vahvan kolmannen jakson. Se piti jakson aikana Märskyn yhdeksässä pisteessä ja pääsi viimeiselle jaksolle johdossa 55-43.

Viimeinen jakso oli jälleen pisteiden puolesta tasainen. ToPo:n voittoa Märsky ei kuitenkaan päässyt uhkaamaan vaan vierasjoukkue vei sarjapisteet 76-62.

Erika Davenport teki 16 pistettä ja kaapi 15 levypalloa. Myös Taru Tuukkanen ylsi tupla-tuplaan. Hän kasasi 19 pistettä ja nappasi 11 levypalloa. Henna Sandvik upotti Märskylle 14 pistettä.

Ottelutilasto

Vimpeli ei kestänyt Kouvottarien kyydissä

Viime aikoina alavireisesti pelannut Vimpelin Veto sai illan ottelussa vieraakseen Kouvottaret. Vierasjoukkue vei ottelusta pisteet 92-65.

Ottelun avauskymppi oli jännittävä. Kouvottaret pääsi lopulta ensimmäiselle tauolle kahden pisteen johdossa.

Toisen jakson kouvolalaisryhmä aloitti loistavasti. Se pussitti yhdeksän pistettä ennen kuin kotijoukkue onnistui korin teossa. Vimpeli sai jälleen pelinsä rytmistä kiinni, mutta puoliajalla Kouvottaret johti 42-30.

Kouvottaret ei päästänyt kolmannella jaksolle kotijoukkuetta kantaansa kiinni. Päätösjaksolle mentiin tilanteessa 62-48.

Vierasjoukkue pelasi hyvän päätösjakson eikä päästänyt Vimpeliä enää taistelemaan voitosta.  Sarjapisteet matkasivat Kouvolaan 92-65.

Sarah Toeaina teki ottelussa 30 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Rashida Timbilla teki tupla-tuplan 23 pisteellä ja 13 levypallolla. Kym Royster säkitti Vimpelille 30 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa.

EBT urakoi voiton

Maanantaina pisteet Espoosta hakenut Lappeenrannan Catz kohtasi toisen espoolaisjoukkueen perättäin, kun EBT matkasi Lappeenrantaan. Sarjapisteet matkasivat Espooseen jatkoajan jälkeen 78-76.

Myös Espoossa ottelun alku oli tasainen. EBT vei avausjakson nimiinsä 16-15.

Ottelu jatkui tasaisena myös toisella jaksolla. Roolit kuitenkin vaihtuivat, kun Catz vei jakson nimiinsä 16-14 ja pääsi puoliajalle pisteen johdossa.

Ottelun kokonaiskuva ei muuttunut myöskään kolmannella jaksolla. Kotijoukkue onnistui kasvattamaan johtoaan kolmella pisteellä. Viimeiselle tauolle mentiin tilanteessa 53-49.

Päätösjaksolla EBT nousi Catzin rinnalle. Varsinainen peliaika päättyi tilanteessa 71-71.

Vierasjoukkue onnistui jatkoajalla paremmin. Se vei sarjapisteet, kun Lotta Vesiluoma heitti kolmen pisteen heitolla loppulukemiksi 78-76.

- Näin ylpeä en ole omista pelaajistani vielä ollut. Olimme totaalisen passiivisempia kolme ensimmäistä erää ja meitä vastaan tehtiin tuossa ajassa enemmän helppoja koreja kuin mitä normaalisti viiteen matsiin. Neljännessä erässä aloimme pelata omaa peliämme ja onnistuimme nousemaan kohtuullisen haastavasta tilanteesta hienoon vierasvoittoon, EBT:n päävalmentaja Niko Hellman kertasi.

Alyesha Lovett teki ottelussa 23 pistettä ja nappasi yhdeksän levypalloa. Venla Määttänen upotti 19 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Catzin Elena Melto teki hurjan päivätyön. Hänelle kertyi 28 pistettä ja 16 levypalloa.

- Ärsyttää tietysti, ottelu ratkesi oikeastaan neljännen erän viidellä minuutilla. Emme pysyneet organisoituneina ja aloimme hätiköidä kun EBT tuli kovaa päälle, Catzin Lotta Hämäläinen harmitteli ottelun jälkeen.

FoA otti vierasvoiton

Alemman jatkosarjan myöhäisemmässä ottelussa Pyrintö sai vieraakseen Forssan Alun. Alku otti tärkeät pisteet pudotuspelipaikkataistelussa, kun se voitti 84-71.

Avausjaksolla molemmat joukkueet onnistuivat hyökkäyspäässä. Paremmin onnistui kuitenkin vierasjoukkue ja se pääsi tauolle johdossa 25-21.

Alku kasvatti johtoaan toisella jaksolla. Se oli jo karkaamassa, mutta Pyrintö sai kavennettua tilanteeksi 48-34 vielä ennen puoliaikaa.

Kotijoukkue nousi hienon kolmannen jakson ansiosta taistelemaan voitosta. Päätösjaksolle lähdettiin vieraiden viiden pisteen johdossa.

Alku varmisti voiton päätösjaksolla. Voitto kirjattiin lopulta 84-71.

Davida Dale oli lähellä tripla-tuplaa. Hän pussitti 22 pistettä, keräsi seitsemän levypalloa ja jakoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä. Roosa Kosonen säesti 17 pisteellä. Whisper Fisher teki Pyrinnölle 16 pistettä ja otti 12 levypalloa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälieräennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.