Jatkosarjat pyörähtivät käyntiin – ToPo:lle murskavoitto

12.2.2022 19:29 Naisten Korisliigassa molemmat jatkosarjat pyörähtivät käyntiin. Ylemmässä jatkosarjassa voittoihin ylsivät ToPo ja PeKa. EBT puolestaan kaatoi alemmassa jatkosarjassa Pyrinnön.

Erika Davenport ja ToPo aloittivat jatkosarjan vahvasti. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

ToPo aloitti urakkansa murskavoitolla

ToPo sai ylemmän jatkosarjan ensimmäisessä ottelussa vieraakseen Vimpelin Vedon. Helsinkiläisjoukkue oli kotonaan murskaava ja vei pisteet ottelusta 99-54.

ToPo aloitti ottelun vahvasti. Sen puolustus oli avauspuolikkaalla loistavaa. Se onnistui myös hyökkäyspäässä hienosti ja pääsi puoliajalle johdossa 47-24.

Kotijoukkue ratkaisi jakson viimeistään kolmannella jaksolla. Vieraat eivät saaneet helsinkiläisten hyökkäyspeliä kuriin. Joukkue pääsi päätösjaksolle 45 pisteen etumatkalta.

Päätösjaksolla ei enää ottelun lopputuloksen kannalta ollut juurikaan merkitystä. ToPo otti tärkeät pisteet 99-54.

- Tänään meiltä nähtiin lähestulkoon nappiesitys, jos vertaa esimerkiksi Vimpeli vieraspeliin, onnistuimme erinomaisesti. ViVeltä puuttui tänään yksi tärkeä pelaaja, mutta on heillä muitakin hyviä pelaajia ja se ei poista meidän voiton arvoa. Kiva aloittaa tämä ylempi jatkosarja tällä tavalla, tästä on hyvä jatkaa, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi kertasi.

ToPo:n joukkue onnistui laajalla rintamalla. Erika Davenport teki tupla-tuplan 17 pisteellä ja 12 levypallolla. Taru Tuukkanen oli lähellä tripla-tuplaa 16 pisteellä yhdeksällä levypallolla ja yhdeksällä koriin johtaneella syötöllä. Kym Royster teki Vimpelille 18 pistettä ja keräsi 11 levypalloa.

- ToPo oli tänään selvästi parempi, he olivat tänään valmiimpia pelaamaan. Meille tuli liikaa menetyksiä, jota kautta ToPo pääsi juoksemaan liikaa helppoja koreja. ToPo käytti vahvuuksiaan, me emme päässeet omalle tasollemme. Kaksi viikkoa sitten Vimpelissä pelasimme hyvän ja tasaisen ottelun, mutta tänään meillä ei riittänyt, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala harmitteli.

Ottelutilasto

PeKa kesti HBA:n kirin

Ylempään jatkosarjaan tiensä selvittäneet sarjakärki Peli-Karhut ja HBA-Märsky kohtasivat Kotkassa. PeKa voitti ottelun jännittävien vaiheiden jälkeen 89-83.

Avausjakso oli tasainen eikä joukkueiden välille syntynyt eroa. Tauolle mentiin tilanteessa 23-23.

Kotijoukkue nappasi kuskin paikan itselleen toisella jaksolla. Joukkueen hyökkäyspeli tuotti Märskylle vaikeuksia ja puoliajalla kotkalaiset johtivat 55-48.

Kolmannella jaksolla PeKa paransi puolustuspelaamistaan ja onnistui sen ansiosta kasvattamaan johtonsa 15 pisteeseen.

HBA pelasi hienon päätösjohdon, mutta aivan voittoon asti se ei riittänyt. PeKa otti ottelusta sarjapisteet 89-83.

Roosa Lehtoranta upotti 19 pistettä ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Naomi Davenport säesti 17 pisteellä. Märskyn Elina Aarnisalo oli liekeissä ja upotti uransa ennätyspisteet 33 pisteellä.

EBT nappasi kotivoiton

Alemman jatkosarjan ensimmäisessä ottelussa EBT sai vieraakseen Tamperen Pyrinnön. Kotijoukkue jatkoi Pyrinnön tappioputkea 63-52.

Avauspuolikkaalla nähtiin tiukkaa puolustuspelaamista. Kotijoukkue oli hieman vieraitaan etevämpi ja pääsi puoliajalle johdossa 27-25.

Kolmannella jaksolla EBT kasvatti eroaan Pyrintöön. Se onnistui jakson aikana pitämään vieraat kahdeksassa pisteessä ja kasvatti johtonsa 13 pisteeseen.

Vierasjoukkue taisteli hyvin päätösjaksolla, mutta ei onnistunut kuromaan eroa umpeen. Sarjapisteet jäivät lopulta Espooseen 63-52.

- Tosi tyytyväinen, että voitimme. Teimme kovasti hommia ja yritimme parhaamme. Ensimmäisellä puoliajalla olimme jopa hieman kiireisiä ja emme pystyneet riittävästi rauhoittumaan heidän eri paikkapuolustuksia vastaan. Toisella puoliajalla jatkoimme hommia ja saimme hieman malttia hyökkäyspeliin, EBT:n Niko päävalmentaja Niko Hellman sanoi.

Alyesha Lovett on viimeaikoina ollut hurjassa vireessä. Hän oli jälleen lähes pitelemätön. Hänen tilastoihinsa merkittiin 31 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Cierra Johnson teki Pyrinnölle 16 pistettä ja keräsi 13 levypalloa.

- Puolustukseen olen tyytyväinen, mutta hyökkäys meni turhaan yksin yrittämiseksi, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä kertasi.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.