Suomen 16-vuotiaat juhlivat Pohjoismaiden mestaruutta

5.6.2011 Ruotsin Solnassa järjestettävät nuorten koripallon PM-kisat saivat suomalaisittain erinomaisen lopun, kun molemmat 16-vuotiaiden sarjoissa pelanneet joukkueet päättivät turnauksensa Pohjoismaiden mestaruuteen. 16-vuotiaat tytöt löivät finaalissa Ruotsin 47-42 (19-22) ja 16-vuotiaat pojat Islannin 84-67 (46-36).

Anni Jämsä johdatti 16-vuotiaat tytöt PM-kultaan.

16-vuotiaiden poikien parhaana pelaajana palkittiin Oskar Michelsen.

Anette Juvonen pelasi huikean ottelun, mutta 18-vuotiaat tytöt joutuivat tyytymään niukasti hopeaan. Kuvat: Tuomas Venhola.

Suomen alle 16-vuotiaat tytöt hävisivät alkusarjan ottelunsa Ruotsille peräti 38 pisteellä, mutta sunnuntain finaaliottelussa tahti oli erilainen. Suomalaispelaajat vastasivat fyysisten ruotsalaisten antamiin iskuihin samalla mitalla ja pitivät puolustuspelillään Ruotsin varpaillaan alusta alkaen. Kun ottelua oli pelaamatta neljä ja puoli minuuttia, Ruotsi johti niukasti lukemissa 42-38.

Ottelun viimeinen neliminuuttinen oli kuitenkin Suomen juhlaa. Ruotsin hyökkäykset epäonnistuivat sinivalkopuolustuksen siimeksessä kerta toisensa jälkeen, ja Suomi sai hurmoksen päälle. Anniina Äijänen toi kahdella perättäisellä korillaan Suomen rinnalle ja ohi tilanteeseen 44-42, ja päätöslukemat 47-42 (19-22) viimeisteli Anni Jämsä vapaaheittoviivalta.

- Puolustuskonseptimme onnistui täydellisesti: pallollisen paine, syöttölinjojen puolustus, apupuolustus ja avun apu toimivat kuten pitäkin ja Ruotsi joutui heittämään koko matsin häirittyjä kaukoheittoja, totesi 16-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Harri Jokela.

- Nyt näkyi, että olimme valmiit pelaamaan. Eilinen löllöily loisti poissaolollaan. Emme pelänneet Ruotsia, mutta emme myöskään tullee kentälle leijuen. Suomalainen 16-vuotiaiden maajoukkueessa pelaava tyttö on fiksu ja ymmärtää kyllä keskustelun ja palautteenannon jälkeen, mitkä asiat ovat kaikkein tärkeimpiä, jos tahtoo voittaa.

Jokelan mukaan PM-kulta antoi lisäuskoa joukkueelle, joka edustaa Suomea Euroopan A-divisioonan EM-kisoissa Italian Cagliarissa 11.-21. elokuuta.

- Tässä turnauksessa pelasimme parempia joukkueita vastaan kuin tammikuussa Tallinnan Baltic Sea Cupissa, mutta olemme edelleen kaukana potentiaalistamme ja kyvyistämme. Alkusarjan Ruotsi-tappio oli hyvä herätys meille siitä, että jos emme ole henkisesti ja fyysisesti valmiita, voi käydä hassusti. EM-kisoissa vastassa tulee entistä parempia joukkueita ja töitä on tehtävä lujasti, jos tahdomme toteuttaa EM-kisoihin asettamamme tavoitteet.

Finaalissa Suomen tehokkaimmat olivat Anniina Äijänen (14/6/3 riistoa) ja Anni Jämsä (12/1). Finaaliottelun sekä koko turnauksen parhaana pelaajana palkittiin 9,5 pistettä keskiarvokseen heittänyt ja 16-vuotiaiden tyttöjen pelinrakentelusta vastannut Jämsä. Finaaliottelussa Suomen kokoonpanosta puuttui Jenni Rantanen, joka loukkasi nilkkaansa lauantain Islanti-pelin lopussa.

Myös 16-vuotiaille pojille kultaa, Islanti kaatui peruspelillä

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkue haki nykyisen PM-kilpailujärjestelmähistorian aikana Suomen ensimmäisen PM-kullan runnuttamalla Islantia selkein lukemin 84-67 (46-36).

Suomi hävisi alkusarjan ottelunsa Islannille, mutta oli sunnuntaina avausjaksoa lukuun ottamatta lähes suvereeni. Ottelun kulminaatiopiste oli toinen jakso, jonka aikana Suomi karkasi kolmen pisteen tappioasemasta kymmenen pisteen taukojohtoon. Toisella puoliajalla Islannista ei ollut enää Suomen haastajaksi.

- Pelasimme aivan normaalia peruspeliämme. Puolustimme hyvin, otimme riittävästi levypalloja ja pääsimme juoksemaan nopeaa hyökkäystä, jossa pallo liikkuu, miehet liikkuvat ja ratkaisupaikkaa haetaan ensiksi korin alta ja sitten kauempaa. Tänään osuimme 56 % tarkkuudella kahden pisteen heitoissa ja 40 % tarkkuudella kolmosista, ja tulos oli erinomainen, myhäili 16-vuotiaiden poikien päävalmentaja Jyri Lohikoski.

Suomi muutti hieman puolustustaktiikkaansa alkusarjan otteluun nähden. Alkusarjassa Suomea 35 pisteellä rankaissut Maciej Baginski heitti finaalissa 23 pistettä vaatimattomin heittoprosentein Miikka Mikkosen, Ville Hännisen, Shawn Hopkinsin ja Aleksi Kemppaisen puristuksessa. Hyökkäyspäässä Suomi osui laajalta rintamalta johtotähtinään Oskar Michelsen (18/5), Ville Hänninen (17/2/3 syöttöä), Anton Odabasi (14/10) ja Emir Sulejmanovic (12/9).

- Lähdimme kisoihin kolmella teemalla: halusimme olla PM-turnauksen paras puolustusjoukkue, halusimme pelata kovemmalla tempolla mihin Skandinaviassa on totuttu ja halusimme pelata joukkueena yhtenäisesti ja kurinalaisesti. Näiden kolmen teeman ympärillä liikuimme niin ottelupalavereissa, pelipalautteissa kuin pelisuunnitelmissakin, ja nämä jutut toivat meille turnausvoiton, Lohikoski julisti.

- Olemme hyvillä mielin matkalla kohti päämääräämme eli elokuun kuudetta päivää, jolloin pelataan noususta Euroopan A-divisioonaan.

Turnauksen tähdistöviisikkoon valittiin Suomesta Ville Hänninen sekä Oskar Michelsen. Turnauksen parhaana pelaajana palkittiin Michelsen, joka takoi 15,2 pistettä ottelua kohden.

18-vuotiaat tytöt taipuivat taistellen Ruotsille

Myös Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue oli hilkulla voittaa PM-kultaa. Intensiivinen finaaliottelu kääntyi kuitenkin päätösminuutilla Ruotsille, joka pääsi juhlimaan mestaruutta 67-69 (35-40)-voiton myötä.

Ruotsi hallitsi ottelun ensimmäistä kolmea jaksoa hienokseltaan, mutta viimeisellä kymmenminuuttisella joukkueet etenivät kori korista. Saara Wahlgren tasoitti ottelun vapaaheittoviivalta tilanteeseen 67-67, kun ottelua oli pelaamatta minuutti ja 17 sekuntia, ja myös Ruotsin ratkaisupisteet syntyivät vapaaheittoviivalta - vain kolme sekuntia ennen loppua.

- Aivan huikea taistelu tytöiltä, olen hiton ylpeä pelaajistani. Olimme vähän virhevaikeuksissa, mutta emme antaneet periksi. Ruotsi pääsi pelaamaan 30 minuuttia vahvuuksillaan, mutta puolustustyylin muutos toi meidät todella lähelle, tuumi 18-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Anton Mirolybov.

Finaaliottelussa Suomen parhaat olivat huikean ottelun pelannut Anette Juvonen (24/8) sekä Annika Holopainen (15/9).

- Anette oli erittäin rohkea ja pelasi turnauksen parhaan ottelunsa. Hän on voittajatyyppi. Annika oli puolestaan turnauksen paras pelaajamme, en ole kovinkaan paljoa nähnyt tuollaista kentänjuoksua ja kykyä voittaa vastustajansa selkä kohti koria, Mirolybov kehui.

Juvonen palkittiin finaaliottelun parhaana pelaajana. Turnauksen tähdistöviisikkoon valittiin Suomen joukkueesta Holopainen sekä Emmi Leino.

- Turnaus kokonaisuutena oli positiivinen. Olemme puhuneet ennen kaikkea peli-ilmeen merkityksestä: gameface pitää pystyä säilyttämään joka matsissa. Tekemisemme tähtää elokuulle ja nämä tapahtuvat ovat merkittävä osa kokonaisuutta, Mirolybov summasi. 

Ruotsi - Suomi 42-47 (14-9, 22-19, 30-30), alle 16-vuotiaiden tyttöjen maaottelu, PM-kisojen finaali, Solna (Ruotsi) 5.6.2011

Anniina Äijänen 14/6/3 riistoa, Anni Jämsä 12/1, Vilma Purhonen 6/4, Tuuli Menna 4/5, Jasmin Dolivo 4/1, Emilia Kukkamäki 3/5, Veera Välimaa 2/11, Lotta Eräkangas 2/0, Veera Kesänen 0/1, Moona Hämäläinen 0/0, Ninni Salmi.

Suomi - Islanti 84-67 (17-19, 46-36, 64-49), alle 16-vuotiaiden poikien maaottelu, PM-kisojen finaali, Solna (Ruotsi) 5.6.2011

Oskar Michelsen 18/5, Ville Hänninen 17/2/3 syöttöä, Anton Odabasi 14/10, Emir Sulejmanovic 12/9, Joakim Jousisto 6/2/5 syöttöä, Miikka Mikkonen 6/1, Shawn Hopkins 5/6, Henri Ventoniemi 5/0, Jere Valtonen 1/2, Erkka Lahti 0/6, Aleksi Kemppainen 0/3, Henri Niemistö 0/1.

Ruotsi - Suomi 69-67 (22-18, 40-35, 56-53), alle 18-vuotiaiden tyttöjen maaottelu, PM-kisojen finaali, Solna (Ruotsi) 5.6.2011

Anette Juvonen 24/8, Annika Holopainen 15/9, Noora Järvikangas 8/1, Meral Bedretdin 6/2, Emmi Leino 5/1, Saara Wahlgren 4/3, Elisa Runsas 3/1, Noora Korhonen 2/1, Camilla Grönberg 0/1, Sophie Weckström, Kaisa Kuisma, Asta Sillanpää.

 
5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.

Näytä lisää vastaavia