Sudenpennuille kaksi voittoa ja kaksi tappiota Viroa vastaan

1.7.2018 23:51 Suomen nuorisomaajoukkueista 18- ja 16-vuotiaat tytöt jatkavat tappiottomina Pohjoismaiden mestaruuskisojen toiseksi viimeisenä päivänä. Sudenpentujen kokonaissaldo Viroa vastaan oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue jatkaa tappiottomana, kun nappisuoritusta lähennellyllä esityksellä Viro kaatui lukemin 57-96 (31-39). Ensimmäisellä puoliajalla Sudenpennuille tuli vielä hiukan virheitä puolustuksessa, mutta merkit toisen puoliajan vyörytyksestä leijuivat Susi Training Centerin sisäilmassa.

Suomi ahdisti Viron toistuvasti menetyksiin tai haastettuihin heittoihin hyökkäysajan loppuhetkillä. Näin Sudenpennut ampaisivat rakettina toiseen päähän vikkelät takapelaajat jäniksinään. Saga Ukkosen kolmen pisteen heitto vetäisi eron kahdenkymmenen tuntumaan ja Sara Bejedin seitsemän peräkkäistä pistettä maalasivat taululle lukemat 38-64.

Kolmannen neljänneksen mennessä Suomelle 10-25 tahti ei hidastunut laisinkaan päätösneljänneksellä, kun suomalaiset panivat lisää pökköä pesään vieden kymmenminuuttisen 16-32.

Awak Kuier johdatti Suomen selkään voittoon Virosta. Kuva: Vesa Koivunen

– Tänään oli hyvä ja energinen esitys koko joukkueelta. Paransimme levypallopelaamista eilisestä sekä palloskriinipuolustusta pelin aikana, päävalmentaja Tuomas Oja kertoi.

Erityisesti Suomen pelaamisesta hehkui vilpitön ilo ja toisten onnistumisista riemastuminen koko vaihtopenkkiä myöten.

– Nautimme selvästi pelaamisesta ja näin sen on oltava myös jatkossa, Oja hymyili.

Koko parketin pistehai oli Bejedi (26/7/3 syöttöä), joka oli nopsajalkaisena kuin saippuaa virolaispuolustajille. Bejedi ansaitsi peräti 14 vapaaheittoa, kun Viro joutui rikkomaan häntä yksitoista kertaa.

Sara Bejedi vei virolaispuolustusta kuin litran mittaa. Kuva: Vesa Koivunen

Laajasta onnistumiskaartista tehotilastoja täyttivät myös näyttäviä ajoja esitellyt Awak Kuier (19/9/3 torjuntaa), Sanni Tuomisto (9/2), Roosa Kosonen (9/7), Elina Arike (5/9/3 riistoa) sekä Silja Viita (3/8).

Virolta ainoana yli kymmenen pistettä pussitti Janne Pulk, jonka saldo oli 14 pistettä ja viisi syöttöä.

Lisätietoja: Ottelutilastot

16-vuotiaat tytöt liekeissä Viro vastaan

Isosiskojen tapaan myös Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue jatkoi puhtaalla pelillä, kun Sudenpennut pilkkoivat Viron paikkapuolustuksen palasiksi kuudellatoista kolmosella. Vielä Baltic Sea Cupissa samalle joukkueelle hävinnyt Suomi murskasi tällä kertaa virolaiset    56-100 (26-49).

– Yritimme motivoitua sitä kautta, että viimeksi hävisimme niukasti. Jos ei muuta, niin ainakin kostetaan. Ja niin tehtiinkin, päävalmentaja Jussi Räikkä kertoi ottelun jälkeen.

– Alussa puolustussuunnassa ajatus vähän karkaili ja jalka ei ollut pirteimmillään. Mutta yksi kierto vaihtopenkiltä auttoi löytämään virtaa.

Suomalaisten vahvuus on ehdottomasti nopeat hyökkäykset, jotka Viro otti tietoisesti pois suojellen omaa koriaan neljän pelaajan voimin heiton lähtiessä. Sudenpennut vastasi heittämällä kolmosensa mielettömästi 16/34 (47%).

– Hyökkäsimme väleihin ja liikutimme palloa, joten lähes jokainen heitoista oli rankkari. Kyllä tänään aukesi ketsuppipullo heittopelin osalta.

– Kun alun pienet takeltelut puolustuspäässä saatiin kuntoon, niin voi kuvitella, että katsojat nautti näkemästään. 16-vuotiaiden tyttöjen koripalloa parhaimmillaan.

Suomen torahampaat olivat jälleen taitava takapelaajakolmikko Alexandra Ailus (10/1/4 syöttöä/3 riistoa), Kati Ollilainen (25/4/7 syöttöä) ja Janette Aarnio (19/5/7 syöttöä/5 riistoa). Ollilaisen ja Aarnion hoidellessa hyökkäyspeliä, Ailus toimi puolustuksen kapellimestarina.

Videohaastattelussa Aarnio kommentoi voitto-ottelua.

Koritehtailussa kunnostautui myös Henna Sandvik (15/6), kun taas Elli Heikkilä (8/6) toimi virtapiikkinä ensimmäisen puoliajan lopulla. Heikkilä pussitti jokaisen pisteestään ensimmäisen kerran kentälle päästyään kahdessa ja puolessa minuutissa.

– Meillä oli pätkä, jossa tuli vähän huonoja päätöksiä ja menetyksiä, niin Elli omalla panoksellaan varmisti, että pääsimme tuossa johdossa puoliajalle, Räikkä kehaisi.

Viron pisterikkaimmat olivat Anna Gret Asi (12/5) ja Ivetta Elizaveta Okuneva (10/2).

Lisätietoja: Ottelutilastot

Suomen 18-vuotiaille pojille ensimmäinen tappio

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kärsi turnauksen ensimmäisen tappionsa, kun vauhdikas ja aggressiivisesti puolustanut Viro näytti kaapin paikan loppunumeroin 101-71 (43-38).

Sudenpennut pysyi vielä ensimmäisen puoliajan virolaisten kyydissä, mutta vahvalla kolmannella neljänneksellä Viro repäisi johdon kahteenkymmeneen pisteeseen, jota Suomesta ei enää ollut kirimään.

Jesper Granlund heitti 13 pistettä. Kuva: Vesa Koivunen

– Onnittelemme Viroa ja kiitämme heitä upeasta oppitunnista. Näin pelaten Viro on varmasti A-kisatasoa ja osoitti meille, että meillä on vielä paljon töitä edessä, päävalmentaja Jyri Lohikoski aloitti.

– Kaveri teki 101 pistettä ja murensi meidän puolustuksen ihan palasiksi. Nyt vain täytyy lähteä lukemaan läksyjä, analysoimaan peliä ja ottamaan siitä oppia.

Kaksi pelaajaa erottuivat Suomelta hankalassa ottelussa. Ville Tahvanainen (23/3/6 syöttöä) näytti, että on pelannut A-divisioonatason joukkueita vastaan ennenkin, kun taas Emil Uotila (4/7) väänsi ennakkoluulottomasti ja pisti kroppansa likoon joukkueensa eteen.

Emil Uotila esiintyi edukseen 18-vuotiaiden poikien ottelussa. Kuva: Vesa Koivunen

– Tappioiden ja vastoinkäymisten kohdatessa urheilijan todellinen mieli paljastuu. On hirveän helppoa olla onnistumisella ratsastava, mutta harvan urheilijat pystyvät vastoinkäymisten kohdalla suoriutumaan hienosti. Emil teki juuri näin, Lohikoski nosti hattua.

Viron pistekolmikko oli Hendrik Eelmäe (23/4), Mark-Andreas Jaakson (13/6) sekä Arthur Herman Entsik (14/6)

Lisätietoja: Ottelutilastot

16-vuotiaiden poikien loppukiri ei riittänyt

Illan viimeisessä ottelussa todistettiin hyvätasoista 16-vuotiaiden poikien maajoukkuekoripalloa, jossa Viro repäisi kaksinumeroisen kaulan toisella neljänneksellä. Sudenpentujen loppukiri alkoi päätösneljänneksellä kahden peräkkäisen kolmosen siivittämällä 8-0-juoksulla viiden pisteen päähän 63-58.

Suomi ylsi vielä kertaalleen viiden pisteen päähän 67-62, mutta Viro haki pari ratkaisevaa hyökkäyslevypalloa ja onnistui pitämään eron mieleisenään. Virolaiset pääsivät tuulettamaan 78-67 (41-26) -voittoa.

– Hieno taistelu meidän pojilta. Olimme aikamoisessa sillassa, mutta pystyimme kampeamaan mukaan peliin. Muutama harmittava levypallokamppailutappio meidän päässä ei sitten antanut meille lopullista reunaa nousta rinnalle ja kenties lopussa ohi, päävalmentaja Antti Koskelainen kommentoi.

Aarni Korkiatupa oli Suomen syömähammas. Kuva: Vesa Koivunen

– Tämä turnaus tarjoaa meille tällä hetkellä kovia, mutta oikeantasoisia haasteita ja näissä kuitenkin elää aina suurimmat kehittymisen mahdollisuudet.

Koko parketin pistekuningas oli Suomen Aarni Korkiatupa (23/9/4 syöttöä), joka sai tulitukea Joel Mäntyseltä (11/2) ja Lauri Hänniseltä (11/3).

Viron tehokaksikko oli 17 pistettä mieheen säkittäneet Hugo Toom sekä Markus Ruubel.

Lisätietoja: Ottelutilastot

 
30.6.2018 23:20 Sudenpennut

Kolme joukkueellista Sudenpentuja jatkaa puhtaalla pelillä PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen kolmantena päivänä nähtiin Suomelta kolme voittoa neljästä Tanskasta. Voittojen myötä kolme Suomen nuorisomaajoukkuetta jatkaa PM-kisoissa ilman tappioita.

30.6.2018 00:27 Sudenpennut

Sudenpennut löylytti Norjaa neljästi PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen toisena päivänä todistettiin Sudenpentujen puhdasta päivää, kun jokainen neljästä ikäluokasta pieksi Norjan Kisakallion Susi Training Centerissä.

28.6.2018 22:15 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme Islannin päänahkaa PM-kisojen avauspäivänä

Suomen 18- ja 16-vuotiaat tytöt sekä pojat käynnistivät Pohjoismaiden mestaruuden tavoittelun Kisakallion Susi Training Centerissä tänään torstaina. PM-kisojen avauspäivän saldo Islantia vastaan oli Sudenpennuille kolme voittoa neljästä.

27.6.2018 10:25 Pääjuttu

Suomen nuorisomaajoukkueet mittelevät Pohjoismaiden mestaruudesta Kisakalliossa

Suomen 18- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat Pohjoismaiden mestaruudesta 28.6.-2.7. Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisoihin ottaa osaa Suomen lisäksi Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti.

6.2.2024 16:35 Sudenpennut

Sudenpentujen EM-kisojen lohkot kesälle arvottu – MU18 saa kotikisoihin mielenkiintoisen alkulohkon

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA järjesti tiistaina Saksan Freisingissa ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. Tampereen kotikisoissa esiintyvä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa alkulohkossaan Slovenian, Espanjan ja Liettuan.

5.1.2024 17:24 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme kultamitalia tuliaisiksi Tallinnan Baltic Sea Cupista

Suomen nuorisomaajoukkueet, Sudenpennut, lähti kotimatkalle kolme tusinallista kultamitaleita taskussaan Tallinnasta, kun Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sekä 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet juhlivat Baltic Sea Basketball Cupin mestaruutta.

4.1.2024 23:10 Sudenpennut

Sudenpennuille jo toinen kolmen voiton päivä Tallinnan Baltic Sea Cupissa

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat jo toistamiseen kolme voittoa neljästä mahdollisesta Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa. Suomen vastustaja turnauksen toisena päivänä oli Viro.

3.1.2024 20:07 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Baltic Sea Cupin avauspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Tallinnassa tänään alkaneessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Latvia pelaa Suomen tapaan ensi kesänä A-divisioonan EM-kisoissa 16- ja 18-vuotiaiden ikäluokissa sekä tytöissä että pojissa.

1.1.2024 16:05 Sudenpennut

Suomen nuorisomaajoukkueet valittu Tallinnassa pelattavaan Baltic Sea Basketball Cupiin 2024

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet on valittu Baltic Sea Basketball Cupiin. Perinteikäs maajoukkuevuoden käynnistävä turnaus pelataan Audentesin urheilukoulussa, Tallinnassa, 3.-5.1.2024.

27.12.2023 10:03 Pääjuttu

Nuorten maajoukkueilla edessä ainutlaatuinen arvokisakesä, valmennustiimeissä ennätysmäärä naisia

Nuorten maajoukkueet aloittavat vastanimettyjen valmennustiimien johdossa valmistautumisen ainutlaatuiseen vuoteen: Koripallon nuorten MM-kisoissa nähdään toista kertaa historiassa suomalaisjoukkue, kun 17-vuotiaat tytöt pelaavat heinäkuussa Meksikossa. Heti perään katseet kääntyvät Tampereelle, jossa 18-vuotiaat pojat isännöivät EM-kisoja.

Näytä lisää vastaavia