Runkosarja päätökseen – FoA nappasi paikan ylemmästä jatkosarjasta

21.1.2023 19:01 Naisten Korisliigan runkosarja pelattiin päätökseen. Ylemmässä jatkosarjassa pelejään jatkavat PeKa, EBT, Honka, Pyrintö sekä Forssan Alku. Alemmassa jatkosarjassa viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevat ToPo, ViVe, HBA, Kouvottaret ja Catz.

Caterrion Thompson pelasi vahvasti. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

ToPo:n voitto ei riittänyt

Kierroksen mielenkiintoisin ottelu pelattiin Tampereella, kun ToPo matkasi Pyrinnön vieraaksi. Vierasjoukkue onnistuikin hakemaan ottelusta voiton 83-64, mutta jäi siitä huolimatta alempaan jatkosarjaan.

ToPo oli parempi joukkue heti avausneljänneksestä lähtien. Pyrintö taisteli, mutta ei pystynyt haastamaan Suomen Cup mestaria.

Ilmar’I Thomas 39/11 teki kaikkensa voiton eteen. Pistemäärä on sarjan tämän kauden toiseksi korkein yksittäisessä ottelussa. Meri Kanerva heitti 15 pistettä. Tera Reed ylsi Pyrinnöstä tupla-tuplaan 12 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

Ottelutilasto

Alku karkasi Kouvottarilta

Forssan Alku sai runkosarjan päätöspelissä vastaansa Kouvottaret, joka jatkaa pelejään alemmassa jatkosarjassa. FoA nappasi sarjapisteet 97-74. Voitto tarkoitti myös sitä, että Alku jatkaa pelejään ylemmässä jatkosarjassa.

Kotijoukkueen hyökkäyspeli oli kunnossa heti ylösheitosta alkaen. Forssalaiset veivät jakson nimiinsä 33-17. Tämän jälkeen peli hieman tasoittui, mutta missään vaiheessa voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

Forssalaisten voiton takuunaisina häärivät Caterrion Thompson 23/7/7 koriin johtanutta syöttöä ja Breon Gunnels, joka sai kasaan tupla-tuplan 19 pisteellä ja 11 levypallolla. Tierra Hodges pussitti Kouvottarille 21 pistettä.

Ottelutilasto

Peli-Karhut päätti runkosarjan voittoon

Runkosarjan voiton ja ylemmän jatkosarjan voiton jo varmistanut Peli-Karhut sai vieraita Helsingistä, kun pelejään alemmassa jatkosarjassa jatkava HBA-Märsky matkasi Kotkaan. Sarjapisteet jäivät Kotkaan 85-59.

PeKa otti vierailtaan luulot pois jo avausjaksolla, jonka aikana joukkueen puolustus piti Märskyn aisoissa. Kotkalaiset veivät jakson nimiinsä 24-8, eikä HBA enää toipunut tästä.

Natalie Kleemann-Day heitti 22 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa. Roosa Kosonen 15/13 säesti tupla-tuplalla. HBA:n Kati Ollilainen sai myös kasaan 22 pistettä.

Vimpeli jätti Catzin nollille

Vimpelin Veto emännöi Lappeenrannan Catzia. Molemmat joukkueet jatkavat kauttaan alemman jatkosarjan puolella. Vimpeli vei ottelusta sarjapisteet 96-74.

Kotijoukkue karkasi omille teilleen jo avauspuoliajan aikana. Catz rimpuili, mutta missään vaiheessa joukkueesta ei ollut taistelemaan voitosta.

Kristina King upotti ottelussa 26 pistettä ja keräsi 12 levypalloa. Tynice Martin 20/8/8 koriin johtanutta syöttöä oli vahva joka puolella. Terrinique Battle teki Catzille 26 pistettä ja nappasi 11 levypalloa.

Ottelutilasto

EBT:lle voitto paikalliskamppailusta

Ylempään jatkosarjaan jatkavat espoolaisjoukkueet Honka ja EBT kohtasivat Tapiolassa. Sarjassa toisena oleva EBT vei vaiherikkaasta ottelusta sarjapisteet 93-82.

EBT oli ottelussa pitkään asekeleen edellä, mutta kotijoukkue nousi pisteen päähän ennen viimeistä jaksoa. Päätösjaksolla Honka nousi jopa johtoon, mutta lopulta EBT oli parempi.

Kentän hahmo oli EBT:n Carmen Tyson-Thomas, jolle merkittiin 32 pistettä, 11 levypalloa ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Hän sai tulitukea tuttuun tapaan Sierra Moorelta 27/15. Hongan tehopelaaja oli Madelynn Utti, joka oli lähellä tripla-tuplaa. Hänen tilastoihinsa merkittiin 24 pistettä, 16 levypalloa ja yhdeksän koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilasto

 
20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.

1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

Näytä lisää vastaavia