Miesten I divisioona B käynnistyy

7.10.2018 12:21 Miesten I divisioona B käynnistyy tänään sunnuntaina täydellä kuuden ottelun kierroksella. Ura Basketin ja Espoo Basket Teamin välinen ottelu on nähtävissä Elisa Viihde Sportilla klo 17.00.

Nuorten maajoukkuepaidassakin nähty Tiitus Kuukkanen on Jyväskylän Weikkojen nuorimpia pelaajia. Kuva: Vesa Koivunen

Tapiolan Honkaa edustava Topi Halme valittiin viime kaudella Korisliigan vuoden tulokkaaksi. Kuva: Francois Perthuis

Kouvoja ja Korikouvoja aiemmin edustanut Valtteri Leino liittyy PuHu Junioreiden vahvuuteen. Kuva: Ville Vuorinen

Divisioona B:ssä nähdään alkavalla kaudella kolme uutta joukkuetta LoKoKo Bisonsin ja Helsingin NMKY:n noustua sarjaporrasta ylemmäs divisioona A:han ja espoolaisen Aalto-Basketin pudottua miesten 2. divisioonaan.

Uudet tulokkaat ovat Kaarinan Ura Basket, Tapiolan Honka sekä Järvenpään Koripalloseuran ja Keravan Kori-80:n seurayhteistyön myötä muodostunut Raiders.

Sarja starttaa tänään otteluilla, joissa kohtaavat PeU Basket ja Munkkiniemen Kisapojat, PuHu Juniorit ja Jyväskylän Weikot, Karkkila ja Tapiolan Honka, Raholan Pyrkivä ja Raiders, Ura Basket ja Espoo Basket Team sekä Hyvinkään Ponteva ja Äänekosken Huima.

Muut ottelut alkavat klo 17.00, mutta Hyvinkäällä pallo nousee ilmaan vasta klo 20.00.

Nousijajoukkueet valmiina uuteen kauteen

Kaarinassa on viime vuosina tehty kovasti töitä koripallon saralla ja tuloksia näkyy. Ura Basketin edustusjoukkue nousi viime kauden päätteeksi Korisliigaan ja samalla seura varmisti toiselle joukkueelleen paikan miesten I divisioona B:stä.

Jukka Valpolan valmentama divisioonajoukkue koostuu lähinnä sekä Uran omista että naapuriseura Turun NMKY:n kasvateista. Ainoan poikkeuksen tekee 20-vuotias Sykki-kasvatti Trey Niemi, joka nähtiin Uran paidassa jo viime kaudella. Joukkueen runkopelaajiin kuuluvat aiemmin nuorten maajoukkueissa esiintyneet laituri Joona Airenne ja takamies Ville Hänninen.

Myös Tapiolan Hongan edustusjoukkue nousi viime kaudella karsintojen kautta divari B:hen. Nousujoukkue koostuu pääasiassa nuorista Honka-kasvateista ja joukkueen päätavoite onkin kehittää nuoria pelaajia urallaan eteenpäin.

Hongan kärkipelaajiin kuuluu 22-vuotias laituri Topi Halme, joka valittiin viime kaudella Korisliigan vuoden tulokkaaksi tämän edustaessa Espoo Unitedia. Hongan valmentajana jatkaa Aapo Heinonen, jonka alaisuudessa joukkue selvitti tiensä karsinnoista ylempään sarjaportaaseen.

Panostusta valmennukseen

Viime kaudella välierissä mestarijoukkue Bisonsille tappion kärsinyt Karkkila haluaa tulevaisuudessa panostaa entistä monipuolisempaan ja tasokkaampaan valmennukseen ja lähteekin kauteen ennätyslaajalla valmennustiimillä. Päävalmentaja Kimmo Tolvasen lisäksi taustajoukkoihin kuuluvat lajivalmentajat Kaisa Kosunen ja Antti Liesmala sekä fysiikkavalmentajat Asko Heino ja Vesa Jaakkola.

Pelaajakaartiinsa Karkkila on hankkinut muun muassa Montana State Bobcatsissa pelanneen 206-senttisen amerikkalaissentterin Benson Osayanden sekä 19-vuotiaan PuHu-kasvatin Otto Leckinin. Jatkosopimuksella mukana on myös kokenut takamies Janne Kinnunen, joka oli viime kaudella joukkueensa paras pistemies yli 21 pisteen keskiarvolla.

JKS Basketista Raidersiksi

Viime kaudella divisioona A:sta sarjaporrasta alemmas pudonnut Järvenpään Koripalloseura lähtee alkavaan kauteen uudistuneella nimellä Raiders. Joukkueen nimen ja ilmeen muutos perustuvat Järvenpään Koripallonseuran ja Keravan Kori-80:n seurayhteistyön laajenemiseen.

Viime kaudella JKS:n tehokkaimmaksi pistemieheksi kruunattu Teemu Hartikainen jatkaa joukkueen takamiehenä. Lisäksi kokoonpanoon ovat liittyneet amerikkalaisvahvistukset sentteri Derylton Hill sekä viime kaudella Lahti Basketballin paidassa neljän ottelun verran piipahtanut laituri Jordan Jacks. Raiders Basketin päävalmentajana toimii Olli-Pekka Auvinen.

Enemmän mahdollisuuksia yhteistyön avulla

Raholan Pyrkivän edustusjoukkue tekee alkavalla kaudella yhteistyötä Korisliigajoukkue BC Nokian kanssa. Uutena kasvona Raholan kokoonpanossa nähdään 203-senttinen amerikkalaissentteri Juan Davis Jr., joka vahvistaa tarvittaessa myös Nokian liigajoukkuetta.

Joukkueen ulkomaalaisosastoon kuuluu myös 32-vuotias ukrainalaistakamies Artem Shchepkin, joka on jo edelliskausilta tuttu näky Raholan paidassa. Nuorinta polvea edustaa seuran oma kasvatti 190-senttinen laituri Hugo Boman. Joukkueen valmennuksesta vastaa alkavalla kaudella Juho Jaakkola.

Jyväskylän Weikot jatkaa yhteistyötä divisioona A:ssa pelaavan Jyväskylä Basketball Academyn sekä junioriseura HoNsUn kanssa. Näin ollen joukkueen runkopelaajiin kuuluvat takamies Karo Puittinen sekä laituri Veeti Amegbedzi nähdään kaudella myös JBA:n paidassa. Samoin joukkueen nuorimmainen, U18-maajoukkueessakin esiintynyt Tiitus Kuukkanen pelaa kaudella myös 19-vuotiaiden poikien SM-sarjaa HoNsUn riveissä.

Joukkueen kokeneimpia pelaajia on 26-vuotias SäyRi-taustainen takamies Jarno Lehto. Joukkuetta luotsaa Ensio Helimäki.

Omat kasvatteja ja paluumuuttajia

PuHu Juniorit koostuu pitkälti oman seuran kasvateista ja toimii yhteistyössä PuHun poikien U19-joukkueen kanssa. Uusia kasvoja ovat I divisioona A:ssa pelaavasta Korikouvojen joukkueesta Vantaalle siirtyneet Niki Ahola ja Valtteri Leino, jotka ovat molemmat esiintyneet myös Kouvojen Korisliigajoukkueessa.

Paluumuuttajia ovat 21-vuotias laitapelaaja Iiro Kerminen ja 19-vuotias takamies Konsta Konttinen. Joukkueessa jatkavat luottolaiturit Mika Visakko ja Jami Lehti. Joukkueen peräsimessä toimii toukokuun alussa pestinsä aloittanut Kari Kämppi.

Myös Espoo Basket Team lähtee alkavaan kauteen pääasiassa omien kasvattien ja muutaman paluumuuttajan voimin. Laituri Antti Laukkanen tekee paluun EBT:n paitaan neljän vuoden tauon jälkeen ja Hussain Dassouki palaa kasvattajaseuraansa pelattuaan kaksi kautta Turun Kristikassa. Helsingin NMKY:stä ponnistanut Antti Heiskanen jatkaa joukkueessa kolmatta kautta ja joukkueen uusimpana kasvona nähdään 205-senttinen Warriors-kasvatti Orlando Taylor. Päävalmentajana toimii Kaarle Manner.

Vastuuta nuorille pelaajille

Viime kaudella runkosarjan kolmanneksi sijoittunut ja välierissä Helsingin NMKY:lle kaatunut Munkkiniemen Kisapojat lähtee kauteen nuorella suomalaismiehistöllä. Divisioona A:sta sarjapaikkaa tavoittelevan joukkueen runko on pysynyt lähes samana ja koostuu 99-01-syntyneistä nuorista.

Kuluneen kesän U18-maajoukkuepeleissä esiintyneet pelintekijät Markus Rautasalo ja Joonas Timonen, joka oli viime kaudella myös MuKin tehokkain syöttäjä ja pistemies, jatkavat joukkueen luottopelaajina.

Äänekosken Huiman miesten edustusjoukkue koostuu pitkälti seuran omista kasvateista. Joukkueen kuopus on vasta 15-vuotias takamies Veeti Jämsen. Joukkueen riveissä nähdään myös nuorukaisen 23-vuotiaat isoveljet laituri Atte Jämsen ja takamies Otto Jämsen.

Kokenutta kaartia joukkueessa edustaa edelliskausilla Lapun Kobrien Korisliigajoukkueessa nähty, Huiman paitaan paluun tekevä 28-vuotias laitapelaaja Tuomas Viertola.

Vahvistuksia rapakon takaa

Viime kaudella sarjan keskikastiin sijoittunut Hyvinkään Ponteva luottaa samalla tavoin omiin kasvatteihinsa. Tällä kaudella HyPon kokoonpanossa nähdään hyvinkääläisten lisäksi myös amerikkalaisvahvistusta, kun joukkoon liittyy Stockton Universityssä pelannut 25-vuotias takamies Armin Cane.

Kokemusta ja johtajuutta joukkueeseen tuovat sopimuksiaan jatkavat 33-vuotias laituri Toni Honka sekä 26-vuotias sentteri Pekka Puustinen. Joukkuetta luotsaa Tomi Moberg.

Siinä missä moni joukkue koostuu junioripelaajista, viime kaudella runkosarjassa neljänneksi sijoittunut perniöläinen PeU Basket erottuu joukosta kokeneemmalla pelaajistollaan. Seuransa miesten edustusjoukkueessa nähdään 32-vuotiaat laituri Jussi Savolainen ja sentteri Juhana Melkkilä sekä 29-vuotias laitapelaaja Sami Himberg.

Lisäksi PeU on hankkinut riveihinsä 195-senttisen amerikkalaislaiturin Remond Brownin. Samu Kaaresvirta on siirtynyt pelikentältä valmentajan rooliin.

 
16.4.2024 21:19 Miesten I divisioona B

Lappeenrannan NMKY I divisioona B:n mestaruuteen liki tuhatpäisen kotiyleisön edessä

Lappeenrannan NMKY kaatoi neljännessä finaalissa Karkkilan 81–72 (35-35) ja vei Divari B:n mestaruuden otteluvoitoin 3-1.

13.4.2024 21:55 Miesten I divisioona B

Lappeenrannan NMKY:n hurja päätöskymppi johdatti joukkueen voiton päähän mestaruudesta

Miesten I divisioona B:n mestaruus on tulevana tiistaina ensimmäistä kertaa katkolla, kun Lappeenrannan NMKY haki 64–84 (37–36) -vierasvoiton Karkkilasta. Lappeenrantalaiset johtavat finaalisarjaa nyt 2–1.

10.4.2024 20:31 Miesten I divisioona B

Karkkila haki vierasvoiton Lappeenrannasta ja tasoitti voitot finaalisarjassa

Miesten I divisioona B:n toinen finaaliottelu sujui vierasjoukkue Karkkilan käsikirjoituksen mukaan, kun se nappasi vierasvoiton Lappeenrannan NMKY:stä lukemin 78–87 (44–50).

9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

7.4.2024 20:49 Miesten I divisioona B

Lappeenrannan NMKY aloitti Divari B:n finaalit ryminällä

539 silmäparia oli saapunut Karkkilan liikuntahallille seuraamaan miesten I divisioona B:n avausfinaalia, jossa pidemmän korren vei vierasjoukkue Lappeenrannan NMKY lukemin 67–77 (39–35).

4.4.2024 21:46 Miesten I divisioona B

Lappeenrannan NMKY ja Karkkila miesten I divisioona B:n finaaleihin

Lappeenrannan NMKY oli tyly isäntä torstaina, kun se kaatoi PuHu Juniorit 86–55. Karkkila kävi nappaamassa finaalipaikan 79–102-vierasvoitolla Kataja Talentsissa. Finaalisarja käynnistyy Karkkilassa tulevana sunnuntaina.

1.4.2024 19:27 Miesten I divisioona B

Lappeenrannan NMKY tasoitti otteluvoitot – Karkkila avasi toisen välieräsarjan voitolla

Miesten I divisioona B:n välierissä Lappeenrannan NMKY kaatoi PuHu Juniorit selvänumeroisesti Vantaalla 98–74 (42–33). Karkkila puolestaan kaatoi Kataja Talentsin avausvälierässä 94–73 (42–32).

28.3.2024 21:08 Miesten I divisioona B

Jouko Järvinen kuritti entistä seuraansa Divari B:n välieräavauksessa

Lappeenrannan NMKY joutui taipumaan I divisioona B:n ensimmäisessä välierässä PuHu Junioreille kotikentällään 66–70 (36–36).

26.3.2024 22:20 Miesten I divisioona B

Kataja Talents karkasi avauspuolikkaalla Panttereilta ja eteni välieriin

Miesten I divisioona B:n viimeinen välieräjoukkue ratkesi tiistaina, kun Kataja Talents kävi kaatamassa Pantterit Helsingissä lukemin 47–100.

24.3.2024 20:03 Miesten I divisioona B

Karkkila ja Lappeenrannan NMKY marssivat välieriin

Sunnuntain myötä kolme neljästä I divisioona B:n välieräjoukkueista on selvillä. PuHu Juniorit sai seurakseen Karkkilan sekä Lappeenrannan NMKY:n, jotka voittivat lauantaina omat puolivälieränsä.

Näytä lisää vastaavia