Kouvot, Vilpas ja FoKoPo avausvoittoihin Korisliigassa

6.10.2012 Kolme uutta joukkuetta pääsivät ensimmäistä kertaa alkaneella kaudella voiton makuun Korisliigan lauantaikierroksella. Kouvolan Kouvot ja Forssan Koripojat ylsivät jatkoaikavoittoihin Namika Lahdesta ja Namika Lappeenrannasta, kun taas Salon Vilpas jyräsi vahvan toisen jakson turvin Lapuan Korikobrat nurin.

Antto Nikkarisen kolmonen suolasi lahtelaiset Kouvolassa.

Alex Vaenerberg kunnostautui Kouvojen karatessa Lapualta.

Sami Ikävalko oli pelipäällä FoKoPon kaataessa Lappeenrannan. Kuvat: Matti O. Koskinen, Francois Perthuis & Tytti Nuoramo.

Avausottelussaan KTP:lle kaatunut Kouvolan Kouvot karkasi parhaimmillaan jo 16 pisteen johtoon Namika Lahdelta, mutta varsinaisen peliajan loppua kohti lahtelaiset alkoivat nipistää eroa umpeen.

Vielä runsas minuutti ennen neljännen jakson loppua Kouvot johti turvallisesti 88-82. Jordan Hasquetin kakkosen ja Roope Suonion kolmosen myötä kouvolalaisilla oli enää pisteen etumatka. Antto Nikkarinen upotti toisessa päässä yhden vapaaheiton, jonka jälkeen Namikan Louis Johnson tasoitti ottelun summerin soidessa vieden pelin jatkoajalle.

Jatkoajan sankariksi nousi Antto Nikkarinen, joka vei kolmosellaan Kouvot 98-94 johtoon, kun peliä oli pelaamatta vain 36 sekuntia. Namika kävi vielä kahden pisteen päässä, kunnes Nikkarinen venytti Kouvojen lopullisiksi voittoluvuiksi 101–97 (48–44, 89–89) vapaaheittoviivalta.

Nikkarisen (21/4/6 syöttöä) Kouvojen vahvimmat olivat Chris Hester (25/13), Ilari Seppälä (16/4/5 syöttöä) ja Samuli Vanttaja (13/11). Toisen täpärän tappion kärsineestä Namikasta Roope Suonio (21/4/4 syöttöä), Louis Johnson (20/6/3 syöttöä) ja Emmanuel Holloway (17/3/5 syöttöä) olivat pirteimmät.

Vilpas tukahdutti Korikobrat toisella jaksolla

Avausvoittonsa lauantaikierroksella haki myös Salon Vilpas, joka kuritti Lapuan Korikobria kotisalissaan Salohallissa pistein 94–80 (47–29).

Vilppaan voiton ensitahdit rummutettiin toisella jaksolla, kun Alex Vaenerberg käynnisti kuudella peräkkäisellä pisteellään salolaiskarkumatkan tilanteessa 22–22. Vilppaan takapelaajat Vaenerberg ja Marquis Hall pistivät parastaan, kun Korikobrat sai jakson lopussa aikaiseksi enää viisi pistettä ja Vilpas karkasi 18 pisteen johtoon eliminoiden Korikobrat voittotaistelusta.

Salolaisten tehotykki oli Marquis Hall (31/6/3 riistoa). Vilpas sai onnistumisia laajalta rintamalta, sillä myös Shawn Atupem (14/8), Eero Lehtinen (10/10), Alex Vaenerberg (10/6/5 syöttöä) ja Mikael Sandberg (9/6) olivat parhaimmillaan erinomaisia. Erityismaininnan ansaitsee 20-vuotias Ilmari Kallio (14/1), joka esiintyi ennakkoluulottomasti ja upotti kahdeksasta pelitilanneheitostaan kuusi. Vilppaan voittoriemua hillitsi Troy Barniesin loukkaantuminen vain kuuden minuutin pelin jälkeen.

Korikobrien amerikkalaiskolmikko BJ Holmes (22/2/5 syöttöä)-Dwight Tolbert (19/13)-Chris Commons (21/8) vastasi lapualaistehoista.

FoKoPo takamatkalta jatkoaikavoittoon Lappeenrannasta

Avausvoittoon lauantaina ylsi myös liiganousija Forssan Koripojat, joka lähti otteluun Lappeenrannan Namikaa vastaan ilman edelleen pelilupaansa odottelevaa amerikkalaislaituriaan Jahmar Thorpea.

Lappeenrantalaiset hallitsivat ottelua hienokseltaan kolmen jakson ajan, mutta varsinaisen peliajan viimeisellä neljänneksellä FoKoPo alkoi nousta sillasta. Isäntien Andrais Thornton vei ottelun jatkoajalle 11 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua Lappeenrannan johdettua parhaimmillaan kymmenellä pisteellä.

Jatkoajalla Lappeenrannan selkärangan naksaisi Julius Pehkonen, jonka kylmäpäinen kolmonen vei FoKoPon viiden pisteen johtoon (97–92) jatkoajan viimeisen minuutin alkaessa. Jatkoaikavoitto merkittiin FoKoPolle 102–98 (39–46, 86–86).

– Arvostan voittoa tosi paljon. Lappeenranta oli kovatempoinen joukkue. Olimme pitkään perässä, mutta jaksoimme uskoa tekemiseemme, myhäili FoKoPon päävalmentaja Miikka Sopanen.

FoKoPo sai suurimmat tehonsa takakentällä, kun ilmiömäisellä pelituulella olleet Sami Ikävalko (30/5) ja Charlie Burgess (26/11/3 riistoa) pistivät tuulemaan. Andrais Thornton (17/9) ja Thorpea hyvin paikannut Markus Molenius (14/8) olivat pelipäällä.

Lappeenrannasta Jason Conley (28/9/3 syöttöä/3 riistoa) ja Matthew Gibson (26/6/3 syöttöä/4 riistoa) pitivät pitkään vieraiden voittotoiveita yllä, mutta jäivät hyökkäyspäässä kaksin: muut vieraiden pelaajat eivät päässeet yli yhdeksän pisteen.

(Basket.fi-STT)

Lisätietoja: Korisliiga

Asiat

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

21.3.2024 15:00 Korisliiga

Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kataja Basketin Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

19.3.2024 09:32 Korisliiga

Alterique Gilbert loppukaudeksi Seagullsin vahvuuteen

Korisliigan ylemmän jatkosarjan ykkösenä viihtyvä Helsinki Seagulls on solminut loppukauden kattavan sopimuksen 26-vuotiaan takapelaajan kanssa.

18.3.2024 10:17 Korisliiga

Salon Vilppaalle 1000 pääsarjaottelua täyteen

Korisliigassa parhaillaan kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Vilpas tarvitsi rajapyykkiin 24 pelikautta.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga