Korisliigassa tipahteli pommeja: Lahti ja Lapua kukistivat kärkijoukkueet

29.1.2014 Korisliigan kärkisijat keskenään jakaneet Nilan Bisons ja Tampereen Pyrintö joutuivat keskiviikkona poistumaan kentältä tappiot niskassaan, kun Namika Lahti löylytti Bisonsia 90–68 (41–32) ja Lapuan Korikobrat nitisti Pyrinnön 92–89 (45–49). Salon Vilpas ja Kauhajoen Karhu kohentelivat myös voittotilejään.

Robert Arnoldin Namika kohteli Bisonsia kaltoin.

Kyle Foggin Korikobrat haki taas päänahan yhdeltä kärkijoukkueelta.

Eero Lehtisen Vilpas nujersi Kouvot ylivoimaisesti.

Jussi Eskola onnistui Lappeenrannassa. Kuvat: Kai Kilappa, Francois Perthuis & Matti O. Koskinen.

Ilman loukkaantuneita Antto Nikkarista, Mikko Koivistoa ja John Williamsonia pelannut Bisons ei pystynyt vastaamaan Lahdessa alkuunkaan kotijoukkue Namikan aggressiivisuuteen.

 

Lahtelaiset torppasivat Biisonit tyystin ärhäkällä puolustuspelaamisellaan ja saivat loimaalaiset kärsimään hätää nopealla vastahyökkäyspelillään, pallonliikkeellään ja kaukoheitoillaan. Bisons sinnitteli vielä tauolla yhdeksän pisteen päässä, mutta Namika vei kolmannen jakson alun 9-1 eikä antanut hallitsevalle mestarille vielä pienintäkään mahdollisuutta palata mukaan peliin.

 

– Alku oli sekava, mutta kolmannella jaksolla onnistuimme etenkin puolustuksessa. Meiltä löytyi tällä kertaa vaihtopenkiltäkin enemmän virtaa kuin Bisonsilta, kertoi Namikan päävalmentaja Ilkka Palviainen.

 

Namikan amerikkalaistrio oli totutun vahva. Robert Arnold (24/6), yleisöä donkeillaan hemmotellut Storm Warren (22/9/3 syöttöä/3 riistoa/4 blokkia) sekä Dan Oppland (15/8) olivat erinomaisia.

 

Bisonsista Tuukka Kotti (16/9) ja Ilpo Pehkonen (11/2) olivat miehiä paikallaan. Tappio oli Bisonsille runkosarjakauden kolmas.

 

Korikobrat jatkoi vakuuttavia kotipelejään

 

Lapuan urheilutalosta on kehkeytynyt Korisliigan kärkikaartille tukala paikka, sillä Tampereen Pyrinnöstä tuli nyt kärkinelikon kolmas joukkue, joka on käynyt kuukauden kuluessa lakeuksilla häviämässä.

 

Lapuan run and gun -pelityyli aiheutti alusta asti vaikeuksia Pyrinnön Punakoneelle, mutta ennakkosuosikkina peliin lähteneet vieraat pysyttelivät kotijoukkueen tuntumassa tai hienoisessa johdossa Damon Williamsin, BJ Raymondin ja Antero Lehdon mainioiden suoritusten ansiosta.

 

Tasainen peli ratkesi lopulta kalkkiviivoilla. Pyrinnön lamauttaneet korit sivalsi lopulta Cedric Latimer, joka toi kaaren takaa Korikobrat tasoihin (83–83) kolme ja puoli minuuttia ennen loppua ja räjäytti kotiyleisön viemällä lapualaiset viiden pisteen johtoon (92–87) vain 14 sekuntia ennen loppua.

 

Korikobrat nousi yksinoikeudella liigataulukon yhdeksännelle sijalle 92–89 (45–49)-voitolla.

 

Peräti 14 kertaa kolmoskaaren takaa onnistuneista lapualaisista Kyle Fogg (24/8/7 syöttöä), Jesse Perry (23/11/3 syöttöä), Lawrence Kinnard (21/5/3 syöttöä) ja Cedric Latimer (16/8) paiskivat ylitöitä voitossa.

 

Pyrinnöstä Damon Williams (32/14), BJ Raymond (19/15/3 riistoa/2 blokkia) ja Antero Lehto (19/3) elättelivät pisimpään toiveita vierasvoitosta. Antti Nikkilä oli edelleen sivussa.

 

Vilpas taas vahva kotonaan

Yhtä vaille kaikki kauden voittonsa kotikentällään Salohallissa hakenut Vilpas jatkoi hyvää kotivirettään kukistamalla Kouvolan Kouvot vakuuttavasti 96–71 (48–27).

 

Edelleen pahasti vajaamiehisenä pelannut Kouvot jäi jälkeen Vilppaan energiatasosta ja ajautui toisen neljänneksen myötä 21 pisteen tappioasemaan. Tauon jälkeen vieraat saivat hyökkäyspäässä paremmin juonesta kiinni, mutta Vilppaan haastajaksi Kouvoista ei ollut.

 

Shawn Atupem (23/7/3 riistoa), Marcus Relphorde (19/5/4 syöttöä), Eero Lehtinen (14/6/5 syöttöä) ja Joseph Harris (12/11/3 syöttöä) olivat salolaisittain vahvimmat.

 

Kouvoista Alexander Madsen (18/3) sekä Matthew Gibson (15/2/3 syöttöä) esiintyivät pirteimmin.

 

Karhu karjui Lappeenrannassa

 

Kauhajoen Karhu lähti pitkälle kotimatkalle Lappeenrannasta hyvillä mielin, kun kotijoukkue Namika kaatui pohjanmaalaisille pistein 73–80 (34–41).

 

Karhu näytti ratkaisevan pelin piinkovalla puolustuspelillään neljännen jakson alussa siirtymällä 56–67-johtoon. Namikalta löytyi kuitenkin vielä ylimääräinen vaihde. Kotijoukkue lukitsi Karhun puolustuspelillään ja nousi Brandon McKnightin ja Todd Brownin johdolla 73–72-johtoon puolitoista minuuttia ennen loppua.

 

Pelin viime hetket kuuluivat kuitenkin Karhulle. Quincy Hankins-Cole upotti epäurheilijamaisen virheen jälkeen Karhun pisteen johtoon ja Andre Williamson donkkasi vierasjohdon kolmeen. Namika ei enää onnistunut korinteossa ja Karhu pääsi kotimatkalle voitto mukanaan.

 

Andre Williamson (22/10), Jussi Eskola (17/5/3 syöttöä) ja Quincy Hankins-Cole (13/15/5 syöttöä) olivat Karhun parhaat.


Namikasta Todd Brown (24/8) oli elementissään ja Clifton Jones (5/9) pelasi yhden kauden parhaista peleistään.

 

(STT)

Lisätietoja: Korisliiga
 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia