Kataja jatkoi KTP:n vierastappioiden putkea

30.12.2019 21:38 Kärkijoukkueet Vilpas ja Seagulls hakivat vierasvoitot vuoden 2019 päättymisen kunniaksi. Ura kellisti BC Nokian kotonaan.

Brandon Walters ja Matias Ojala johdattivat Katajan kotivoittoon KTP:n kustannuksella. Kuva: Ville Vuorinen

Joensuun Kataja Basket kukisti Kotkan KTP-Basketin vuoden viimeisessä Korismaanantai-lähetyksessä niukasti 91–86 (51–46).

Ottelu oli kahden laadukkaan joukkueen tasainen taisto, jossa Kataja tuntui olevan jatkuvasti askeleen edellä. 

KTP sai otteen ottelusta päätösjaksolla, mutta Katajan vastaus oli ärkäkkä. Kataja teki viimeisellä minuutilla seitsemän pistettä ja voitti lopulta viidellä. Ottelun lopullisesti ratkaisi Joni Herralan (13/4/4s/2r) huima suoritus, kun hän riisti pallon reilu 15 sekuntia ennen loppua ja donkkasi ottelun viimeisen korin läpi korirenkaan.

– Hyvää peliä meiltä, jaksettiin kapealla rotaatiolla pelata ja pää pysyi kasassa. Omakin peli oli hyvää ja mukava kun vähän heittokin upposi, mutta kyllä itselle tärkeimmät onnistumiset oli se lopun blokki ja riisto, Herrala hymyili.

– Ylpeä voitosta. Eniten iloinen siitä, miten me näytetään joukkueelta tuolla kentällä, aivan kuten Lapuallakin toissapäivänä. Yksittäisissä peleissä voi kolikko kääntyä kummin päin tahansa, mutta pitkässä juoksussa yhteinen ilme on tärkein tekijä, Katajan päävalmentaja Juha Sten linjasi.

Katajalta loisti tuttu kaksikko, sentteri Brandon Walters (17/2) ja takapelaaja Jarred Ogungbemi-Jackson (26/6/6s/3r). KTP:ltä parhaiten suoriutuivat Kevin Langford (16/6), Eldar Skamo (17/5) sekä Topias Kuukkanen (11/3). Tappio oli KTP:lle neljäs peräkkäinen vieraissa.

– Tasainen peli, oltiin koko matsi vähän takaa-ajajina. Periaatteessa tyytyväinen, että noustiin vielä mukaan peliin taistelemaan voitosta. Jarredin kovat suoritukset sitten lopulta kumminkin ratkaisivat tämän pelin, Kuukkanen tuumi.

– Onnittelut kotijoukkueelle. Taistelivat hyvin vajaamiehisenä. Jos täällä tekee 86 pinnaa, niin kyllä pitäisi voittaa, mutta puolustuspäässä meillä on vielä kehitettävää. Lisäksi muutamia ratkaisevia menetyksiä hyökkäyspäässä. Fyysistä vahvaa peliä, joka oli tiukka loppuun saakka. Nyt kuitenkin meille jäi pitkä kotimatka, KTP-käskyttäjä Tomi Kaminen huokaisi.

Katajan kausi jatkuu perjantaina Nokialla. KTP pelaa tuolloin Lapualla.

Ottelutilasto

Korihait jäi Vilppaan jalkoihin

Salon Vilpas oli murskaava vieras sarjataulukon hännille juuttuneelle Uudenkaupungin Korihaille. Loppulukemat 63–95 (25–47) eivät jättäneet selittelyille sijaa.

Vilpas karkasi jo avausneljänneksellä 15 pisteen vierasjohtoon.

– Kun vastustajalla on 25 pistettä puoliajalla, niin puolustus on onnistunut hyvin. Kaikkinensa tyylikäs ja hyvä suoritus meiltä, Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen kertoi.

Vilppaan tasaisesta rintamasta parhaat olivat Henri Kantonen (13/6), DJ Laster (15/13/3s) ja Jamuni McNeace (14/7). McNeace tosin loukkaantui ottelussa ikävän näköisessä tilanteessa.

– Onneksi oli vain isku. Kyllä meillä kaikilla varmaan hengitys hetkeksi pysähtyi, kun tilanteen näimme. Ei ihan kauheasti tuonne isoon päähän lisää loukkaantumisia haluta, kun (Juho) Nenonenkin on nyt leikkaukseen menossa, Tuominen pyöritteli päätään.

Korihaiden onnistujiksi voi nostaa Ernest Zeiglerin (24/9) ja Casey Bensonin (11/4/3s).

Korihait matkaa perjantaina Pyrinnön vieraaksi. Vilpas saa sunnuntaina vieraakseen Kouvot.

Ottelutilasto

Ura nipisti sarjapisteet BC Nokialta

Kaarinan Ura Basket eGameStars kukisti Kupittaan palloiluhallin parketilla BC Nokian varsin vakuuttavasti 92–76 (39–38).

Kotijoukkueen voiton takeena toimi etenkin vahva päätösneljännes, jonka Ura voitti 28–14.

Uran pelaajistosta vakuuttivat tuorein hankinta Tre'shaun Fletcher (15/5/3s), Marius Van Andringa (12/2) sekä etenkin väkivahva sisäpelaaja Dustin Thomas (29/12/3s).

– Me yritämme ajaa koko ajan uutta miestä (Fletcher) sisään. Me tänään toteutimme meidän peliämme juuri niin kuin haluamme. Pelasimme yhdessä joukkueena ja siihen me keskityimme täysillä tänään. Uskon, että tällä joukkueella on valoisa tulevaisuus, Thomas uumoili.

– Tänään vain kuusi menetystä, joista vastustaja juoksi vain neljä pistettä. Vilpasta vastaan vastustaja juoksi 32 pistettä. Tämä on iso askel eteenpäin ja se osoittaa, että talentti ja sellaiset asiat ovat kunnossa. Syksyllä me olisimme romahtaneet, kun asioita tapahtui meitä vastaan. Syksyllä olisimme alkaneet kiukuttelemaan, mutta nämä jätkät ei, Uran päävalmentaja Kristian Palotie kiitteli.

Nokialaisten parhaat olivat Daniel Dolenc (17/7) ja Demarcus Holland (19/7/3s).

– Me pelasimme huonosti tänään, mutta en halua ottaa mitään pois Ura Basketilta. Kysymys, jonka esitän omille miehilleni on, että mitä tuot tälle joukkueelle. Tällä hetkellä osa tuntuu olevan eksyksissä ja mielenkiinto poissa, mutta me hoidamme itsemme takaisin raiteille treenien kautta, BC Nokian valmentaja Greg Gibson vannoi.

Ura matkaa seuraavaksi perjantaina Töölöön. BC Nokia isännöi samaan aikaan Katajaa.

Ottelutilasto

Kouvot ei toistamiseen Seagullsia yllättänyt

Sarjakärki Helsinki Seagulls ei suostunut toistamiseen Kouvolan Kouvojen vieraana taipumaan. Kouvot kärsi kotiparketillaan tappion lopulta selkeästi koriluvuin 66–85 (24–33).

Seagulls hallitsi ottelua toisesta neljänneksestä lähtien.

– Ensimmäisellä kympillä emme hyökänneet kuin olimme suunnitelleet. Tungimme korille väkisin ja Kouvot pääsi juoksemaan helppoja koreja, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kommentoi.

– Meidän ajatuksenamme on löytää aina vapain mahdollinen heittopaikka siirtämällä palloa kärsivällisesti aina vielä vähän parempaan paikkaan. Ottelun edetessä se alkoi toimimaan aika kivasti.

Seagullsilta komeimmat tilastosarakkeet kokosivat Antti Kanervo (15/2) ja Richard Williams (15/4/4s). Ilahduttavaa Seagullsin kannalta oli myös Shawn Huffin (2/6) paluu tositoimiin.

Edelleen ilman Silas Melsonia ja Teemu Knihtistä pelanneen Kouvojen etevimmät olivat Severi Kaukiainen (10/2/3s), Tomi Lommi (10/0) ja Derrick Barden (19/4).

Kouvot pelaa seuraavaksi sunnuntaina Salossa. Seagulls saa perjantaina vieraita Kaarinasta.

Ottelutilasto

 
16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.

Näytä lisää vastaavia